To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - neostrada

ROSOMAK - Sob 23 Gru, 2006 12:53

osobiscie ppolecam to samo co przedmowcy MODEM a dodam ze sam jakis czas temu zmienialem dostawce i zastanawialem sie nad neo lub TV kablowa i ciesze sie bo dobrze zadecydowalem - TV kablowa is ok nie ma problemow z zawieszaniem , pingami etc. Jezeli masz mozliwosc wyboru to bierz cos innego niz neostrada ale sam fakt 6 mb jest dosc kuszacy jak za ta cene :]
nappy - Sob 23 Gru, 2006 13:08

Poczekaj Babcia do końca stycznia, w Polsce będzie wtedy możliwe tzw. BSA (operatorzy będą mogli 'dzierżawić' łącza TPSA) i LLU - (używanie łącz TPSA do własnych celów). Ceny mają spaść ponad ~20% więc ja zaczekam, a też właśnie miałem brać neo 6mb :P

A ogólnie to Livebox śmierdzi, nie daje sobie rady z p2p (duże ilości pakietów in/out), wiesza się, grzeje, wifi w nim to porażka - same minusy IMHO. Jak już będziesz 'przyszłościowo' (więcej kompów / laptop) to bierz Linksys WAG200G (Annex A - neo, Annex B - netia k2). Wbudowany modem adsl, router WiFi, podstawowy QoS chyba się znajdzie (priorytety, czyli np. jak grasz to pakiety na gre są priorytetowe - i spada prędkość p2p, przez co możesz spokojnie grać i ściągać), Firewall, DHCP, DMZ. Sporo tego jest, nie licząc oczywiście bardzo rozbudowanego supportu 'nieoficjalnych (ale nie nielegalnych!) firmware ze strony użytkowników.

Ja bym jednak się wstrzymał :]

nowik - Sob 23 Gru, 2006 14:43

A moze ktos chce kupic nasz router ?;D z radoscia sie go pozbede ;D
nappy - Sob 23 Gru, 2006 15:19

A co masz za szajs? :D
potek - Sob 23 Gru, 2006 15:22

znalazłem coś takiego

No cóż,TP jest cwana,ale jak już przyjdzie zerwac umowe to grożą karami Są jednak sposoby na to,ja je odkryłem,a więc je podam ,a więc tak
1. Idź do telepunktu ok. 10 danego miesiąca i powiedz,że chcesz przeprowadzić cesje(przepisanie telefonu na inną osobę).Pamiętaj nie wcześniej niż 7 a nie później niż 12 danego miesiąca)
2. Musisz wziąć osobę, na którą chcesz przepisać telefon, musi spełniać warunki: mieć zarobki musi być zameldowana tam,gdzie jest telefon
3. Cesja kosztuje 10 zł i zostanie przeprowadzona max do 3 tygodni
4. Następnie, gdy dokona się cesja(zostanie przepisany telefon, umowa na neostrade ulega anulowania, ale jest jeden warunek, taki ze osoba podpisze się nową aktywacje neostrady tp, postępujemy następująco tak jak opisane poniżej, konieczne żeby nie zapłacić kary w wysokości uzależnionej od czasu używania neostrady tp(za rok ok. opcja 512 ok. 1800 zł)!!!)
5. Cesja jest dokonana w dniach 20 do 30 danego miesiąca, a więc podpisujemy umowę na czas nieokreślony,rzecz jasna ta opcja jest droga!!!
6. Ceny opcji na czas nieokreślony 128 kb: aktywacja 112 zł + abonament m-c 118 zł, razem ok. 230 zł, modem nie musimy, bo przecież go mamy z „starej neostrady „
7. Gdy podpisaliśmy umowę na czas nieokreślony Np. 28 danego miesiąca, to dnia 29 danego miesiąca, max dońca miesiąca składamy rezygnacje z neostrady(w opcji na czas nieokreślony to 30 dni,ze skutkiem na koniec miesiąca)
8. Na koniec przyszłego m-c neostrada przestaje nam działać, a my możemy skorzystać z innego ,prawdopodobnie lepszego i tańszego operatora!!!
9. Dodatkowe opłaty to: różnica miedzy końcem miesiąca, w którym była wzięta neostrada na czas nieokreślony,Np., jeśli była aktywna od 28 to 3/30 abonamentu to ok. 12 zł, jeśli 25 to 6/30 abonamentu, a więc ok. 24 zł.
10. Tak, więc postępując zgodnie z opisem,możemy zerwać umowę na Neostradą tp bez ponoszenia olbrzymich kosztów.Wszystkie koszty powinny zmieścić się w 250 zł, (w tym 1 m-c abomametu opcja 128kb/s)
11. Satysfakcja gwarantowana!!!

nowik - Sob 23 Gru, 2006 16:28

nappy napisał/a:
A co masz za szajs? :D

Vigor2500 ;/ niby nie jest szajs tylko nie ma QoS-a a to nam by sie przydalo ;P zamiast tego ma jakies zasrane LAN Rate Control co przycina calkowicie predkosci transmisji w sieci :/