CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Dyski...
nappy - Nie 03 Cze, 2007 10:58 Tylko niewiadomo czy ta płyta tak duży dysk ogarnie... w końcu dość stary chipset.qBert - Nie 03 Cze, 2007 11:39 okaże się w praniu... To że zrobiłem update biosa rozumiem nie ma znaczenia?WEGier - Pon 04 Cze, 2007 09:52
DzejmsBlond napisał/a:
To dla ścisłości jeszcze - dla śmieci (katalog temp) i pamięci wirtualnej tworzę dodatkową np. 5GB partycję, aby nie fragmentować za bardzo partycji systemowej. Co się dzieje z pofragmentowanym hdd to chyba wiecie. A kto nie wie to już wyjaśniam: prędkość pracy systemu potrafi zwolnić do 100 % Wierzcie lub nie ale na fachowe czasopisma komputerowe to wydałem już majątek.
qBert napisał/a:
DzejmsBlond napisał/a:
aby system trzymać na niewielkiej partycji "C" ok. 10 GB
LOL
na 10GB to będzie full po miesiącu... Chyba że komuś się chce wszystkie programy instalować na innych partycjach... To ja dziękuję za takie cuś
A ja dziękuję za utratę danych. Są różne priorytety.
Aha.
Dzisiaj mamy już tak duże hdd, że C może mieć więcej niż 10 GB. Ja przy 250GB mam C=20GB
czyli dzejsmik ... mam robić czy nie defragmentacje? Bo gdzieś wyczytałem że mam robić, więc raz w tygodniu jade DISKSKIPPERerem a potem w czerwcowym "komputerze" mówią że to i tak nic nie daje zgłupiałem
help medomeztoz - Pon 04 Cze, 2007 11:00 raz w tygodniu ja tam robie raz na 2 miechy albo i rzadziej...Uczulony` - Pon 04 Cze, 2007 11:14 ja tam ostatnio nie robilem w cale bo po miechu zaczelo mi wariowac lub wirus , i system od nowa robilem Dzejms - Wto 05 Cze, 2007 10:07 Pierwsze słyszę, że derfragmentacja nic nie daje. Jaka to gazeta?
Raz w miesiącu w zupełności wystarczy. Nawet może być rzadziej.domeztoz - Wto 05 Cze, 2007 10:46 no racja... mi tam pomaga ale i tak po 3 tygodniach wsio wraca do normy [zamulania]qBert - Wto 05 Cze, 2007 12:21 no to mam problem
Kupiłem ten dysk, zamontowałem. Bios go czyta, 250080MB wszystko piknie. Odpalam winde, wchodzę w mój komputer i... dojpa. Nie widzi dysku. Coś tam jeszcze z traya wyskakiwało że znaleziono nowy sprzęt, później że znaleziono dysk. Ale nie widzę go... OCB?!
Need help Bo$s - Wto 05 Cze, 2007 12:56 qBert, Może wypadałoby partycje na nim utworzyć ? Prawy klik na mój komputer => Zarządzaj => Zarządzanie dyskami => No i może sobie już poradzisz foXx - Wto 05 Cze, 2007 14:06 A moze plyta glowna nie czyta tak duzego dysku