CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - shell
siatkarz - Wto 29 Lis, 2005 17:13
ciasteczkowy napisał/a:
Nowik niech tata nie inwestuje w shella tylko np. w BP lub Orlen bo taniej mają
przypominam ze ostatnio benzyna tansza:P DUCH - Wto 29 Lis, 2005 17:23 Tu macie ladnie wyjasnione co to jest.
A tak lopatologicznie to shelle jest kontem na jakims serwerze z linuxem . Posiadajac takie konto mozna postawic sobie sesje i na niej ircowac, wlaczyc ekg, mozna postawic bnc, bota i wiele innych rozmatych rzeczy robic. Ircowanie z takiego shella moze uchronic przed ddosem jesli ma sie stale ip , a niemilo jest byc ddoszonym .
Osobiscie korzystam z takich kont i nie narzekam, oczywiscie trzeba sie przestawic na troche innego klienta jesli uzywa sie klienta linuxowego. No i oczywiscie takie konto pozwala sie trche zaznajomic z systemem jakim jest linux, bez zadnych instalacji go u siebie w domu .
Pozdrawiamnowik - Wto 29 Lis, 2005 18:14 hmm... Duch z tego co widze to ladnie a mam pytanie na tych kontach shellowych co sa tam na tej stronie co podales np na tym za 30 zl to mozesz sobie postawic strone www, ftp ? bo z tego co widze to tak ale wole sie upewnic :p oraz czy miales moze z tym jakas stycznosc ? i wiesz jaki transfer jest i czy naprawde sie oplaca bo z tego co widac to kosmicznie tanio siatkarz - Wto 29 Lis, 2005 18:23
nowik napisał/a:
... a mam pytanie na tych kontach shellowych co sa tam na tej stronie co podales np na tym za 30 zl to mozesz sobie postawic strone www, ftp ?...
hmmm z tego co sie obeznalem to nie.... stawiasz sesje i sie abwisz:);]nowik - Wto 29 Lis, 2005 19:42
Cytat:
Na tym koncie istnieje takze dostep do kompilatorow.. cos dla programistow, albo dla tych co lubia SHELL polaczony z WWW(15 serwerow WWW, wiecej miejsca i SQL).
Cytat:
Na tym koncie istnieje mozliwosc stawiania zaawansowanych serwerow WWW, CHAT i innych(dodatkowo, na zyczenie, uzytkownik dostaje swoje IP). Istnieje rowniez mozliwosc postawienia do 30 serwerow WWW, do kazdego serwera dodajemy jedna domene.
więc chyba można ale się chcę upewnić siatkarz - Wto 29 Lis, 2005 19:47 o tym nie wiedzialem... zwracam honor:) nowik - Wto 29 Lis, 2005 19:49 loozik a wie ktos moze jak to zrobic zeby postawić strone www albo ftpa ? nappy - Wto 29 Lis, 2005 22:02 Nowik bananie na profil informatyczny polazłeś a nie wiesz ocb w linusiu ? (<3 slackware) nowik - Wto 29 Lis, 2005 22:05 shut up linucha nie lubie bo mnie wkurzyl kiedys jak zamiast zainstalowac to sie dysk formatnal :F :F afeee.... naszczescie to w szkole bylo ale nie krzyczeli a co do tego shell-a to mowilem ze domyslam sie co to i wogole ale zem zapomnial zupelnie bo mi z glowy wylecialo... zreszta tez bys nie myslal jakbys od 8:00 do 18:00 w szkole siedzial :F:F:F:Fnappy - Wto 29 Lis, 2005 22:10 Ty też byś nie myślał, jakbyś co 2 dni od 8 do 20 w szpitalu był