To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Konfiguracja routera z neo

potek - Wto 05 Cze, 2007 09:04
Temat postu: Konfiguracja routera z neo
Mam taki problem (tzn. jeszcze go nie ma bo router nie przyszedł ale wiem że bede miał) kupiłem router coś takiego ( http://www.allegro.pl/item190372495_190372495.html ). I mam takie pytane przecież nie będe używał aplikacji neo więc gdzie mam wpisać moje dane z neo? (login hasło itp?)
siatkarz - Wto 05 Cze, 2007 09:21

o jej ;p uciekac od wszelkich bezprzewodowych rzeczy ;p nie bede tutaj zarzucac teoria ale im mniej wifi tym lepiej :) tylko kabelki! ;]
qBert - Wto 05 Cze, 2007 09:24

aleś mu pomógł...
potek - Wto 05 Cze, 2007 09:41

Bede łączył normalnego kompa przez kabel a z laptopem przez wifi. Sąsiad ma inentyczny router i mówi ze bardzo dobrze działa łapie zasięg nawet piętro niżej.

Dalej nie znam odpowiedzi na moje pytanie :P

nappy - Wto 05 Cze, 2007 13:20

Router ma modem adsl, więc pewnie w konfiguracji owego są pola do uzupełnienia - właśnie na dane neo. Poszukaj dokumentacji, na konfig routera wchodzi się najprawdopodobniej '192.168.0.1' w przeglądarce.

siatkarz napisał/a:
o jej ;p uciekac od wszelkich bezprzewodowych rzeczy ;p nie bede tutaj zarzucac teoria ale im mniej wifi tym lepiej :) tylko kabelki! ;]

Trzeba jeszcze umieć skonfigurować wifi, i jeśli używałeś low-endowych routerów to nie dziwie się, że zraziły Cię do bezkabelkowców ;)

siatkarz - Wto 05 Cze, 2007 16:55

to nie ejst zwiazane z tym ze ja uzywam lub nie wifi :) gdzie mozna uzywac kabli tam ich uzywajcie! z propagacji fal i z jakosci sygnalow wiem ze im wiecej jakis badziewi bezprzewodowych itp to gorszy odbiur i poziom szumu sie podnosi :) jak tal kudzie beda mieli niedlugo nawet okna na wifi to anteny beda mialy h~10km xD