Ogólnie o CS 1.6/CZ - rankingi ?
tryvial - Wto 20 Lis, 2007 10:17 Temat postu: rankingi ? witam,
co myślicie o tego typu rankingach
http://www.game-monitor.c...rder=grank&pg=1
co jest brane pod uwage przy "wycenie" danego serwera ?
bo np widze koba gdzieś w czołówce, ale jak kilkakrotnie się tam wbiłem to widziałem 32 graczy na duscie, no lekkie przegięcie
jesli temat był poruszany a go nie odnalazłem to sorka
BTW: bydzia na 48.
pzdr
helled
spree - Wto 20 Lis, 2007 11:44
nie wiem ale kiedyś na jakimś takim rankingu bydzie widziałem
Moras - Wto 20 Lis, 2007 12:13
no pewnie brana jest pod uwage glownie ilosc graczy na danym serwie w ciagu dnia,
im wiecej slotow (Koba)>tym wiecej graczy,
dla bydzi najlepszy bylby ranking dla 16-slotowych serwow (taki najbardziej obietkywny imo )
edit: a gdyby brano pod uwage atmosfere na serwie to pewnie bysmy niejden z tej czolowki tam wyprzedzili
qBert - Wto 20 Lis, 2007 13:39
dokładnie, koba ma dużo slotów to i jest wysoko. No i dodatkowo jest bardzo popularna, stąd bez przerwy tam jest full i to na tylu slotach... Takie rankingi to raczej o kant dupy
tryvial - Wto 20 Lis, 2007 13:54 Temat postu: c.d. oczywiście można sobie na logike pomyslec ze w takich rankingach biora pod uwage ilosc slotow, ich obciazenie w skali dnia, moze powtarzalnosc userow, ilosc userow nowych w danym okresie,
dla mnie byloby wazne zeby kazdy glos byl wazny, cos na zasadzie rockthevote, a nie jak sie nie podoba to bujaj garba
pewnie ilosc adminow, moze ich rotacja (nie wiem czy czesta to dobry znak)
moze ilosc rotujących map, może głosowanie na dodanie wybranej wczesniej w glosowaniu mapy do puli nominowanych
gdyby był portal skupiający graczy, to użytkownicy mogliby tworzyć rankingi, wg klimatu, wg poziomu graczy, mogłyby powstawać rankingi adminów, itp, itd - a wszystko mogłoby by sie odbywać na zasadzie - wchodzisz na serwer, ok ale godzisz się wypełnić ankietę po wyjściu z serwa, chociaz to z wymagałoby jakiejś kontroli, co by nie tworzyć fikcji przez działanie konkurencyjnych serwerów....ach za duzo tego
wiec moze inaczej - poza Bydzia, na jakich serwerach gracie ? (chyba ze to niepoprawne politycznie pytanie ;>)
Moras - Wto 20 Lis, 2007 14:00
nie wiem czy regulamin pozwala na to pytanie odpowiedziec
tryvial - Wto 20 Lis, 2007 14:08
no dobra serverspy załatwi sprawę
WEGier - Wto 20 Lis, 2007 14:22
h.e.l. napisał/a: | no dobra serverspy załatwi sprawę |
szpiegos
spree - Wto 20 Lis, 2007 17:48
omg cba i inne te szmery bajery wszędzie zaczynają sięgać
@ racja taki ranking guzik mówi
[ Dodano: Nie 25 Lis, 2007 20:28 ]
chyba mozna clozet bo dyskusja zamilkła