Hyde Park - dla kogo coś to jeszcze znaczy ?
tryvial - Pią 05 Wrz, 2008 07:18 Temat postu: dla kogo coś to jeszcze znaczy ? od czasów szkoły średniej (czyli wieki temu ) jest to moje ulubione wystąpienie polskiego msw
http://www.youtube.com/watch?v=KtewwSyFRw0
obserwujac dzisiejsza "mlodziez" mam wrazenie ze 3/4 z nich ma na tu wyje.. ane i generalnie to liczy się fun
jesli sie myle to mnie poprawcie
adaxdk - Pią 05 Wrz, 2008 08:37
polac mu
Viper - Pią 05 Wrz, 2008 08:50
3/4 obecnych uczniakó nie pamieta co się wydarzyło 1 września, cała reszta pamięta do chodzi do 6 letniej podstawówki i wtedy musisz przyjsc w mundurkach...
generalnie wiekszość myśli że syreny które rozbrzmiewają w południe 1 września to na cześć rozpoczęcia roku szkolnego... pathetic..
P-C P-K - Pią 05 Wrz, 2008 09:31
Kto nie zna tej historii nie jest Polakiem.
Jasne, że liczy się fun ale trzeba pamiętać o najważniejszych wydarzeniach w historii swojego narodu, bo to tworzy tożsamość i spaja nas jako wspólnotę. Między innymi to jest patriotyzm. A to cenię sobie bardzo wysoko. I powiem wam, że z roku na rok coraz bardziej przeżywam wszelkie rocznice, np. PW.
Wogóle było to tak wielkie wydarzenie w historii całego świata, że każdy człowiek powinien coś o tym wiedzieć. A świat wie bardzo mało.
Niech żyją lotnicy okryci chwałą w batalionach lotnicznych i bombardujących, niech żyją żołnierze Polskiej Armii Podziemnej, niech żyje wolna niepodłegła Polska.
Sinecod - Pią 05 Wrz, 2008 09:51
teraz to mamy stadionowych bohaterow walczacych o honor
<rotfl>
P-C P-K - Pią 05 Wrz, 2008 10:34
Sinecod napisał/a: | teraz to mamy stadionowych bohaterow walczacych o honor
<rotfl> |
Właśnie. Ostatnio mój kumpel wracał z meczu i dostał w jape od SZEŚCIU typa... A pie***ą o honorze co chwila. Śmiech na sali.
|
|
|