To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - Coma - Hipertrofia

Viper - Śro 12 Lis, 2008 19:21
Temat postu: Coma - Hipertrofia
Słuchaliscie? Jakie wrażenia?

Płyta ciekawa, non stop dwuznaczności, zwłaszcza intra, cała szata i styl w jakim zrobiona otoczona mistycyzmem. Jest tez zupełnie inna niż dwie poprzednie.. zapraszam do dyskusji

koJOt - Śro 12 Lis, 2008 19:31

ale co tu duzo mowic o COMIE , zaje... po prostu, jak zawsze od zawsze. Piotrek z ekipa daja pozadnego kopa na bardzo wysokim poziomie, wokalnym i instrumentalnym :lol:
adaxdk - Śro 12 Lis, 2008 23:15

Viper ... a ja nie słychałem tego jeszcze, masz to na kompie ? to zgrasz mi na mp3jke :) proszE ?:) :chytrus:
Viper - Czw 13 Lis, 2008 00:50

kupilem oryginał i byłem pierwszy w empiku w dzien premiety :)
nappy - Czw 13 Lis, 2008 21:53

Do dupy. Z 2 płytowego albumu 1 płytke mozna bez problemu wywalić, bo po cholere to trzymać skoro tam jakieś odgłosy męskiego dymania i inne idiotyczne wstawki ? Dwie wcześniejsze płyty miały klimat, treść... a tutaj? Mam wrażenie, że najpierw wymyślili tekst a później zaczęli się zastanawiać nad znaczeniem. Wielki minus.

Ogólnie polecam 'Totentanz - Zimny Dom' (płyta roku Antyradia) i ich wcześniejszy album: Nieból.

Coma dla mnie skończyła się na dwóch poprzednich albumach, a szkoda.

koJOt - Czw 13 Lis, 2008 23:59

A mi sie bardzoooo podoba, klimatyczna jest, odglosy mi sie cholernie podobaja miedzy piosenkami i jak dla mnie pasuja swietnie. Slucham ja dzis non-stop od 11 i z kazdym przesluchaniem coraz bardziej mi sie podoba.
Viper - Pią 14 Lis, 2008 08:42

Oho, to moze ja cośpowiem, płyty sa nagrane chronologicznie, każda piosenka to kolejny etap bohatera o ktorym jest cały album, wstawki sa to kolejne "gladkie" przejscia pomiedzy kawałkami. Mimo jedno przesłuchanie albumu faktycznie powoduje jednoznaczne, negatywne uczucia, ale po kolejnych przesluchaniach widać sens twórczoci:)

pzdr;p

nappy - Pią 14 Lis, 2008 23:16

Viper - gadanie, na moje troszke dodajecie juz ideologii do plyty Comy. Przesluchalem od poczatku do konca kilka razy, teksty fajne ale jakies takie... na sile? Nie chce czystego prostego przekazu ale czegos co wspolnie ma sens, a nie doklejanie sztucznych teorii do czegos co jest po prostu plytkie.
koJOt - Pią 14 Lis, 2008 23:25

no to zaczynamy polska przekomazajke kto ma racje :D

naplet fyjc :D

nappy - Pią 14 Lis, 2008 23:56

ide spac, zje*any jestem po pracy kurde a tu jeszcze ktos smie miec inne zdanie niz ja. *cenzura*.

:hahaha: