To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Wiatrak na graficznej

nowik - Sob 20 Sty, 2007 17:30

khm... wtrace swoje 2 grosze... radiator a wentylator to nie to samo... radiator to ta metalowa czesc co odprowadza cieplo a wentylator to to co sie kreci... ;P
potek - Sob 20 Sty, 2007 18:52

lepiej kupowac ten wiatrak czy kupic ? grafike od spree
kyryry - Sob 20 Sty, 2007 19:39

potek napisał/a:

jezeli tylko do kontera ... to wystarczy chlodzenie dokupic ..
a jak chcesz cos wiecej to grafika od spree :papa2:

nappy - Sob 20 Sty, 2007 21:35

kyryry napisał/a:
potek napisał/a:

jezeli tylko do kontera ... to wystarczy chlodzenie dokupic ..
a jak chcesz cos wiecej to grafika od spree :papa2:

ROTFL to mnie rozwaliłeś na cycki :D

Nie ma to jak radek 9200 vs Ti4200. Człowieku, ten titanium zjada radka 9200 (I TO 64 BITOWEGO!) w przedbiegach. Ti4200 taktowania ~250/450 a jego radek 200/400 + wspomniane 64bity.

Bierz wiatrak, jeśli jest na 3 piny to i tak nie ma problemu. Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga :) Ja bym polecił:

Pentagram Freezone XC 70

Pentagram Freezone VGA Heatsink

I nawet pokręcisz jeszcze tego GF'a ładnie :)

foXx - Sob 20 Sty, 2007 21:45

nappy napisał/a:
Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga :)

oj nappy chyba gdzies sie walnales :D

potek - Sob 20 Sty, 2007 21:47

i bedzie pasowało elegancko w te dziurki od poprzedniego radiatora? Taki zam rozstaw otworów ma? A moge te 3 pin podłaczyc do płyty głównej zamiast do graficznej?
nappy - Sob 20 Sty, 2007 21:50

foXx napisał/a:
nappy napisał/a:
Są 3 kable: żółty, czarny i czerwony. Podłączasz bez żółtego (informacja o ilości obrotów). Żółty + czarny i wszystko śmiga :)

oj nappy chyba gdzies sie walnales :D

Sorki, czarny + czerwony i będzie śmigać oczywiście ^^. Sobota wieczór, troszke nie tego.

potek napisał/a:

i bedzie pasowało elegancko w te dziurki od poprzedniego radiatora? Taki zam rozstaw otworów ma?

Powinno, a jeśli nie to wkładasz coś między 2 kabelki (zaklejasz czymś czy coś). Chodzi o to, żeby się nie 'zwarły'.

potek - Nie 21 Sty, 2007 10:42

jak ten Pentagram Freezone XC 70 bedzie pasował na mojego geforce to go biore tylko skad ja sie tego dowiem? na google szukałem i nic nie znalazlem :/
nappy - Nie 21 Sty, 2007 11:13

To powinno pasować na wszystkie karty graficzne (ofkors o np. 8800GTX nie ma co mówić, bo by się sfajczyła nawet w idle ;D), ale z tym dżiforsem bez większego problemu sobie poradzi. Dodatkowo radiatorki na pamięci i śmiga.
kyryry - Nie 21 Sty, 2007 11:17

mozesz sie pochodzic z grafo po sklepach komputerowych ... powiedz ze chcesz kupic u nich takie chlodzenie ale nie wiesz czy bedzie pasowalo ... jak powiedza za pasuje to powiesz ze przyjdziesz z kasa w inny dzien i juz tam nie wracasz :P
I pamietaj jeszcze zeby najpierw usunac stara paste termoprzewodzaca i daj nowa przed wymiana ;)