CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Myszki Razer
Anvi - Czw 10 Sie, 2006 10:12 Temat postu: Myszki RazerMam pytanie, czy ktos z was gra na myszce Razer Krait ? poniewam mam zamiar ja kupic, ale to mysz przeznaczona szczegolnie do RTS'a, a gram takze w StarCrafta, wiec chcialbym sie dowiedziec jak sprawuje się ona w CSie, czy mam odrazu kupic Copperhada ? WOJTAS - Czw 10 Sie, 2006 13:23 Mysle ze wystarczajaca mysza i do SC i do CS-a byl by Razer DiamondBack.
Rodzielczosc ma on 1600dpi i jest ona w sam raz do wszysktiego. Moj kumpel takaowa posiada i powiem ci ze jest SWIETNA.foXx - Czw 10 Sie, 2006 14:29 Ja słyszałem, że w Razerach dość często klawisze się psują i zaczyną skrzypieć, ja polecam A4Tech, miałem SWOP-35 przez 4 lata i bez problemu, teraz mam X-718F (dopiero miesiąc ) i też bez problemów, a ma do 2000 DPI przestawiane przyciskiem (600, 800 1200, 1600, 2000 DPI).siatkarz - Czw 10 Sie, 2006 15:02 ja mam mysze logitecha mx518 i jestem z nij bardzo zadowolony. swietnie sie na niej gra i 'lezy' dobrze w lapie a to hcyba najwazniejsze ja tez slyszalem ze w razerach sie przyciski blokuja/psuja... a IE to juz wogole pomylka z przyciskami nowik - Czw 10 Sie, 2006 15:11 No to z racji ze w domu mam 3 myszki sie wypowiem
- Razer Diamondback, nie chcialem go kupowac ale tak wyszlo... mialem a4techa office i800 sprawowal sie dobrze nie nazekalem nie psul sie ani nic (myszka ta byla kopia mx510 tylko ze 100x tansza)... pierwszego dnia po zakupie bylo ciezko sie przyzwyczaic... te 1600 dpi jednak robilo swoje ale myszka mimo to jest dobra... nie gubi sie, przyciski nie psuja sie i nie "skrzeczą" jedyne co jest jej wada to 2 przyciski po prawej stronie... nie wiem co kolesia chodzilo ale ich nie da sie wciskac jednym palcem ale mysle ze mysleli tu oni raczej o prawo i lewo recznych ludziach zeby mogli sobie dostosowac... myszka takze lezy dobrze w lapie wiec jest git
- mx510 - myszka brata... pracujac na tamtym komputerze odczuwa sie konfort... reka lezy wygodniej niz w razerze i jest dobra, 800 dpi jest wystarczajace, wady pewnie jakies ma ale malo na niej pracuje wiec nie wiem, gralem nia malo ale nie gralo mi sie zle, nie gubila sie... jednak jest troche cichsza przy klikaniu niz razer
- a4tech x7 czy jakos tak - porwnywalnie jezeli ma sie male fundusze a chce sie miec dobra mysze to mozna wybrac jej nowszy model, dobrze lezy w rece i jeszcze mi sie nie zgubila, jej wielkim plusem jest zmiana rozdzielczosci jednym przyciskiem
podsumowywujac...
chcesz kupic myszke tania i dobra - a4tech
chcesz myszke bardzo dobra ale niekoniecznie wygodna - razer
chcesz myszke klasy rowniez wysokiej ale wygodna - mx
IE nie mam wiec sie nie wypowiadam bbl` - Czw 10 Sie, 2006 15:21 mx 518 WOJTAS - Czw 10 Sie, 2006 15:32 ja osobiscie posiadam a4 techa x-718F i powiem wam ze jest jak dla mnie swietna Doskonale trzyma sie lapy, wygodne programowalne przciski i co najwazniejsze Zmiana rozdzielczosci DPI (tak jak pisal foXx). Fajny jest tez w niej "Burst Fire" ale niepotrafie sie za bardzo do niego przyzwyczaic ale jest to dobre rozwiazanie w walke na duze odleglosci ritarded l. - Czw 10 Sie, 2006 15:52 mx510 moja jest dobrze wywazona i wygodna, ma duzo klawiszy. ogolnie nie gubi sie i pracuje bdb. jedyba wada - tylko 2G toznaczy ze jak mocno szarpniesz reka to sie przesuwa nierownomiernie.psychic - Czw 10 Sie, 2006 17:19 ja mam A4Tech'a OPTO 325 i to jest pomylka nad myszkami...dosyc fajnie w lapie lezy. duzo wygodnych przyciskow, ale za to ze sie tak gubi nie wzialbym jej za darmo juz;/ musze ja zmienic bo tylko sie derwuje
a mx 518 jest godnym nastepca chyba w0mbat - Czw 10 Sie, 2006 19:29 ja smigam na mx310. mycha taka sama jak mx510 tylko ze :
- lzejsza
-mniejsza
- ciut tansza
- ma 2 przyciski mniej co jest akurat plusem jak dla mnie
- i ostatnie nmajwazniejsze - netylko dla praworecznych