To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Stan gotowości i sterowniki

qBert - Pon 15 Gru, 2008 23:10
Temat postu: Stan gotowości i sterowniki
No więc mam taki problem:
Jak zamknę laptopa to zgodnie z ustawieniami w windzie komp przechodzi w tzw. stan gotowości. Czyli praktycznie jest wyłączony, ale po otwarciu jestem od razu z powrotem w windzie (a właściwie to powinienem być :/ )
No i tutaj jest problem. Bardzo często (prawie zawsze) zamiast windy widzę tylko czarny obraz. Chodź bym czekał nie wiem ile, nie odpali windy. (uprzedzam! wiem że trzeba przycisnąć jakiś klawisz!)
Na początku myślałem że to wina OSa. Miałem jakiegoś rootkita etc. Ale zrobiłem formata i... problem pojawia się dalej.
W tym przypadku zasięgnąłem języka fachowców (google :P )
Przeczytałem gdzieś że to wina sterów od karty graficznej :crazy:
No i tutaj pierwsze pytanie, czy to nie bzdura?
Ale spoko, nic nie szkodzi, stery wgrywane z płytki załączonej do laptopa mają już swoje miesiące, więc stwierdziłem że nie zaszkodzi je zmienić.
Ściągnąłem najpierw jakieś które rzekomo dedykowane są do mojej karty (link z jakiegoś forum znalezionego w google ofc :D )
Wywaliło:

Ściągnąłem ze strony nvidii

WTF?
Co zrobić z obydwoma fantami? Ktoś ma pomysł?

adaxdk - Wto 16 Gru, 2008 00:02

a próbowałeś ściągnąc sterowniki nie przez Automatyczny uploader sterowników tylko prosto ze strony producenta .
Wczoraj probowałem sciagnac stery do grafiki bo mialme z 2005 roku i automat chyba byl podstarzały i nic nie znalazlem, ale prosto ze strony producenta bez problemu znalazłem.

qBert - Wto 16 Gru, 2008 00:11

tak
ciasteczkowy - Wto 16 Gru, 2008 07:58

też kiedyś takie coś miałem ze sterami i chyba najpierw musisz wszystkie stery co tam masz odinstalować i nie tylko z usuń programy ale chyba tez katalogi co pozostawały . znaczy się te od grafiki :D