CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Wiatrak na graficznej
nowik - Sob 20 Sty, 2007 17:30 khm... wtrace swoje 2 grosze... radiator a wentylator to nie to samo... radiator to ta metalowa czesc co odprowadza cieplo a wentylator to to co sie kreci... ;Ppotek - Sob 20 Sty, 2007 18:52 lepiej kupowac ten wiatrak czy kupic ? grafike od spreekyryry - Sob 20 Sty, 2007 19:39
jezeli tylko do kontera ... to wystarczy chlodzenie dokupic ..
a jak chcesz cos wiecej to grafika od spree
ROTFL to mnie rozwaliłeś na cycki
Nie ma to jak radek 9200 vs Ti4200. Człowieku, ten titanium zjada radka 9200 (I TO 64 BITOWEGO!) w przedbiegach. Ti4200 taktowania ~250/450 a jego radek 200/400 + wspomniane 64bity.
Bierz wiatrak, jeśli jest na 3 piny to i tak nie ma problemu. Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga Ja bym polecił:
I nawet pokręcisz jeszcze tego GF'a ładnie foXx - Sob 20 Sty, 2007 21:45
nappy napisał/a:
Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga
oj nappy chyba gdzies sie walnales potek - Sob 20 Sty, 2007 21:47 i bedzie pasowało elegancko w te dziurki od poprzedniego radiatora? Taki zam rozstaw otworów ma? A moge te 3 pin podłaczyc do płyty głównej zamiast do graficznej?nappy - Sob 20 Sty, 2007 21:50
foXx napisał/a:
nappy napisał/a:
Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga
oj nappy chyba gdzies sie walnales
Sorki, czarny + czerwony i będzie śmigać oczywiście ^^. Sobota wieczór, troszke nie tego.
potek napisał/a:
i bedzie pasowało elegancko w te dziurki od poprzedniego radiatora? Taki zam rozstaw otworów ma?
Powinno, a jeśli nie to wkładasz coś między 2 kabelki (zaklejasz czymś czy coś). Chodzi o to, żeby się nie 'zwarły'.potek - Nie 21 Sty, 2007 10:42 jak ten Pentagram Freezone XC 70 bedzie pasował na mojego geforce to go biore tylko skad ja sie tego dowiem? na google szukałem i nic nie znalazlem nappy - Nie 21 Sty, 2007 11:13 To powinno pasować na wszystkie karty graficzne (ofkors o np. 8800GTX nie ma co mówić, bo by się sfajczyła nawet w idle ;D), ale z tym dżiforsem bez większego problemu sobie poradzi. Dodatkowo radiatorki na pamięci i śmiga.kyryry - Nie 21 Sty, 2007 11:17 mozesz sie pochodzic z grafo po sklepach komputerowych ... powiedz ze chcesz kupic u nich takie chlodzenie ale nie wiesz czy bedzie pasowalo ... jak powiedza za pasuje to powiesz ze przyjdziesz z kasa w inny dzien i juz tam nie wracasz
I pamietaj jeszcze zeby najpierw usunac stara paste termoprzewodzaca i daj nowa przed wymiana