To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - Właśność serwera

Ronin - Nie 22 Sty, 2006 10:56
Temat postu: Właśność serwera
Przed chwilką przeczytałem post Solida w którym on kogoś cytował o grupach ludzi, (H@,@,Gracze, dziwni)

Padło tam takie stwierdzenie że H@ moze banować kickować, usuwać z serwera każdego wg uznania (zabrzmiało to mniej więcej tak).

Słuchajcie nic bardziej mylnego !! !

Odkad rozpocząłem bój z boardem, zasięgałem porad i kontaktowałem się z providerami udostępniającymi łącze na potrzeby serwera.
A zaczeło się od tego że JMK którego niewszyscy dażycie miłością :D tez się ze mną kłucił o status serwera :0o: . I firma Awacom poszła pierwsza pod nóż. Z uwagi na to że dokumenty wszelkie ze sprawy z Boardem idą do prokuratury ze zrozumiałych względów nie moge ich teraz udostępnić.

Kod:
Tak po krótce status serwera prywatnego :
1. serwer jest w 100% własny czyli prywatny komp.
2. stoi w twoim domu(firmie)
3. używa twojego łącza za które ty w 100% płacisz.

Natomiast w przypadku gdy stawiasz swój komputer w jakiejś firmie grzecznościowo to przedewszytkim

nikt ci nie pozwoli w takiej firmie na robienie wg "serwer jest mój i basta" :faja: :faja:

Więc tak troszeczkę mniej pokory do zycia proszę.

Zaangażowałem troszkę wolnego czasu i nakładów finansowych do rozstrzygnięcia sprawy z boardem więc wiem co mówię, i komentarze w stylu "jestem kozak internetowy itp i mam rację ja" są conajmniej nie na miejscu.

Nikogo tym postem nie mialem zamiaru urazic po prostu male sprostowanko.

.:Solid_Snake:. - Nie 22 Sty, 2006 12:03

Raz. Tekst jest napisany przez autora, nie przezemnie. Autor jest podany, a ja za edycje tekstu sie nie podejmuje, jak tekst nie jest mój.
Dwa. Tekst był pisany z perspektywy takiej jak widzi graz, aby do gracza doszły w jak najłatwiejszy sposób zasady panujace na serwerach.
Trzy. Dobrze wiesz, ze rozdawania kar za free tutaj nikt nie popiera
Cztery. Na dobrą sprawę to moglbym banować ile chce obojetnie czy telsten.com czy nie. Umowe wywiazuje z nimi, m.in prowadzeniem lanowego serwera. Ale banowania za free nie bedzie bo tego nie popieram z czystych zasad kultury jaka powinna panować wśród ludzi.

A jakby sie stosować w pełni do Twojego tekstu "bo provider sponsoruje" itd... to doszło by do takiego absurdu, ze np ludzie z telstenu mogli by wyzywac, przeklinac, obrazac ludzi na publiku, a niemoglbym ich za to karac, bo byla by sprzecznosc interesow. Nie... nie ma sprzecznosci, bo np mogą sobie to robić na lan'owym serwie.

_rOsO_ - Nie 22 Sty, 2006 13:39

Ronin tutaj chodzi raczej o stopniowanie obowiązków i zachowań niż o to czyj jest serwer, serwer teraz wg.mnie jest Społeczności Bydzi, tak jak Polska należy do Polaków ale Policja musi być bo by był Burdel ( chociaż nasz kraj to moze zły przykład z tym porzadkiem i policją :P ) .

pozdro

Ronin - Nie 22 Sty, 2006 13:44

.:Solid_Snake:. napisał/a:
Raz. Tekst jest napisany przez autora, nie przezemnie. Autor jest podany, a ja za edycje tekstu sie nie podejmuje, jak tekst nie jest mój.
Dwa. Tekst był pisany z perspektywy takiej jak widzi graz, aby do gracza doszły w jak najłatwiejszy sposób zasady panujace na serwerach.
Trzy. Dobrze wiesz, ze rozdawania kar za free tutaj nikt nie popiera
Cztery. Na dobrą sprawę to moglbym banować ile chce obojetnie czy telsten.com czy nie. Umowe wywiazuje z nimi, m.in prowadzeniem lanowego serwera. Ale banowania za free nie bedzie bo tego nie popieram z czystych zasad kultury jaka powinna panować wśród ludzi.

A jakby sie stosować w pełni do Twojego tekstu "bo provider sponsoruje" itd... to doszło by do takiego absurdu, ze np ludzie z telstenu mogli by wyzywac, przeklinac, obrazac ludzi na publiku, a niemoglbym ich za to karac, bo byla by sprzecznosc interesow. Nie... nie ma sprzecznosci, bo np mogą sobie to robić na lan'owym serwie.

Solid dobrze wiesz że ja chamstwa na serwie nie cierpię zresztą pamiętasz ze mialem najbardziej ciężką rękę do dawania bananów, nikt nie ma uprawnien zeby klnać i wyzywać , rozumiem ze czasami komyuś się wymsknie małe co nieco ( nasz ciastuś :x :x :x :x )

Natomiast niezgodzę się z tobą ze mozesz kogokolwiek banować za free itp. uwież mi, to nie tak jak myślisz.

To tak jak z tym ze zacząłem wojnę z boardem i wszycy mnie opluli ze cziter jestem , a to po prostu była prowokacja.

.:Solid_Snake:. - Nie 22 Sty, 2006 15:21

Ronin napisał/a:
To tak jak z tym ze zacząłem wojnę z boardem i wszycy mnie opluli ze cziter jestem , a to po prostu była prowokacja.

Szoda, że tą prowokację zrobiłeś na naszym serwie. :F

Ronin - Nie 22 Sty, 2006 17:33

.:Solid_Snake:. napisał/a:
Ronin napisał/a:

Szoda, że tą prowokację zrobiłeś na naszym serwie. :F

Wiesz dlaczego ?? Bo tutaj łowią :D :D :D :D :D :D :D (czytaj nagrywaja)

siatkarz - Nie 22 Sty, 2006 17:38

Ronin napisał/a:

Wiesz dlaczego ?? Bo tutaj łowią :D :D :D :D :D :D :D (czytaj nagrywaja)

bo to server graczy ktorzy nie toleruja wspomagaczy wszelkiego typu :/ wlacz sciany to pogadamy