CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - POTRZEBNA POMOC OD ZARAZ
BABCIA - Sob 02 Wrz, 2006 15:57 Temat postu: POTRZEBNA POMOC OD ZARAZpo włączeniu windowsa komp pochodzi kilka godzi nagle się wyłacza i pojawia mi się ten komunikat
"Nie można uruchomić systemu Windows z powodu sprzętowego
błędu konfiguracji dysku.
Nie można dokonać odczytu ze wskazanego dysku startowego.
Sprawdź ścieżkę oraz dysk. Sprawdź w dokumentacji systemu
Windows oraz w instrukcji obsługi sprzętu dodatkowe
informacje Na temat konfiguracji dysku."
posiadam windows xp opis tego problemu znalazłem tu
http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=4427
ale tu pojawia się problem nie mogę znależć pliku boot.ini na dysku i przez to nie moge wpisać potrzebnych rzeczy co mam zrobić ?psychic - Sob 02 Wrz, 2006 16:12 format c:
taki juz jest ten windows qBert - Sob 02 Wrz, 2006 16:13 jesli nic nie pogmerane masz w biosie to... FORMAT C: BABCIA - Sob 02 Wrz, 2006 16:14 alescie wymyslili system mam na dysku dpsychic - Sob 02 Wrz, 2006 16:15 nie kiedys mialem podobny problem..
Babcia zamien tasmy IDE od dysku.. np zamien z cd-rom'em albo po prostu odlacz i podlacz jeszcze raz powinno pomoc
EDIT na dysku d lol to wpadlismy teraz
Jak to nie pomoze to format d: qBert - Sob 02 Wrz, 2006 16:16
BABCIA napisał/a:
alescie wymyslili system mam na dysku d
chyba jestes taka pierwsza osoba
zobacz w biosie czy czegos nie przestawiles...BABCIA - Sob 02 Wrz, 2006 16:22
psychic napisał/a:
nie kiedys mialem podobny problem..
Babcia zamien tasmy IDE od dysku.. np zamien z cd-rom'em albo po prostu odlacz i podlacz jeszcze raz powinno pomoc
EDIT na dysku d lol to wpadlismy teraz
Jak to nie pomoze to format d:
lol nie moge zmien taśm bo to dysk sata a w biosie nic nie grzebałem.qBert - Sob 02 Wrz, 2006 16:23 ale moglo sie jakos "samo" poprzestawiac... ja tak kiedys mialem. nic nie grzebalem w biosie a okazalo sie ze jest tam cos zle...BABCIA - Sob 02 Wrz, 2006 16:24 juz sprwadzałęm bios jest ustawiony normalniepsychic - Sob 02 Wrz, 2006 16:57 po prostu odwroc tasme od dysku na odwrot, albo zamien jak masz jakas w domku