To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - Google CHrome

Sinecod - Śro 03 Wrz, 2008 09:27
Temat postu: Google CHrome
Wlaczylem sobie "incognito" i ..

Jesteś teraz incognito. Strony przeglądane w tym oknie nie będą wyświetlane w historii przeglądarki ani historii wyszukiwania. Po zamknięciu okna incognito na komputerze nie zostanie po nich żaden ślad np. w postaci plików cookie. Zachowane zostaną jednak pobrane pliki lub utworzone zakładki.

Przejście do trybu incognito nie ma wpływu na działania innych osób, serwery ani oprogramowanie. Należy uważać na:
-witryny zbierające lub udostępniające dane na temat użytkowników
-dostawców usług internetowych oraz pracowników śledzących odwiedzane przez -użytkowników strony
-złośliwe oprogramowanie śledzące naciśnięcia klawiszy w zamian za darmowe emotikony
-monitoring prowadzony przez tajnych agentów
-osoby stojące za plecami

hahaha xD

P-C P-K - Śro 03 Wrz, 2008 09:28

Jak wejść w w ten tryb?
Sinecod - Śro 03 Wrz, 2008 09:29

ctrl+shift+N
Bo$s - Śro 03 Wrz, 2008 10:29

Chrome szybki jest, daje radę ;) Nie mam czasu żeby instalować, ale dużo osób chwali go sobie

PS: Zaraz przyjdzie Kojot i stwierdzi, że IE > Chrome :0o:

P-C P-K - Śro 03 Wrz, 2008 11:33

Zauważyłem, że dla każdej zakładki otwiera nowy proces. Przynajmniej tak to wyglada. Mam nadzieję, że to tylko w becie taka akcja.
Sinecod - Śro 03 Wrz, 2008 12:35

haha !
znalazlem juz buga xD zaznaczenie tekstu i klikanie cytuj ... nie dziala
zawiesza mi sie czasami przy pluginach adoba
szkoda ze beta i nie ma blokowania reklam :(

ale swietne jest to ze moge sobie to okienko dialogowe(w ktorym teraz pisze) rozciagnac jak mi sie podoba :P

tryvial - Śro 03 Wrz, 2008 12:40

no szkoda ze nie ma jeszcze zadnych ad-onów ale pewnie z czasem się pojawią
mi cytowanie działa :)

funkcje incognito oferuje rowniez ie 8 ale generalnie ie to porazka :cfaniak:

nowik - Śro 03 Wrz, 2008 12:59

@tryvial: Nie działa cytowanie selektywne na forum. Dodatków nie ma bo jak zauważyliście do końca Chrome było utrzymywane w tajemnicy Google'a :) A i nie mów że IE to badziew bo się rozwija, jak tak dalej pójdzie to może im się uda coś fajnego zrobić :)

@PCPK: No niestety, ale i tak nie wpływa to znacząco na działanie systemu. Wydaje mi się że spowodowane jest to tym że w razie gdy jakaś zakładka się zawiesi to w wewnętrznym MZ Chrome'a możesz ją poprostu zamknąć i pozostałe strony działają nadal a nie tak jak w przypadku pozostałych przeglądarek wisi wszystko...

Ogólnie co do przeglądarki to wygląda ona przyjemnie. Nie wiem jeszcze jak będzie się sprawować na dłuższą metę ale napewno na nią nie przejdę. FF jednak ma te dodatki i już tak sobie go podpasowałem że Google musi się bardzo postarać aby przeciągnać mnie na swoją stronę. No i jeszcze te cholerne karty nad paskiem... Zawsze tam winampa miałem a teraz tak nie moge :P Ogólnie to widać że Google robi wszystko by stać się zupełnym monopolistom na wszystkich rynkach informatyki. (patrz: http://www.webhosting.pl/...e.zdjecia.Ziemi )

A i btw.
Przy odinstalowywaniu Chrome :D

P-C P-K - Śro 03 Wrz, 2008 13:12

Wyłączałem sobie te procesy na chybił trafił. I proszę ja was, raz np. mi wywaliło zakładkę z forum bydzi i gametrackerem, innym razem webgadu. Zdaje mi się, że każdy odpowiada za coś innego. I rzeczywiście tak jak nowik mówi, jak coś się powiesi to nie leci cała przeglądarka tylko kawałek.
Na procesorach wielordzeniowych może się to ładnie sprawdzić. Aktualnie siedzę w pracy i tu odczuwalnie WSZYSTKO zwalnia jak odpale se kilka zakładek. Zobacze w domie.

tryvial - Śro 03 Wrz, 2008 13:27

z zaznaczaniem jest generalnie jakos dziwacznie, sprobujcie ctr+ a na jakiejs stronie ;pp

nie, no ciesze sie, ze firma z richmond sie rozwija, byloby zle gdyby tak nie bylo :) ale nie żywię raczej sympatii do niej

jak dla mnie obecnie ff jest nie do przebicia (chociaz nie probowalem opery) i po spersonalizowaniu, jest jak mowisz - nie chce sie zmieniac przegladarki - moze to element strategii by do takiego stanu usera doprowadzac :)

a ja polecam lekture tego

http://prawo.vagla.pl/nod...z0iaGFja2luZyI0