Humor - Co to może być?
Dzejms - Nie 19 Lis, 2006 23:50 Temat postu: Co to może być? Zgadnijcie co to może być? TYLKO BEZ KORZYSTANIA Z GOOGLI itp. !
Tekst autentyczny Czytając pierwszy raz płakałem ze śmiechu, że coś takiego ktoś mógł napisać a co dopiero zrozumieć.
ALADIN:
Model numeryczny ALADIN jest elementem systemu prognostycznego, obejmującego również 2 inne modele: globalny IFS, rozwijany i eksploatowany przez Europejskie Centrum ............... oraz regionalny Arpege, rozwijany i eksploatowany przez ......-France. Wszystkie modele systemu są modelami spektralnymi - w przypadku ALADINa zastosowano rozwinięcie bi-fourierowskie z obcięciem eliptycznym, a w celu redukcji szumów numerycznych zastosowano bi-periodyzację pól Machenhauera. Z innych charakterystyk modelu należy wymienić zastosowanie schematów semi-lagranżowskich dla rozwiązywania równań adwekcji czy inicjalizację metodą cyfrowej filtracji Lyncha. ALADIN powstał jako model hydrostatyczny, ale aktualnie dostępna jest również wersja niehydrostatyczna.
Niektóre słowa wykropkowałem bo byłoby za łatwe.
i.S.b - Pon 20 Lis, 2006 01:23
Sorki, zachowałem się jak gówniarz, bo nei mogłem się powstrzymać od www.google.pl ale i tak nigdy bym chyba nie wpadł co to za wynalazek
ritarded l. - Pon 20 Lis, 2006 01:26
# Model ALADIN -Meteorologiczny mezoskalowy model numeryczny rozwijany
w ramach współpracy międzynarodowej 14 krajów europejskich
pod kierunkiem służby meteorologicznej Francji
qBert - Pon 20 Lis, 2006 10:16
Vorek też widać masz google
Jeśli śmiejecie się z języka jakim jest to napisane, to zamieszczę dla was specjalnie instrukcje do jakiejs laborki z fizyki. Tak również co 2 słowo to bez słownika nie oznacza dla mnie nic!
|
|
|