CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Hackowanie routera by oLKa
oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:09 Temat postu: Hackowanie routera by oLKaPotrzebuje narzędzia do złamania hasla na routerze SMC. Zna ktoś moze coś takiego?
Szyyybko!!! Potrzebuje przed 22 !
Poprosze nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:10 Na routerze jest taki przycisk, RESET wcisnij a bedzie domyslne tylko szybko potem wprowadzisz hasla do neta i takie tam i bedzie dzialac oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:12 Musze złamac to które jest, a nie resetowac Zalezy mi, żeby ie nikt nie dowiedział, ze wiem jakie jest haslo Wiesz, konspiracja nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:20 a po co potrzebujesz hasla ?oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:28 A co tak sie dopytujesz?
Firewall blokuje mi net o 22 nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:33 A dopytuje sie Olciu dlatego ze do wielu rzeczy nie potrzeba nawet hasla wystarczy tylko pomyslec Zlamanie hasla dla normalnego uzytkownika jest dosc trudne wiec lepiej sie w to nie bawic
Wracajac do Firewalla ktory blokuje neta to teraz pytanie, w jaki sposob blokuje neta ? Jezeli blokuje tylko wybrane IP to zmien IP komputera i bedzie po sprawie, mozesz sprobowac takze zmienic MAC-adres karty jezeli blokada jest przypisana do karty. A i w ogole najprostsza metoda jest wyjecie kabelka i wlozenie go w inne gniazdko, moze to pomoze
Jezeli jednak naprawde bardzo potrzebujesz hasla to z prostszych sposobow jest Brutus (ktory i tak nie dziala w wiekszosci wypadkow ) loginy do routerow czesto sa admin, root, badz wogole ich nie ma zatem pozostaje tylko zlamanie hasla.oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:43 O. A jak zmienic IP w wewnetrznej sieci? I nie mow mi ze w routerze.ritarded l. - Pon 03 Wrz, 2007 16:58 w ustawieniach sieci musisz poszukac - windows chyab automatycznie przydziela ip, musisz po prostu zmienic na reczneWEGier - Pon 03 Wrz, 2007 18:05 PeeeeeeeeeeeCeeeeeeeeKaaaaaaaaaaaaaaaa <woła głośno>oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 18:11 heh, to on wlasnie nabroil I to przez niego mamy problem... A ze nie umial nic na to zaradzic to prosze madrzejszych ^^
Ale ja tez sie poddaje... Tyle sie nazmienialam w ustwieniach (z pomoca Nowika ) i juz mam dosc