To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Jakie słuchawki?

Moras - Wto 08 Maj, 2007 16:53
Temat postu: Jakie słuchawki?
Właśnie wysypały sie moje niezniszczalne sluchaweczki za 15 zł (po 3 latach :0o: )
i postanowilem zainwestowac w cos 'lepszego', chcialbym na to przeznaczyc max 300 zł , dodam, że zalezy mi na mikrofonie przy sluchawkach :P .

Thx 4 help :banan:

spree - Wto 08 Maj, 2007 16:55

ja polecam IceMaT Ciberia White, mam osobiście i bardzo fajne, wszystko na nich elegancko słychać, nieuwieraja i nie męczą uszu, mikrofon mają przypinany do ubrania.
A co do mikrofonu przy słuchawkach to niepolecam, bo czesto jest tak że taki mikrofon daje, nieporządane echo, lub słychać takie ciche buczenie ( nie przy wszystkich modelach) i jak mówisz to niezbyt to przyjemne :P

Uczulony` - Wto 08 Maj, 2007 16:57

powiem w prost, kup dobre :P
ja jak rozwalilem swoje to kupilem jakies CANYON za gora 30 zeta, i sa dobre (tzn. slychac dziwiek i mozna gadac przez mike ze cie ludzie rozumieja :D )

to chyba Potek mowil i Irek ze Icematy sa dobre

spree - Wto 08 Maj, 2007 16:58

Uczulony` napisał/a:
powiem w prost, kup dobre :P
ja jak rozwalilem swoje to kupilem jakies CANYON za gora 30 zeta, i sa dobre (tzn. slychac dziwiek i mozna gadac przez mike ze cie ludzie rozumieja :D )

to chyba Potek mowil i Irek ze Icematy sa dobre

i spree też :P

domeztoz - Wto 08 Maj, 2007 17:49

http://cs.bydgoszcz.pl/fo...light=sluchawki

tu jest wszystko... pod koniec topiku... post qBerta...

Trel - Wto 08 Maj, 2007 17:50

a wlasnie tez zamierzam sobie kupic icemat syberia ale nie wiem czy zintegrowana karta 6-scio kanalowa + icemat syberia to bedzie dobre polaczenie. Wiec jak ? dozbierac kasy na sb live czy integra wystarczy ?

albo opcja 2 to zeby dozbierac kasy i kupic steelsounds 5H v2 i tam juz jest karta dzwiekowa :] tylko drogie troszke ;d

potek - Wto 08 Maj, 2007 17:51

Uczulony` napisał/a:
Potek mowil i Irek ze Icematy sa dobre

co prawda nigdy na głowie nie miałem icematów wiem że yelonek ma icematy, ja mam Sennheisery HD 465 (bez mica mam stojący mic) słychać w nich bardzo dobrze i co najważniejsze uszy nie bolą po długiej grze. W słuchawkach jest taki bas ze uuu do muzyki i gry super (nigdy jeszcze w słuchawkach nie słyszałem takiego dzwieku z takim basem) Ja swoje kupiłem coś koło 200, teraz a allegro najtańsze 230.

Kod:
Słuchawki HD-465  są idealne dla gracza komputerowego lub dla ludzi, dla których ważne jest doskonałe basowe brzmienie. Dzięki temu, że słuchawki HD-465   posiadają kształt dostosowany do ucha oraz od strony wewnętrznej są wykonane z miękkiego materiału – zapewnia to pełen komfort słuchania. Natomiast czarna silna opaska łącząca słuchawki doskonale dostosowuje się do głowy i jest bardzo trwała na wszelkiego rodzaje uszkodzenia mechaniczne.

Dane techniczne:

* Przetworniki dynamiczne, otwarte
    * Pasmo przenoszenia 18 - 21 500 Hz
    * Impedancja 32 Ohm
    * THD poniżej 0.2%
    * Max. SPL 110dB
    * Kabel 3 m
    * Wtyki 6,3 mm stereo. Przejściówka 3,5 mm
    * Masa 220 g

siatkarz - Wto 08 Maj, 2007 18:22

no skoro ci zalezy na micu to kiszka z Sennheiserami ;/ chociaz moim zdaniem to jedne z najlepszych sluchawek ;p (cena/jakosc)
Moras - Wto 08 Maj, 2007 18:48

Kolega ma Icematy i juz 2 razy sie rozsypaly + ten mic przyczepiany :f
myslalem o 5h / 5h v2...

qBert - Wto 08 Maj, 2007 19:06

ja mam niedrogie słuchawki, tzn Philips SHP1900 i jestem zadowolony... Niedrogie, jak to philips, nie męczą się uszy w ogole. minusy: brak regulacji glosnosci (cfg zastepuje). Jakość & wytrzymałość na razie nie znana... :P Ale za 50 zeta można kupować słuchawki co pół roku :jezyk: