To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Zestaw komputerowy

psychic - Pią 13 Sty, 2006 16:27

co wy mowicie :D
athlony 64 lepszy jest od pentiumow :mrgreen:
jak kupisz dobra plytke jeszcze i pamiecie to mozesz taki odlot zrobic ze szok :D

_rOsO_ - Pią 13 Sty, 2006 16:28

Ja bym wywalił stacje dyskietek ( bo razcej umarła ta innowacyjna technologia ) i dołożyłe troszkę do ram-u żeby było 1 GB.

Co do grafiki to DUŻO mówi się o tym iz AGP odchodzi jednak wiele zestawów dalej opartych jest na takiej grafice, gdyż nieznacznie a czasem wogóle karty na PCI i AGP sobie w testach nie ustępują. Tak, że wg. mnie "powychodzą" AGP-ki jeszcze z 3 lata a za tyle czasu to już next kompa bedziesz składał :) ( no może za dwa, ale dalej są w dużej seryjnej produkcji )

Nagrywarkę kupisz znacznie taniej - Samsung czy nawet podobny LG tylko pokop po sklepach ( zeby mieć gwarancjie itd ), na allegro

Zasilacz zmień na mocniejszy koniecznie.

Co do chłodzenia to "podobno" mocno przereklamowane te Pentagramy ale tutaj akurat 59 zł to nic wielkiego :)

Dzejms - Pią 13 Sty, 2006 20:49

Krótko:
Nie jestem już na bieżąco ze sprzętem.
Najlepiej zadzwoń lub idź do Comp-artu (sklep najlepszy w Bydgoszczy) i powiedz, że masz 2000 zł i mają tobie pomóc w wyborze. Też często opieram się na ich opinii. Wszystko też kupuję u nich. Bardzo dobre ceny i pewny sklep. :faja:

Aha. Kanker. :hahaha: Myślałem, że sie ole.....e ze śmiechu. Zwolnij trochę!

ritarded l. - Pią 13 Sty, 2006 21:15

dyskietek stacja sie przydaje
zasilacz wez jakis 500w najlepiej tracer albo cziftek
pentagram freezone jest dobry ale musisz sprawdzic czy sie zmiesci obok zasilacza

.:Solid_Snake:. - Pią 13 Sty, 2006 21:16

_rOsO_ napisał/a:

Nie tyle co mocniejszy, ale lepszy jakosciowo. Np Cheeftec 360W w zupełności starczy. Karte grafiki to jakies 6200 modowane na 6600.

psychic - Pią 13 Sty, 2006 21:31

.:Solid_Snake:. napisał/a:
_rOsO_ napisał/a:

Nie tyle co mocniejszy, ale lepszy jakosciowo. Np Cheeftec 360W w zupełności starczy. Karte grafiki to jakies 6200 modowane na 6600.

Przy karcie uwazaj bo nie wszystkie sie da zmodowac a chiefteca mam 360W i nie narzekam..napewno nie bierz zasialacza typu 500W jakiejs syf firmy..poroponuje tweak.pl i poczytaj o kartach graficznych itp ;)

kiciper - Nie 15 Sty, 2006 14:40

Co to jest PCI...???? sie taka nowa tecnologia sie takie nowe rozwiazanie mh....
a czy pamietacie pierwsze akcelatory
cudowne 3dfx
Voodo 1 , 2
jak pamietam nie wczepialem tego w AGP
nio tylko ten kabelek od karty do karty
mh... takie male wspomnienie jakby sie tylko 3dfx citut pospieszyl pewnie nie bylo by nvidi LOL male porownanie voodo6 i konkurenjca nvidi 256

psychic - Nie 15 Sty, 2006 14:44

nie kupuj plyty glownej z pci express,
bo w niektorych kartach graficznych takich jak WinFast GForce 6200 nie mozna odblokowac dodatkowych 4 potokow rederujacych :P

tiop - Nie 15 Sty, 2006 15:21

kiciper napisał/a:
Co to jest PCI...???? sie taka nowa tecnologia sie takie nowe rozwiazanie mh....
a czy pamietacie pierwsze akcelatory
cudowne 3dfx
Voodo 1 , 2
jak pamietam nie wczepialem tego w AGP
nio tylko ten kabelek od karty do karty
mh... takie male wspomnienie jakby sie tylko 3dfx citut pospieszyl pewnie nie bylo by nvidi LOL male porownanie voodo6 i konkurenjca nvidi 256

a pamietam, mialem voodoo w sli i pocinalem w quake'a 2... teraz mam 7800 w sli i pocinam w quake'a 4 :mrgreen:

jak to historia lubi się powtarzać :P

siatkarz - Nie 15 Sty, 2006 16:20

hmmm... nie proponuje obecnie sli.... nieoplaca sie... lepiej jedna lepsza karte kupic.... zreszta poczytaj: forum.tweak.pl wszystko w jednym miejscu a jezeli o monitorach to mva.pl