To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Jak odpalić "Przednie wejście" na słuchawki

no. 10 - Sob 24 Sty, 2009 10:05
Temat postu: Jak odpalić "Przednie wejście" na słuchawki
Mam problem bo zapomniałem słuchawek i mam tylko od mp3, nie takie najgorsze bo "czopki" ale kabel krótki z deka żeby podłączyć do tylnego wejścia w kompie. A mam 2 z przodu, tyle ze nie działajO, tzn jakis szum tam słychać i tyle. Jak to odpalić ?
orion151 - Sob 24 Sty, 2009 10:47

pewnie nie podłączyłeś ich pod płytę główna ;P będą to chyba 4 pinowe wtyczki, przynajmniej ja tak u siebie miałem
psychic - Sob 24 Sty, 2009 10:57

sciagnij instrukicje od plyty glownej i podlacz przedni panel, jak orion napisal :P
WOJTAS - Sob 24 Sty, 2009 12:30

masz 4 czasami wiecej malych dlugich na jednego bolca wtyczek z oznaczeniami mic/L/R czy cus w tym stylu :) zazwyczaj podlacza sie je na samym dole plyty glownej pod slotami PCI. Wydaje sie to byc proste ale w praktyce tak nie jest :P mozesz podlaczyc to ale np bedziesz mial dzw MONO na obie sluchawki :P

szukaj instrukcji/kabelkow i zabieraj sie za zabawe :)

qBert - Sob 24 Sty, 2009 13:37

powiem Ci jak to u mnie wygląda.

Z tyłu kompa wychodzi kabelek, który leci przez obudowę do przednich gniazd. Wystarczy ten kabelek wpiąć do wyjścia z płyty, tym tylnym, zewnętrznym i mam z przodu dźwięk. ;)

WOJTAS - Sob 24 Sty, 2009 13:56

nie kazdy komp cos takiego posiada. za to kazdy powinien posiadac kable od obudowy ktore podlacza sie pod plyte.
potek - Sob 24 Sty, 2009 14:18

hmm ja mam z przodu wejście na słuchawki które działa tylko z niektórymi słuchwaki :P , nie wiem od czego to zależy.