Pomoc - Konfiguracja routera z neo
potek - Wto 05 Cze, 2007 09:04 Temat postu: Konfiguracja routera z neo Mam taki problem (tzn. jeszcze go nie ma bo router nie przyszedł ale wiem że bede miał) kupiłem router coś takiego ( http://www.allegro.pl/item190372495_190372495.html ). I mam takie pytane przecież nie będe używał aplikacji neo więc gdzie mam wpisać moje dane z neo? (login hasło itp?)
siatkarz - Wto 05 Cze, 2007 09:21
o jej ;p uciekac od wszelkich bezprzewodowych rzeczy ;p nie bede tutaj zarzucac teoria ale im mniej wifi tym lepiej tylko kabelki!
qBert - Wto 05 Cze, 2007 09:24
aleś mu pomógł...
potek - Wto 05 Cze, 2007 09:41
Bede łączył normalnego kompa przez kabel a z laptopem przez wifi. Sąsiad ma inentyczny router i mówi ze bardzo dobrze działa łapie zasięg nawet piętro niżej.
Dalej nie znam odpowiedzi na moje pytanie
nappy - Wto 05 Cze, 2007 13:20
Router ma modem adsl, więc pewnie w konfiguracji owego są pola do uzupełnienia - właśnie na dane neo. Poszukaj dokumentacji, na konfig routera wchodzi się najprawdopodobniej '192.168.0.1' w przeglądarce.
siatkarz napisał/a: | o jej ;p uciekac od wszelkich bezprzewodowych rzeczy ;p nie bede tutaj zarzucac teoria ale im mniej wifi tym lepiej tylko kabelki! |
Trzeba jeszcze umieć skonfigurować wifi, i jeśli używałeś low-endowych routerów to nie dziwie się, że zraziły Cię do bezkabelkowców
siatkarz - Wto 05 Cze, 2007 16:55
to nie ejst zwiazane z tym ze ja uzywam lub nie wifi gdzie mozna uzywac kabli tam ich uzywajcie! z propagacji fal i z jakosci sygnalow wiem ze im wiecej jakis badziewi bezprzewodowych itp to gorszy odbiur i poziom szumu sie podnosi jak tal kudzie beda mieli niedlugo nawet okna na wifi to anteny beda mialy h~10km
|
|
|