To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Hackowanie routera by oLKa

oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:09
Temat postu: Hackowanie routera by oLKa
Potrzebuje narzędzia do złamania hasla na routerze SMC. Zna ktoś moze coś takiego?

Szyyybko!!! Potrzebuje przed 22 !! !

Poprosze :*

nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:10

Na routerze jest taki przycisk, RESET :P wcisnij a bedzie domyslne :P tylko szybko potem wprowadzisz hasla do neta i takie tam i bedzie dzialac :P
oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:12

Musze złamac to które jest, a nie resetowac :P Zalezy mi, żeby ie nikt nie dowiedział, ze wiem jakie jest haslo :P Wiesz, konspiracja :mrgreen:
nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:20

a po co potrzebujesz hasla ?
oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:28

A co tak sie dopytujesz?

Firewall blokuje mi net o 22 :wow:

nowik - Pon 03 Wrz, 2007 16:33

A dopytuje sie Olciu dlatego ze do wielu rzeczy nie potrzeba nawet hasla wystarczy tylko pomyslec :) Zlamanie hasla dla normalnego uzytkownika jest dosc trudne wiec lepiej sie w to nie bawic :)

Wracajac do Firewalla ktory blokuje neta to teraz pytanie, w jaki sposob blokuje neta ? Jezeli blokuje tylko wybrane IP to zmien IP komputera i bedzie po sprawie, mozesz sprobowac takze zmienic MAC-adres karty jezeli blokada jest przypisana do karty. A i w ogole najprostsza metoda jest wyjecie kabelka i wlozenie go w inne gniazdko, moze to pomoze :P

Jezeli jednak naprawde bardzo potrzebujesz hasla to z prostszych sposobow jest Brutus (ktory i tak nie dziala w wiekszosci wypadkow :P ) loginy do routerow czesto sa admin, root, badz wogole ich nie ma zatem pozostaje tylko zlamanie hasla.

oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 16:43

O. A jak zmienic IP w wewnetrznej sieci? I nie mow mi ze w routerze.
ritarded l. - Pon 03 Wrz, 2007 16:58

w ustawieniach sieci musisz poszukac - windows chyab automatycznie przydziela ip, musisz po prostu zmienic na reczne
WEGier - Pon 03 Wrz, 2007 18:05

PeeeeeeeeeeeCeeeeeeeeKaaaaaaaaaaaaaaaa <woła głośno>
oLKa - Pon 03 Wrz, 2007 18:11

heh, to on wlasnie nabroil :/ I to przez niego mamy problem... A ze nie umial nic na to zaradzic to prosze madrzejszych ^^

Ale ja tez sie poddaje... Tyle sie nazmienialam w ustwieniach (z pomoca Nowika :* ) i juz mam dosc :P