Pomoc - ograniczenie przepustowosci lacza
ritarded l. - Śro 07 Lut, 2007 04:00 Temat postu: ograniczenie przepustowosci lacza chcialbym ograniczyc wysylanie i przyjmowanie plikow na jednym ze swoich komputerow. sa podlaczone w nastepuajcy sposob:
http://img186.imageshack....tytu322ual0.jpg (rysunek stworzony w minute )
chcialbym ograniczyc na kompie nr.1 wysylanie i przyjmowanie, jesli lacze jest uzywane na kompie 2. jesli komp 2 nie ssa nic to 1 powinien miec all wolne. czy znacie jakies programy ktore do tego sluza i pomozecie je skonfigurowac?
tiop - Śro 07 Lut, 2007 09:51
kup starego kompa i zaloz serwer na linuksie.
ritarded l. - Śro 07 Lut, 2007 11:30
wow ale przydatny post -.- mam pentium 100 32 ram styknie ?
tiop - Śro 07 Lut, 2007 11:42
styknie,
inaczej nie zrobisz... Chyba ze router z dynamicznym podzialem lacza, ale cena to bajka
nowik - Śro 07 Lut, 2007 15:07
Tiop zle mowisz takie routery nie sa wcale takie drogie A takie ktore przycinaja caly ruch sieciowy jeszcze tansze i jezeli nie potrzeba wymieniac plikow miedzy kompami to sa przydatne Mozesz takze sprobowac zainstalowac jakis program do przycinania lacza na stacjonarnym Kiedys byl temat jakis tutaj o tym ;P
tiop - Śro 07 Lut, 2007 17:15
ale on chce aby dynamicznie przydzielal, a to o czym Ty mowisz to podzial lacza na sztywno niezaleznie czy drugi komp sciaga czy nie
Azrael - Sob 10 Lut, 2007 18:17
rozumiem że ten z nieograniczonym dostępem to twój
mam podobny problem, siostrzeniec zapuszcza torenta a mnie szlak trafia
takie rzeczy to na ruterze sie robi ( ale ta opcja kosztuje ) , chyba że zaintalujesz mu programik co spowalnia połączenie sieciowe do np. 54 kb ( był temat )
...no chyba że postawisz serwer na linuchu
Dzejms - Nie 18 Mar, 2007 23:00
Sprawdź CCProxy. Wydaje mi się, że powinien tobie pomóc.
|
|
|