Pomoc - Skaner
qBert - Wto 21 Sie, 2007 10:52 Temat postu: Skaner Chce kupić jakiś skaner. Będę skanować raczej druk więc bardziej liczy się prędkość niż jakość... Poza tym nie chce wydać fortuny na niego. Tak do 400 zeta max! No i problem w tym że nie znam się kompletnie na skanerach... Może ktoś z was ma jakieś pojęcie o tym...
Ps. Jeśli się nie znacie, NIE PISZCIE! Kiepskie porady gorsze od żadnych.
Ps. 2 Liczę na Dzejmsa i jego wiedzę również
Dzejms - Śro 22 Sie, 2007 19:43
Pojęcie jakieś mam, ale nie znam tematu bo nie interesowałem się skanerami do użytku domowego. Jak mi pokażesz jakieś konkretne modele to rzucę okiem, ale na szukanie to nie bardzo mam czas.
bamc - Śro 22 Sie, 2007 20:09
a to ma byc sam skaner czy moze multi być?
nowik - Śro 22 Sie, 2007 21:06
Canon Pixima MP600 jezeli chodzi o multi, ja to mam i jest cacy i tani nawet
qBert - Śro 22 Sie, 2007 22:17
nie, nie, mam drukarkę laserową więc takie combo mi niepotrzebne... Jutro jak będę miał czas to powrzucam trochę maszyn które uważam za atrakcyjne
+bziuuum - Pią 31 Sie, 2007 16:35
http://www.procad.pl/pf/p...800,,80085.html
polecam bardzo. osobiscie z niego korzystam. zero problemu, fajnie oprogramowanie mi dorzucili skanowałem zdjecia, wychodzi idealnie. Skanowałem druk, wychodzi idealnie. Skanowałem nawet zeszyty z zapiskami i nie bylo najmniejszego problemu. Jedyny - (ale to chyba jak w kazdym skanerze) to taki, ze jak cos grubszego polozysz, to nie domyka sie klapa. Ale nawet bez tego ladnie skanuje, ewentualnie mozna przykryc czyms ciemnym (jakims materialem) i wszystko cacy
|
|
|