To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Co kupić? Słuchawki + karta dźwiękowa

nappy - Sob 18 Mar, 2006 11:28
Temat postu: Co kupić? Słuchawki + karta dźwiękowa
Powiedzmy, że na słuchawki moge wydać około 300zł (ale to nie znaczy, że musicie dawać tylko za taką cene... mogą być tańsze oczywiście - ale żeby były dobre :) )

Zastanawiam się nad : SENNHEISER HD-515 i Sennheiser PC 150

Pierwsze za 329zł, drugie za 249zł... do tych drugich głównie przekonuje mnie cena i mikrofon. Ale te senny 515 ponoć są świetne.

Druga sprawa, czyli karta dźwiękowa. Nie chodzi mi o żadne tam audigy, bo amplituner mam... chodzi po prostu o jakość dźwięku. Dobrze by było, gdyby karta miała frontpanel (moge sam zrobić, ale jak dadzą... to czemu nie? :D ). Sound Blaster Live! Platinum będzie dobra? (Wiem, że aukcja zamknięta, ale zawsze można poszukać innej ;) )
Na kartę nie chce wydać więcej jak te 150zł...

Pozdrawiam, sznapi :)

Yelonek - Sob 18 Mar, 2006 13:17

Ja Ci powiem, że gram na tym cosiu, który kosztował chyba 29 zł a głośność i efektywność ma lepszą niż niejeden złom kosztujący 200 zł :) Bardzo wygodne, jakoś dźwięku 10/10, głośność taka, że puszczając muzyka słychać w całym pokoju (a strzał z awp potrafi ogłuszyć), dodatkowo mikrofonik o jakości... tego już nie wiem ; ] to wy mnie słuchacie ^^
nappy - Sob 18 Mar, 2006 14:02

Yelonek napisał/a:
Ja Ci powiem, że gram na tym cosiu, który kosztował chyba 29 zł a głośność i efektywność ma lepszą niż niejeden złom kosztujący 200 zł :) Bardzo wygodne, jakoś dźwięku 10/10, głośność taka, że puszczając muzyka słychać w całym pokoju (a strzał z awp potrafi ogłuszyć), dodatkowo mikrofonik o jakości... tego już nie wiem ; ] to wy mnie słuchacie ^^

hEH, ja teraz też mam słuchawki za nieco ponad 30 zł. Ale jak sie przeszedłem do MM i posłuchałem na senn'ach za 300/400zł to jest słyszalna różnica.

lnk - Sob 18 Mar, 2006 14:04

Jesli tylko do csa chcesz sluchawki to bierz pc150 a jesli do muzy filmow no i gier to jasne ze 515... :mrgreen:
ciasteczkowy - Sob 18 Mar, 2006 15:38

ja mam sansy HD500 i jestem bardzo zadowolony :D
psychic - Sob 18 Mar, 2006 15:54

Ja mam sluchawki Media Tech MT374 URSA i jestem rowniez bardzo zadowolony :D
a kosztuja kolo 50zl ;)

olo84 - Śro 22 Mar, 2006 04:51

Kod:
Często trudno jest skompletować wysokiej klasy system wielokanałowy do kina domowego, a kiedy już nam się uda okazuje się że nie zawsze możemy korzystać z niego o dowolnej porze na poziomie głośności który nam odpowiada. Dzięki nowym słuchawkom firmy Manhattan wreszcie można delektować się wielokanałowym dźwiękiem surround w słuchawkach, i to przy zachowaniu najwyższej jakości dźwięku, odpowiadającemu wysokiej klasy zestawowi audio. Słuchawki posiadają aż 8 głośników, zapewniających doskonałą jakość dźwięku i rewelacyjny efekt  surround. Specjalne głośniki odpowiadające za dźwięk z subwoofera zapewnią bas niespotykany dotąd w zestawach słuchawkowych.

* Obsługa kodowania Dolby Digital AC-3
    * Obsługa systemu Digital DTS 5.1 Surround Sound
    * Podłączenie poprzez USB typu "Plug and Play"
    * 8 wbudowanych głośników – przednie (2) – tylne (2) - boczne (2) – subwoofer (2)
    * Mikrofon z możliwością demontażu
    * Idealny zestaw do oglądania filmów, gier i video konferencji
    * W zestawie komercyjne oprogramowanie WinDVD 5 do odtwarzania DVD i InterVideo WinRip 2 do odtwarzania audio

Wymagania systemowe:

* Intel Pentium III (zalecane Pentium 4)
    * 128 MB RAM lub więcej
    * Wolny port USB
    * Odtwarzacz DVD-ROM
    * Karta graficzna z obsługą DirectDraw
    * Windows 98SE, Me, 2000, XP

Zawartość zestawu:

* Zestaw słuchawkowy do kina domowego 8-głośnikowy
    * Audio box w systemie 5.1, podłączany na USB
    * Sterowniki i panel kontrolny na płycie CD
    * Oprogramowanie dekodujące - InterVideo WinDVD 5 AC-3/Digital DTS
    * InterVideo WinRip 2
    * Mikrofon z możliwością demontażu
    * Kabel USB
    * Instrukcja obsługi
    * Dodatkowy pasek

lol jak przeczytałem wymagania sprzętowe niedługo klawiatura będzie potrzebować proca 1 Ghz ;]

btw
515 w zupełności wystarczają no chyba że oglądasz filmy nocami ;]

nappy - Śro 22 Mar, 2006 10:57

olo84 napisał/a:

Huh, widać, że nie masz pojęcia na ten temat... HD515 to sprzęt z 'troszke' wyższej półki, przeznaczony właśnie do filmów/muzyki...

A te wymagania co podajesz, są wysokie tylko z powodu 5.1 i Dolby Digital które system musi przetworzyć.

WEGier - Śro 22 Mar, 2006 11:18

nappy napisał/a:
olo84 napisał/a:

Huh, widać, że nie masz pojęcia na ten temat... HD515 to sprzęt z 'troszke' wyższej półki, przeznaczony właśnie do filmów/muzyki...

A te wymagania co podajesz, są wysokie tylko z powodu 5.1 i Dolby Digital które system musi przetworzyć.

no to rozpętałeś wojnę :hahaha: zaraz będzie dyskusja, kto się zna lepiej
co do tematu:
mam Creative 5.1 + soundblaster LIVE! (o głośnikach mówić nie muszę bo są super do filmów i gier, chodzi o kartę - polecam)
słuchawki sobie ostatnio kupiłem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14945 Labtec`a. Słuchawki są b. dobre, mikrofon też ale.... bolą uszy po godzinie :(

lnk - Śro 22 Mar, 2006 14:28

No to po co mu proponujesz sluchawki ktore po 1 h bola uszy : O , on chce bardziej komfortowe na dluzszy czas taki mi sie wydaje ; D.Mowie ci jesli 1. cs a potem muza itp to bierz PC150 a jesli 1.Muza a potem cs to 515.

:mrgreen: