To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Notebook PHILIPS?

qBert - Pon 25 Lut, 2008 11:50
Temat postu: Notebook PHILIPS?
Potrzebna mi szybka porada. W elektoworld można kupić lapka Philipsa X71. NIC NIGDZIE nie ma w necie o nim. Tutaj mam linka do gazetki: http://www.electroworld.p...6/8446/0808.pdf
Na 2 stronie na dole.
W skrócie:
Core 2 Duo T5500 (napisali że to jest 1,86 ale czy takie coś w ogóle istnieje? Nie jest to czasem 1,66?)
Ram: 2GB (jaki by nie był to dużo chyba, nie?)
Dysk: 100GB (mam stacjonarny to mi wystarczy)
Karta: GF GO7400 256MB (Jak na lapka chyba nie jest źle? W sklepie jest napisane GF7000, ale takiego czegoś też chyba nie ma więc ponownie opieram się na gazetce)
Nagrywarka DVD, czytnik kart, WIFI no taki standard.
Matryca oczywiście 15,4
A teraz cena - Do wczoraj była na niego super promocja (wg nich) 2700. Dzisiaj już jej nie ma ale cena podskoczyła o zaledwie 99zeta. Teraz moje pytanie czy to mało, dużo? Inne firmy raczej poniżej 3000 nie sprzedają podobnego sprzętu. A może jakiś haczyk? W necie jak pisałem KOMPLETNIE nic o tym nie ma. Zależy mi na prędkości odpowiedzi bo dużo ich już nie mają w sklepie...
RADŹCIE!

adaxdk - Pon 25 Lut, 2008 12:20

Myślę, że INNE firmy nie daja mniej niż 3 tysiące, ponieważ są to firmy renomowane, gdzie 1/5 ceny płaci sie za logo.
To jest PHILIPS, raczej nie siedzi na stałe w branży komputerów.

http://allegro.pl/item313...s_notebook.html
jest słabszy, ale jedyny z firmy PHILIPS na allegro.

Nie radzę, bo sam nie wiem, tylko to chciałem napisac.

qBert - Pon 25 Lut, 2008 13:08

A co jeszcze myślicie o Notebookach VBI?
WEGier - Pon 25 Lut, 2008 15:26

dziwne jest że nawet na oficjalnej stronie nie ma nawet słowa o notebookach .... ale raczej firma pokroju Philipsa nie robiłaby lipy .... wiadomo że "supermarketowy" sprzęt komputerowy a najbardziej laptoki są najgorszym sortem. Dają na sprzęt gwarancję także masz 24 miechy spokoju a potem sobie zmienisz ;) . Tylko archiwizuj ważniejsze dane poza HD z notebooka bo może paść i baj baj dane ;)
qBert - Pon 25 Lut, 2008 15:29

a w czym jest gorszy laptop z MM etc. od tego z komputronika? :crazy:
WEGier - Pon 25 Lut, 2008 16:00

nie znam się czy duże sklepy typu komputronik juz się wycwaniły i mają podpisane umowy z producentami ale przedstawię Ci schemat działania wszystkich supermarketów:
na cześć produktów na których jest walka na cenę pomiędzy sieciami, podpisywane są umowy typu sprzedamy wam 10000000 lapów ale musicie zrobić tanią produkcję ... tzn dogadajcie z intelem czy amd aby wam zrobili tanie procki, zamiast na przykład 3 przycisków dajcie jeden MULTI i nie z metalu ale plastiku ... itd itd nie chcę mi się tutaj opisywać szczegółów działań ani ich cudownych umów ale chciałem Ci pokazać dlaczego czasem można kupić "promocję"
Dlatego duże firmy otwierają firmy córki aby robić ekonomiczne produkty np electrolux>AEG żeby ludzie nie kojarzyli marek a nikt sobie nie odmówi sprzedaży ;)

PS przykładowe produkty AEG są dobre i tanie ale częściej się zdarzają buble

qBert - Pon 25 Lut, 2008 17:58

Dobra, philips odszedł w niepamięć :P
Znajomy informatyk polecił mi tą firmę z kompami VBI
Zainteresował mnie: http://www.bluemobility.p...roducts_id/1771
Fajne? Warto brać?
Ponoć jedyny minus to że ciutkę się grzeją i nie są zbyt piękne. Ale przy tej wydajności... I za taką cene...

adaxdk - Pon 25 Lut, 2008 18:46

qBert napisał/a:
Zainteresował mnie: http://www.bluemobility.p...roducts_id/1771

to na czarno to juz masz w cenie 2799.00zł, a to co na czerwono to możesz dokupić ta ??
To bez wian będziesz, dużo lapków ma wina w standardzie.

Najbardziej mnie rozbawiło to :)
Gwarancja 24 Miesiące
Pakiet Gwarancyjny Door to Door
- dopłata 100zł

qBert - Pon 25 Lut, 2008 19:04

adaxdk napisał/a:
to na czarno to juz masz w cenie 2799.00zł, a to co na czerwono to możesz dokupić ta ??

tak

adaxdk napisał/a:
To bez wian będziesz, dużo lapków ma wina w standardzie.

dzięki bogu, bo bym downgrade'a kupował żeby zejść z visty na xp. A tak wgram co mam :x

adaxdk napisał/a:
Najbardziej mnie rozbawiło to :)
Gwarancja 24 Miesiące
Pakiet Gwarancyjny Door to Door
- dopłata 100zł

Chyba nie skumałeś o.c.b. Gwarancje masz normalnie, za darmo. Door to door oznacza że jak Ci się zepsuje to oni przyjadą do Ciebie po kompa a nie Ty z kompem pójdziesz do nich. Mnie to nie interesuje bo ta firma jest kilka kilometrów ode mnie :D

adaxdk - Pon 25 Lut, 2008 19:10

nie, nie to ty źle mnie zrozumiałeś :) jazrozumiałem o co chodzi tylko pierwszy raz się z tym spotkałem :) i mnie rozśmieszyło :)

I chyba w niektórych salonach, bynajminej u mnie tak jest, możesz sobie wybrać jakie oprogramowanie chcesz mieć na starcie.