Pomoc - Radio Samochodowe
wzr - Pią 27 Lis, 2009 13:45 Temat postu: Radio Samochodowe Witam ;D
mam pewien problem z radiem samochodowym Lenco cs 174
Podczas podłączania do samochodu, wszystko działało, radio zsunęło mi się z kolana i prawdopodobnie styknęły mi się 2 kabelki jeden to plus od radia drugi to prawdopodobnie któryś z głośników, poszła iskierka i radyjko zgasło... Wie ktoś co może być z tym szitem ? może bezpiecznik w radio :>? Nie rozkrecałem jeszcze wiec nie wiem czy takowe są w srodku ::)
Pozdrawiam i bez spamu BAMC ! ;D
Uczulony` - Pią 27 Lis, 2009 22:30
haha , + z - i podlacz do masy :DDDDD
w sklepie powiedz ze nie dziala ,
i.S.b - Nie 29 Lis, 2009 16:53
Podłącz + z - bezpośrednio do akumulatora i w ten sposób sprawdzisz, czy poszedł bezpiecznik w radiu, czy bezpiecznik samochodowy (odpowiedzialny za obwód doprowadzony do radia)
adaxdk - Czw 03 Gru, 2009 01:08
to nie lepiej po prostu sprawdzić bezpieczniki wyjmij bezpiecznik radia i z samochodu i zobacz który poszedł.
Na 99% to bezpiecznik. Radio jest podłączone razem z zapalniczką pod jeden bezpiecznik (10) wyjmij, zobacz i wymień.
edit
aha nie ma zew. bezpiecznika w radiu. No to na 98% ten z samochodu. a jak nie to nie rozkręcaj radia tylko kup ode mnie nowe ^^ SONY - ładne, CD, działa, z zew. bezpiecznikiem + zapasowy bezpiecznik gratis (po znajomości)
wzr - Czw 03 Gru, 2009 15:28
stary , wymieniłem bezpieczniki poza radiowym, ostatnio otworzyłem je i zobaczyłem same układy scalone i "pudełko" na płyte , zadnego sladu spalenizny... w radiu brak sladu bezpiecznika...
|
|
|