To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Thunderbird

qBert - Śro 17 Sty, 2007 21:18
Temat postu: Thunderbird
Czy jest mozliwosc aby thunderbird minimalizowal sie do traya ?? Jak nie to czy jakis inny program pocztowy to potrafi ?? I czy zna ktos jakis inny sposob aby mejl byl caly czas odpalony ale nie byl w pasku zadan?
potek - Nie 06 Maj, 2007 19:16

może jeszcze się przyda bo wiem jak Thunderbird'a zminimalizować do taya :] trzeba zainstalować takie rozszerzenie

http://www.extensionsmirr...p?showtopic=640
jak był by problem

(wiem ze stary topic ale nie było odpowiedzi)

qBert - Nie 06 Maj, 2007 21:08

potek napisał/a:
może jeszcze się przyda bo wiem jak Thunderbird'a zminimalizować do taya :] trzeba zainstalować takie rozszerzenie

http://www.extensionsmirr...p?showtopic=640
jak był by problem

(wiem ze stary topic ale nie było odpowiedzi)

:wow: :wow: :wow: :wow:
jestem w szoku!
dziekuje :*
zaraz sie biore za instalacje :D

potek - Nie 06 Maj, 2007 21:20

wiec u mnie działa robisz tak

ściągasz - http://www.extensionsmirr...2006102615+.xpi
właczasz Thunderbird'a
klikasz Narzędzia -----> Dodatki
zainstaluj
restatrujesz Thunderbird'a
wchodzisz Narzędzia -----> Dodatki ---> opcje i konfigurujesz

u mnie działa

qBert - Nie 06 Maj, 2007 21:22

link nie działa to po 1 a po 2 to nie mam czegos takiego jak dodatki :P

U mnie to inaczej wygląda ale sobie poradziłem :P

WEGier - Pon 20 Sie, 2007 18:10

podepnę się pod stary temat :
postanowiłem sobie zainstalować TB, wcześniej używałem panelu ze strony nazwa.pl ... narazie wszystko ok ale mam 3 pytania :
1. Sciągnął wiadomości odebrane ale jak jeszcze ściągnąć wysłane? :/
2. Gdzie jest opcja podpisów wiadomości (pozdrawienia itp)? Przeszukałem all i nikuta - nie ma
3. Jak się ustawia potwierdzenia odbioru wysłanej wiadomości? Ustawiłem niby w NARZEDZIA>KONFIGURACJA ale coś nie hula

heeeeelp

PS może jest jakaś strona z instrukcją czy cuś? Bo tam jest tyle opcji że OlaBoga :wow:

ok z potwierdzeniem sobie poradziłem

a jak w końcu sobie Q poradziłeś z minimalizacją to traya? Bo wszystkie rozszerzenia jakie są nie pracują z TB do wersji 2

[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 10:53 ]
aha i nie jest możliwe żeby ściągnął "wysłane" z serwa ... tylko "odebrane"

[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 12:20 ]
dobra - znalazłem kompatybilną wersje min to tray z ostatnią wersją TB
http://mozillapl.org/kata...inimize_to_tray
- najlepiej pobrać na dysk, a potem przez TB narzedzia>dodatki>zainstaluj

[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 16:24 ]
dobra prawie ogarnąłem TB ale jest .......... do pupy :[ :[ :[

śmierdzi jak linuks > czasochłonny, skomplikowany ALE nie gatsa, nie microsoftu i za darmo

od 2 dni siedzę na forach o TB i MAASSAAKKRRAA! ciągle trzeba instalować jakieś rozszerzenia ... a 3/4 nie pracuje z ostatnią wersją TB <sciana> większej głupoty w życiu nie widziałem <sciana>

żeby zrobić głupi podpis - trzeba napisać w notatniku, zapisać go jako plik z jakimś tam kodowaniem żeby się nie rozjeżdżało i trzymać to dziadostwo na dysku <sciana> BeZeDURA, i juz żadnego loga ani obrazka się nie doda ... chyba się przerzucę na outlooka ... tylko tam znowu nie ma słownika :E

goopi jusz jezdem

Sinecod - Wto 21 Sie, 2007 17:08

qBert napisał/a:
Jak nie to czy jakis inny program pocztowy to potrafi ?? I czy zna ktos jakis inny sposob aby mejl byl caly czas odpalony ale nie byl w pasku zadan?
Pewnie Gmail i jego Gmail Notifier :) I jak dla mnie Gmail rzadzi ;] TB wymieeeka :twisted:
Und KLIK ?

WEGier - Śro 22 Sie, 2007 14:21

dobra, po 3 dniach prawie ogarnąłem wszystko co mi potrzebne w programie - możecie pytać.

Dzejmsik z tego co pamiętam to używasz POPTRAYA - napisz z nudów czy jest bezpieczny i do czego go używasz :mrgreen:

Dzejms - Śro 22 Sie, 2007 16:41

Bezpieczny - nie wiem. Mojego bezpieczeństwa pilnuje NOD32 i Outpost Firewall - narazie w miarę skutecznie, ale głównie to mnie chroni router sieciowy.
Używam go do szybkiego usuwania spamu z serwerów pocztowych (mam ich 6 nie licząc 3 na Gmailu).

Nie napisałem tego z nudów. :faja:

WEGier - Śro 22 Sie, 2007 17:28

DzejmsBlond napisał/a:
Bezpieczny - nie wiem. Mojego bezpieczeństwa pilnuje NOD32 i Outpost Firewall - narazie w miarę skutecznie, ale głównie to mnie chroni router sieciowy.
Używam go do szybkiego usuwania spamu z serwerów pocztowych (mam ich 6 nie licząc 3 na Gmailu).

Nie napisałem tego z nudów. :faja:

aha , no bo myślałem że służy Ci głównie do informowania o przychodzącej wiadomości - dźwiękiem, wizualnie czy węchem ... :E ... ja też w używam NOD i Outposta + router sieciowy . Zabezpieczenie przed spamem mam 2 : pierwsze to z nazwy.pl a drugie to teraz thunderbird .. daje rade - są ale mało. Dlaczego pytam : przeczytałem kiedyś w magazynie komputerowym że większość tych małych, darmowych programów to po prostu bramki przez które naraża się komp na ataki - nawet jak firewall czy antywir coś wykryje lub rozpozna to najczęściej się zezwala programowi (bo inaczej nie będzie działał)