Problemy z CS 1.6/CZ - Spory ping na win XP Pro !!!Help!!
ROSOMAK - Wto 09 Maj, 2006 21:54 Temat postu: Spory ping na win XP Pro !!!Help!! Siemanko
Mam taki problem: ostatnio zmienilem system na Xp i co sie stalo , ping mam ponad 800 .Komp jest czysty po formacie , probowalem roznych sterownikow i nic nie daje.
Pingujac wp.pl mam 19-30 ms.Dodam ze na WinMe nie mialem takich problemow.Moze wiecie co moze byc tego przyczyna
ritarded l. - Wto 09 Maj, 2006 22:26
hmm o tyle co sie znam:
- problem z firewallem
- spyware na kompie (zainstaluj jakis firewall poza xkiem, spybot search & destroy, ad-aware SE home, jakiegos antyvirusa jeszcze
- poustawiaj cfg
- moze masz limit na laczu albo cos? ;P
siatkarz - Wto 09 Maj, 2006 22:48
po 1. jaki pc?:>
po 2. wylacz zaopre netowa
ROSOMAK - Wto 09 Maj, 2006 23:01
1.Komp :
Celeron 850 , 256 SDRAM , GeForce 4 MX 64 Mb
2. Mam firewalla Kasperskiego Anti-Hackera - z nim i bez niego taki sam ping ( systemowy OFF)
3.Anty Spyware mam tak : Spyware Doctor i Ad-aware z ad-awatchem - czysto
4.Antywirusa mam NOD32 - czysto
5.Wczoraj byl format
3 dni temu gralem normalnie na XP nie mam pojecia co jest i nie mam limitow na laczu - cfg mam dobry rate itd
P.S
Wylaczylem NET Bios ale to nie ma wplywu na ping
siatkarz - Wto 09 Maj, 2006 23:06
mam dziwne wrazenie ze twoj pc jest troszeczke za slaby na wina XP... to moze miec wplyw... ale bardziej w ilosci fps'ow niz na ping...
ale mowie jescze raz... winXP ma takie dobrodziejstwo jak zapora internetowa (wlaczona jest automatycznie). wogole do tej pory nie rozkminiam po co ona jest ale co ja sie dziwie - to produkt MS jak mam ja wlaczona przy norton antivirus'ie to ping mi lata (wszedzie) do 1000 a nieraz nawet steam nie laczy z serverem i wyskakuje jakis blad krytyczny cs'a
sprawdz to!
ROSOMAK - Śro 10 Maj, 2006 00:01
siatkarz napisał/a: | mam dziwne wrazenie ze twoj pc jest troszeczke za slaby na wina XP... to moze miec wplyw... ale bardziej w ilosci fps'ow niz na ping...
ale mowie jescze raz... winXP ma takie dobrodziejstwo jak zapora internetowa (wlaczona jest automatycznie). wogole do tej pory nie rozkminiam po co ona jest ale co ja sie dziwie - to produkt MS jak mam ja wlaczona przy norton antivirus'ie to ping mi lata (wszedzie) do 1000 a nieraz nawet steam nie laczy z serverem i wyskakuje jakis blad krytyczny cs'a
sprawdz to! |
Chodzi Ci o zwyklego firewalla softowego XP no nie ??Jago mam wylaczonego i dlatego nie moge rozkminic co jest
WEGier - Śro 10 Maj, 2006 08:12
siatkarz napisał/a: | mam dziwne wrazenie ze twoj pc jest troszeczke za slaby na wina XP... to moze miec wplyw... ale bardziej w ilosci fps'ow niz na ping...
sprawdz to! |
co to jest zapora ? Firewall SP2? Jeżeli tak, to wystarczy OFF?
siatkarz - Śro 10 Maj, 2006 08:32
czekajcie czekajce ja chyba wam tu jakies bzdury pisze cos mi sie pomylilo wlasnie bez zapory mam ping kosmiczny ... a jak mam zapore wlaczona to jets ok ale zeby bylo ok musze miec zainstalowanego cFosSpeed sorki za mala niescislosc
PS w sp2 wszystko mozna powlaczac w centrum zabezpieczen
ROSOMAK - Śro 07 Cze, 2006 07:59
Temat mozna zamknac bylem zmuszony dolozyc system win98 i tu gra sie miodzio jak na ten sprzet.Podejrzewam ze Xp "goly dawal rade ale przy zasobach sprzetowych jakimi dysponuje gdy dolozylem antywira itd. juz sobie klekal.
Dzieki za wszelkie sugestie i pomoc
Pozdro
|
|
|