Co do boxowego wentylatora na CPU to narazie zostawiam i nie dokupuję, jak będzie się grzał wtedy coś kupie (pewnie Tt Big Typhoon'a 4in1).
Napiszcie co o tym sądzicie, czy coś dokupić ewentualnie zamienić? Tylko aby cena nie podskoczyła za wysoko bo planuję zmieścić się w 4tys zł.Uczulony` - Sob 03 Lut, 2007 12:29 po co ci taki dysk jak bedziesz mial nagryware foXx - Sob 03 Lut, 2007 12:31 No dysk w sumie moge mniejszy wziasc, ale glownie chodzi mi o procka, mobo, ram, grafe i zasilacz, moze byc ? bo reszta to moge zmienic
Chcialem wziasc zasilacz tagana 420W ale nie byl kompatybilny z ta plyta glowna wiec wybralem chieftec'anowik - Sob 03 Lut, 2007 12:40 Sprawdz tylko czy zasilacz ma przejsciowke albo ogolnie zasilanie na dysk SATA, niektore zasilki tego nie maja i sie robi problem... ogolnie zestaw dobry i dasz rade ladnie go podkrecic ale jak masz kase to wez pamieci jakies z radiatorami kup, GEIL-e byly dobre i chyba takie sa nadal jezeli chodzi o o/c albo Patrioty 800 (podobno na luzie robia 1000)... aczkolwiek GooDram chyba tez sa dobre jednak nie znam sie na nich ;P a i najlepiej szukaj kosci na micronach d9, podobno kreca sie najlepiej pozdr0foXx - Sob 03 Lut, 2007 12:45
nowik napisał/a:
Sprawdz tylko czy zasilacz ma przejsciowke albo ogolnie zasilanie na dysk SATA
Zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-500A-12S) 500W
wtyczka zasilania [pin]:
4x 5-pin SATA
2x 6-pin PEG
24
20
O to chodzi nowik ? Bo ja tak bardzo się na tym nie znam
A co do ramu to cos slyszlem ze GoodRam sa lepsze od geil'i, a radiatorki moge dokupic na pamiec
No to zamiast GoodRAMu niech bedzie GeiL - GeIL Dual 2x 1GB DDR2 800 MHz - moze byc taki ? Bo Dual Ultra juz 970zł prawie nowik - Sob 03 Lut, 2007 14:39 A faktycznie jest 5 kabelkow do SATA ;P czyli dobry zasilacz
Co do pamieci to obecnie nie wiem jak to w tej najnowszej technologii wypada ale wiem ze GEIL-e byly dobre ale jednak chyba http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=20641 te bylyby najlepsze do o/c i nie tylko, zwroc uwage ze napiecie jest wieksze i timingi lepsze , chociaz cena dosc wygorowana myslalem ze sa tansze zatem chyba jednak te GoodRamy wez i bedzie cacy foXx - Sob 03 Lut, 2007 16:09 No to czyli te GoodRamy + radiatory na pamięć → TEN lub TEN, może być ?nowik - Sob 03 Lut, 2007 16:48 Przedewszystkim musisz je kupic i sprwadzic czy mozesz je podkrecic bez radiatorow, i podkrec max jak sie da cala szyne i jak beda sie pamieci sypac to wtedy pomysl o radiatorach a tak to nie ma sensu narazie foXx - Sob 03 Lut, 2007 17:11 Tylko, ze ja nigdy nie podkrecalem i nawet nie wiem jak potek - Sob 03 Lut, 2007 17:21 na google wpisz podkrecanie ramu ew. o ramie