To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - doradz zestaw

domeztoz - Śro 19 Mar, 2008 12:09
Temat postu: doradz zestaw
planuje kupno nowego pc i gdyby ktos z ludzi bardziej zorientowanych polecil cos to byl bym dzwieczny :wstydniś:

chodzi mi o zestaw do ~3.5k sam sobie nie zloze bo nie wiem co z czym zkumac zeby byla najwyzsza wydajnosc... bylem na komputroniku ale tamte zestawy jakies takie... jak ta lokata z reklamy.

tenkjufrommątajn :mrgreen:

Moras - Śro 19 Mar, 2008 12:29

polecam ten temat http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=44816 i dyskusje do niego, ofc last page ;p
adaxdk - Śro 19 Mar, 2008 12:46

możesz jeszcze pochodzic wswoim miesci po servisach komputerowych (simtech, hitech i inne mniej znane) Na pewno masz w mieście duzo firm które nie wybiły się tak jak komputernik i składaja naprawdę bardzo dobre komputery ...
Weź pare ofert i zdecyduj co Cię najbardziej kusi :) albo wkleisz je tutaj :)

domeztoz - Śro 19 Mar, 2008 13:32

hmm jednak zle sie wyrazilem... nie chodzi mi o 'zestaw' tylko o zestawienie podzespolow... (no ale jak sie je zestawi to jest jednak zestaw) kurde... musze to przemyslec, bo sam sie zakrecilem. ale ok zbadam ten link jak z pracy wroce. thx

btw nie mieszkam w miescie... za kogo mnie masz 'prawie' adminie...

qBert - Śro 19 Mar, 2008 14:57

Ja mam takie zdanie jak inni. Jeśli bardzo nie chcesz się zagłębiać w szczegóły, idź do sklepu gdzie Ci złoży ktoś blaszaka. Powiedz za ile, oni dadzą propozycję a Ty ewentualnie coś pozmieniasz. Z własnego doświadczenia powiem, bierz firmowe graty. Czyli jak ram to kingston, jak dysk to seagate itd. Nie daj się wkręcić w jakiekolwiek noname!
Aqq - Śro 19 Mar, 2008 15:48

a ja polecam odwiedzenie profesjonalnego forum tam Ci wszystko rozpiszą ja bynajmniej tak zrobiłem, złożyłem i nie żałuje :) nie będę reklamował tamtych for ale na prawdę warto przedyskutować złożenie pc właśnie tam:) do 3,5k to kupisz na prawdeeeee rakiete do wszystkiego juz za 2,5k bedzie super.
Bo$s - Śro 19 Mar, 2008 18:42

To ja polecam Ci ten poradnik - składałem wg niego kompa jakiś czas temu (nie dla siebie) i nie mam żadnych zastrzeżeń: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134

BTW: to 3,5 to cena z monitorem? Bo jeśli bez to nie warto ładować takiej kasy w peceta... Albo odjąć od tego 1k na wódkę i kupić coś za max 2,5k, albo pomyśleć nad laptopem bo w tej cenie można dostać już porządny sprzęt.

domeztoz - Śro 19 Mar, 2008 22:31

ok dzieki :chytrus:
Sinecod - Czw 20 Mar, 2008 08:52

Bo$s napisał/a:
BTW: to 3,5 to cena z monitorem? Bo jeśli bez to nie warto ładować takiej kasy w peceta... Albo odjąć od tego 1k na wódkę i kupić coś za max 2,5k, albo pomyśleć nad laptopem bo w tej cenie można dostać już porządny sprzęt.

wodka bleeee a za 3.5k $$ to mozna kupic zajefajny kombajn do grania ... wiec zalezy co domez chcesz z tym kompem robic ... ja jak uzbieram to akurat wlasnie za okolo 3k bym sobie cos zlozyl :)

Bo$s - Czw 20 Mar, 2008 11:57

Sinecod napisał/a:
a za 3.5k $$ to mozna kupic zajefajny kombajn do grania

Ale po co dawać za kompa 3,5k (mówię cały czas o zestawie bez monitora), który za miesiąc będzie wart niecałe 3k, a za dwa miechy jakieś 2,5k? Lepiej sobie zostawić tysiaka, kupić coś tańszego, a niewiele gorszego co nie będzie tak szybko tracić na wartości, a tysiaka można zaoszczędzić i ewentualnie za pół roku-rok zrobić rozbudowę bądź wymienić monitor itd.
Obserwuję od grudnia ceny sprzętu bo sam się przymierzam do nowego kompa, ale jak widzę, że taki dobry zestaw w ciągu niecałych 2 miesięcy schodzi z 2200 do 1500 to uwierzyć nie mogę. Niestety ceny cały czas lecą w dół, a zasada jest taka, że czym nowszy sprzęt (i wyższa cena) tym szybciej traci na wartości.