CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Prośby i propozycje - Votowanie map/aktualny MC - co o tym sądzicie?
Bo$s - Pią 24 Sie, 2007 13:17 Temat postu: Votowanie map/aktualny MC - co o tym sądzicie?Jak pewnie wiele osób zauważyło ostatnio na bydzi grane są tylko:
dust2
dust
inferno
aztec
i z rzadziej granych map (bo trzeba odczekać te 6 map, żeby znów zagrać inferno/d2) - kabul, cpl_fire, cpl_mill, nuke.
Jak widać nie jest to jakiś urozmaicony zestaw, a to wszystko za sprawą czego ? Ano za sprawą votowania. Granie na takich samych mapach w kółko jest trochę nudne. Wg mnie powinno się wywalić to denne votowanie, trochę zmodyfikować MC i lecieć wg MC. Jak będzie na jakiejś mapce mało osób to zawsze admin może puścić vota na jakąś mapkę i gracze wrócą.
Można również zrobić tak, aby votowanie działało np tylko od godziny 23 do 10 rano, wtedy, gdy na serwie jest mało graczy.
Wg mnie powinny wylecieć militia, forge i ewentualnie coś jeszcze (sunny/vertigo, aczkolwiek uważam, że vertigo to bardzo fajna mapka). Podobno za niedługo ma dojść parę nowych mapek więc MC byłby na pewno jeszcze ciekawszy.
Co o tym myślicie ?WEGier - Pią 24 Sie, 2007 13:39 ja właśnie zakładałem inny temat , a mianowicie : poprawa sposobu votowania. Dlatego nie są grane co niektóre mapy ponieważ vote wyskakuje "z nienacka" i np zmieniajac bron sie votuje albo sie czlowiek obawia wybrac cos glupiego i czeka na vote a tu wpada arab i BACH CIACH i leżymy bluzgając, plujac i obwiniajac oczywiscie votemap - a tutaj wystraczy poprawic vote. Moja propozycja to : vote tylko i wylacznie na początku rundy, zaraz po freeze time
PS RENCE PRECZ OD VOTEMAP BO POGRYZE!! bEzEduraMIKAS - Pią 24 Sie, 2007 13:42 Boss musisz przestac palic to swinstwo dobrze jest,i wcale sprawa nie wyglada tak,jak ty to obrazujesz.Grane sa czesto mapy typu surivor,office,militia.Zdarza sie nawet,ze gdy jest do wybrania d2 ludzie biora mapy mniej podstawowe Zostawic tak jak jest bo jak nie to obedre ze skory qBert - Pią 24 Sie, 2007 13:43 A ja myślę że to gówniany temat i pomysł. Zrozum że zgodnie z demokracją było wprowadzone nominations. Zgodnie z demokracją została ustalona liczba powtarzających się map. I zgodnie z demokracją został odparty zamach na tą że wcześnie ustaloną ilość. To że ciągle grane są te same mapy to... demokracja. Tak więc daj sobie luz, nie zakładajmy co miesiąc takiego samego tematu, który wiadomo że i tak nie przejdzie. Imo closed.
[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 14:46 ]
WEGier napisał/a:
Moja propozycja to : vote tylko i wylacznie na początku rundy, zaraz po freeze time
Beznadziejny pomysł. Zauważ że jeśli votowanie przypada na początek rundy to automatycznie plugin przesuwa głosowanie na później. A dlaczego? No nie wiem jak ty, ale ja jak nie kupuje bindami to robię to z klawiatury, czyli numerkami. I chyba mało kto robi to inaczej (myszką ) Tak więc jedyna możliwość to wprowadzić coś, co pauzowało by serwer na czas votowania. Ot jedyne wyjście imho.HeSS - Pią 24 Sie, 2007 13:49 Nastepny temat po to zeby cos zmienic i zeby po jakims czasie pisac ze lepiej bylo dawniej ... ludzie nie macie co robic ... Zostawcie tak jak jest i koniec. a co do wyskakiwania votemap to chyba wyswietla sie napis za ile czasu wyskoczy wiec w czym problem (ile to sie zatrzymac albo schowac sie )
CLOZET Moras - Pią 24 Sie, 2007 13:52 Mnie najbardziej ciekawi fakt, ze jest 5 map do wyboru (w tym powiedzmy d2, nuke) i nagle
nie wiadomo skad pojawia sie sunny jako next i zostaje 5 osob na serwie
Imo qbErT ma racje
Aha i jakos nie moge zrozumiec tego problemu z votowaniem , nigdy nie mialem z tym problemu (zawsze wiem co chce wybrac ) a niektorzy placza, ze nie wiedza co wybrali i takie tam Rider - Pią 24 Sie, 2007 14:22 Jest okejos nic nie powinno być zmieniane są grane mapy nie standardowe bo nie można nominować ciągle np d2 bo jest blokada na 6 map aktualne rozwiązanie jest najlepsze imo domeztoz - Pią 24 Sie, 2007 14:45 bosssie wiedzialem ze zostaniesz zlinczowany...
hess chyba nie gra ale twardo w temacie
demokracja kuleje
wegier popieram cie. wypadalo by cos zrobic z tym wotowaniemTrel - Pią 24 Sie, 2007 14:52 wedle mnie to wywalic wszystko, zostawic d2, inf, train, nuke i cpl_mill i jedziem HeSS - Pią 24 Sie, 2007 15:03
domeztoz napisał/a:
hess chyba nie gra ale twardo w temacie
ja wiem ze ty jestes staly bywalec ; o
ale Drogi |)()/\/\3Zk|_| gram na servie tylko czasami jak jestem u kumpla tak wiec wiem o co chodzi ... btw gralem na servie i wiem jak bylo ... oja