CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - połaczenie kompa z telewizorem czym najlepiej?
ciasteczkowy - Nie 26 Lis, 2006 11:58 Potek lamo powiedz co chcesz oglądac na tym TV czy masz osobno monitor czy na TV chcesz oglądac same filmy a na monitorze normalnie kompa , czy wszystko na tv??
Jak cos to zrobie filmik w całości z pokazaniem co do czego.
No nofik nie do końca za wysyłanie koloru ale już jesteś blisko prawdy.
Przeproś ciastusia nappy - Nie 26 Lis, 2006 12:38 nofik pałq NIE ma czegoś takiego (praktycznie) jak pełny czerwony/zielony/niebieski! Są tylko barwy pochodne, a to, że nazywamy je właśnie tak to nic nie znaczy ;P
btw - ciastek, jeśli na kompie mamy (najczęściej) 24bitowy zapis kolorów (wartość 0-255), to TV jest tylko odbiornikiem czy sam ma jakiś tam przetwornik do takich rzeczy :> Bo teoretycznie k.graf ma chyba większe możliwości obróbki i mieszania kolorów :>nowik - Nie 26 Lis, 2006 12:59 Hahaha no przepraszam Ciastus ale ten Twoj filmik to mnie rozwalil pozatym mowilem ze sie nie znam i to wszystko to tylko domysly ciasteczkowy - Nie 26 Lis, 2006 13:02
nappy napisał/a:
nofik pałq NIE ma czegoś takiego (praktycznie) jak pełny czerwony/zielony/niebieski! Są tylko barwy pochodne, a to, że nazywamy je właśnie tak to nic nie znaczy ;P
btw - ciastek, jeśli na kompie mamy (najczęściej) 24bitowy zapis kolorów (wartość 0-255), to TV jest tylko odbiornikiem czy sam ma jakiś tam przetwornik do takich rzeczy :> Bo teoretycznie k.graf ma chyba większe możliwości obróbki i mieszania kolorów :>
No ja jeszcze puszczam przez amplituner Kina domowego żeby obraz przeskalowało , ale powiem tak filmy w rmvb czy divixie po przeskalowaniu wyglądają tak samo jak bez skalowania ale za to fimy w HD 720p wyglądają bajka. Róznica jest bardzo duża w głębi kolorów i ostrosci.
Ale tak dokładnie to się na tym Nappy nie znam ja tylko filmy ogladam na LCD a normalnie mam monitor do pracy przy kompie potek - Nie 26 Lis, 2006 13:44 narazie puki nie mam kina domowego to chce pogladac filmy na tv zamiast na monitorze kompa. Jak bede miał kino domowe to wsumie pewnie nie bede juz podłaczał kompa, potrzebne mi to jest do tego by obejrzec jakis filmik .
ps.
sciagam włąsnie reala to obejrze te filmiki i zobacze co i jak
edit.
wiec mam takie wejscie w grafice zwykłe s-video
łacze je z telewizorem takim kablem (zwykłym s-video)
wkładam z jednej strony kabel do kompa, a z drugiej do tv do takiego złacza (to na samej goze)
jak co to mam jeszcze takie złacza
i tak co dokupic (najlepiej podaj jakies linki)
znalazłem na allegro coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=142484328 to chyba to co Ty masz? i do tego potrzebuje kabelków takich? http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=144959668 rozumiem ze nie bede miał dzwieku czym go dopowadzić i jak?ciasteczkowy - Nie 26 Lis, 2006 14:51 Możesz połączyć przez s-video bedzie dobrze
Gdy masz starszą karte bez HDTV to nie ma sensu kupowac przejściówki na HD tak jak ja mam.
Dzwięk kolego podłączasz osobnym kablem z karty dzwiękowej inaczej nie pojedziem.
Zobacz jakie masz wyjście w karcie dzwiękowej pewno mały jeck i z drugiej strony do tv rozgałęziony kabel na wyjście L i R chyba czincze tak to się nazywa i bedzie grać.
Jeszcze raz powtarzam jeśli masz starszą karte bez HDTV ( ja mam GF 7600) to podłącz przez s-video i bedzie hulacnappy - Nie 26 Lis, 2006 14:52 lol, masz tam takie coś jak 'PC IN', podłącz tam kabel od monitora (PC -> TV) i powinno grać, widocznie sprzęt ma już odopwiednie dekodery Dźwięk z Jacka i będzie git [;potek - Nie 26 Lis, 2006 14:54 tam w tv jest wejscie na d-subaciasteczkowy - Nie 26 Lis, 2006 15:01
Proste nie potek - Nie 26 Lis, 2006 15:07 to jutro kupie kabelek mJacka i zobacze jak bedzie grało