CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Problem z PenDrive'm
foXx - Pią 29 Cze, 2007 20:19 Temat postu: Problem z PenDrive'mOtoz ojciec ostatnio nosil do firmy PenDrive'a zeby costam mu nagrali, to babka wrzucila ten plik, ale takze wirusa I teraz mam taki problem, bo jak chcem otworzyc PenDrive'a to wyskakuje bi taki blad:
[img=http://img74.imagesh...ing1wh2.th.jpg]
ale jak klikne prawym na PenDrive'a i dam Otwórz, to normalnie mi go otwiera. Takze po kliknieciu prawym klawiszem mychy na PedDrive'ie jest cos takiego na liscie:
[img=http://img74.imagesh...ing2nc6.th.jpg]
Ktos wie jak temu podolac ? Skanowalem antywirem, to trojana jakiegos mi znalazlo i wywalilo, ale to nic nie dalo
[ Dodano: Pią 29 Cze, 2007 21:24 ]
BTW. Jeszcze nie formatowalem pamieci, moze jakos da sie bez formatu ?WOJTAS - Pią 29 Cze, 2007 20:56 wlasnie siedzi kolo mnie odcinacz i mowi ze mial taki sam problem jak mu sie zj...(ZEPSULA) karta kingstona ... padla na amen ... wkladal do czytnika i nie ma bata te same objawy co u Ciebie ;/
~siemanara kingston sux x0x - Pią 29 Cze, 2007 20:57 na pendrive powinieneś mieć plik autorun.inf jest prawdopodobnie ukryty usuń go i po sprawie
jakbyś go nie mógł znaleźć tego pliku na pendrive
Opcje folderów >> Widok >> Wyczyść pola przy ukryj chronione pliki systemu i ukryj rozszerzenia>> zaznacz pokaż ukryte pliki i foldery
Start Wyszukaj >> pliki i foldery >> wpisz autorun.inf >> zatwierdźfoXx - Pią 29 Cze, 2007 21:35 x0x :p, autorun.inf usuniecie nic nie daje
RazeL, no nie gadaj ze do kosza juz kingston ;/ ale moge normalnie klikac prawym na niego i otworz i sie otwiera, a ten blad wyskoczyl wlasnie po tym jak babka nagrywala dla ojca plik z wirusem ;/potek - Pią 29 Cze, 2007 22:55 a skanowałeś pena jakimś antywirusem?w0mbat - Pią 29 Cze, 2007 23:00 czytaj potec przeciz pisze ze skanowal
Cytat:
Skanowalem antywirem, to trojana jakiegos mi znalazlo i wywalilo, ale to nic nie dalo
Trel - Sob 30 Cze, 2007 00:15 przejedz magnesem moze sie sam sformatuje
qBert - Sob 30 Cze, 2007 00:30 nie pitol i formatuj. jak to nie da nic to wtedy bedziesz mial problem...x0x - Sob 30 Cze, 2007 07:24 hmmmm dziwne jak ja miałem z pendrivem ten problem, to usunąłem ten plik i działał dobrze foXx - Sob 30 Cze, 2007 10:26 Ok po formacie moge normalnie odpalac Kingstona lewym klawiszem mychy, cale szczescie ze sie nie zj.... zepsul na amen
chyba mozna clozet, chyba ze ktos ma jeszcze jakies rady jak by sie znowu ten problem pojawil, oczywiscie oprocz formata i wyrzucenia do kosza