CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - neostrada
Rider - Pon 24 Wrz, 2007 20:17 ja mam neta w Dialogu i sobie chwale bo zamułka na łączu zdarza mi sie bardzo rzadko wręcz niespotykane ciasteczkowy - Wto 25 Wrz, 2007 06:53 ODRADZAM NETIE MORAS ... WSZYSTKO TŁUMACZĄ ŻE TO WINA TPSA A NIE ICH WIEC PO CO KOMU POŚREDNIK.
JA NATYCHMIAST PRZY KOŃCU UMOWY REZYGNUJE...opar - Wto 25 Wrz, 2007 06:55
x0x :p napisał/a:
Moras napisał/a:
ja wlasnie planuje sie na netie przerzucic bo z neo mam szopki
oj będziesz długo czekał znajomy przed wakacjami podpisał umowę z netią i do dziś czeka na paczkę od nich z czymś tam, dzwonił parę razy raz mówili że wyślą jak będą mieć modemy później że paczka jest w drodze kurierem, po tygodniu że "wysłali ale musi poczekać do wtorku(5dni) bo paczka jest jeszcze u nich " a ostatnio że pomylili adres i tak czekał ponad 3 miesiące i zdecydował się na neostrade
Ja mam neo i działa good .. ale przerzucam się na netie i w sumie powinienem dostać ten modem itd. ale też mówią, że mam dostać kurierem (powinienem mieć w sobote)Narazie mi to wisi bo TP działa, ale jak przestanie a nie moge się podłączyć na netie, bo niby login i hasło nie to...
I jeszcze sie zastanawiam, czy TPSA będzie wołała o modem ... w sumie miałem promocje - modem za 1 zł czy coś ... ale nie mam umowy i nie wiem czy mam im oddac modem czy jest mój
[ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 07:57 ]
netie - rok za darmo a pozniej 79 zł ... to w TPSA miałem 2 razy wiecej (nie licząc rabatu) a łącza i tak tpsa
ale u mnie na rozdzielni mało użytkowników i nic sie nie dzieje bo wiocha
wsi spokojna wsi wesoła Uczulony` - Wto 25 Wrz, 2007 07:11
BABCIA napisał/a:
Uczulony` napisał/a:
ja mam zwykle neo a nie tak jak baba "cos tam" i nie mam problemow , tez mi sie niedlugo konczy umowa i mysle na co sie przezucic ... jakies propozycje ?
tak ale poco mam instalować cały badziew z płyty wystarczą same stery
ja mam tak samo tylko stery i autoconnecta.x0x - Wto 25 Wrz, 2007 07:56
opar napisał/a:
I jeszcze sie zastanawiam, czy TPSA będzie wołała o modem ... w sumie miałem promocje - modem za 1 zł czy coś ... ale nie mam umowy i nie wiem czy mam im oddac modem czy jest mój
za modem zapłaciłeś i jest twój dałeś całe 100 groszy i odebrać nie mogą tobie go
napisz za miesiąc czy jeszcze czekasz na netie Moras - Wto 25 Wrz, 2007 10:36 @ciastek: po przeczytaniu tych opinii stwierdzilem ze netia w niczym mi nie pomoze. Faktycznie beda zwalac wine na tpsa, bo to na ich linii bylaby montowana usluga
@opar: mam w domu chyba z 3 modemy, z jednego kiedys korzystalem
Moj problem z netem (w domu) jest troche "dziwny". Kilka lat temu, jak sie pojawilo neo wszystko dzialalo pieknie przez jakis czas. Pozniej podzielilem neta na 2 kompy i zaczely sie problemy.. (glownie zrywanie polaczen o roznych porach, ale to jeszcze bylo w miare sporadycznie). Dotrwalem do konca umowy, ale ze nie istnieje inna alternatywa niz neo, to znowu w to samo sie wpakowalem, tym razem zainwestowalem w router (wczesniej stal serw)
i elegancko smigal mi net przez jakis tydzien moze. Jako, ze na routerze mozna podpatrzec to i owo o laczu, to odrazu stwierdzilem ze ~40 zerwanych polaczen w ciagu dnia nie jest przypadkowe.. Tepsa ciagle utrzymuje, ze to nie ich wina ( ) . Pewnego dnia pojawili sie nawet monterzy i robiac pomiar linii stwierdzili, ze jest tragiczna i cud, ze net w ogole dziala..
Wydawalo mi sie to troche dziwne, skoro wczesniej dzialalo wszystko bez zarzutu.
W chwili obecnej zdarzaja sie przerwy (nawet kilkunastominutowe) w ciagu dnia, a wieczorem od powiedzmy godziny 19 do 23(?) mozna tylko sobie pomarzyc o tym zeby powiedzmy pograc. Najnowsza wersja TPsy jest taka, ze przez te kilka lat w mojej okolicy znacznie wzrosla liczba uzytkownikow neo i kiedy wiekszosc z nich siada na kompy wieczorami ja trace polaczenie z uwagi na zbyt duze obciazenie lacza ( ). Moge zerwac umowe nie ponoszac kosztow itd. ale wtedy zostaje bez neta.. jakies pomysly?
Dostalem od nich propozycje przejscia na opcje 512 (teraz mam 1mb), co powinno usprawnic dzialanie uslugi. Ale nie ma zadnej gwarancji, ze net bedzie dzialal prawidlowo qBert - Wto 25 Wrz, 2007 10:55 przedzwoń jednak do UPC. Ja mieszkam w dzielnicy Warszawy która jest na obrzeżach w domu jednorodzinnym. U mnie też nie było chello wiele lat, bo tutaj muszą co parę domów wzmacniacz walić a tam to cały blok na 1 leci. No ale, doczekałem się że i u mnie zakładają. Czekam do końca umowy i zakładam. Dowiedz się u tych dużych providerów, później ogarnij lokalnych (radiówa raczej, więc też spore ryzyko... albo będzie dobrze albo kaszana...) a na koniec dowiedz się jakie mają oferty w tych Orendżach itp. Jeśli to wszystko lipa, to zostaje Ci tylko neoszmata opar - Wto 25 Wrz, 2007 11:14 Netia to to samo co TPSA, tylko że taniej - jak masz problemy na TPSA to będziesz miał i na Netii. (choć ja nie narzekam)
@ moras: hehe znam sytuację - jak zawitałem na wiochę to mogłem jedynie stare ISDN założyć - technicznie rzecz biorąć. W praktyce - stara centrala i mi nie chcieli założyć dopiero 2 lata temu założyli mi neo . ... ale ja tam modem mam
@ qBert - nie wiem jak u morasa, ale u mnie chyba nie opłacałoby się chello (czy komuś tam) robić instalacje, żeby poprowadzić net .... bo TV - anteny i satelitki,telefon - TPSA, no energia i woda nie wchodzą w rachubę i jedyne źródło to TPSA, chyba że jakimś cudem będzie net w gniazdkach elektrycznych:DqBert - Wto 25 Wrz, 2007 11:17 no nie, to ja tam miałem kablówkę z UPC od zawsze więc to kwestia dołożyć kabel z netem był dla nich...Sinecod - Wto 25 Wrz, 2007 21:11 Temat postu: Re: neostrada
BABCIA napisał/a:
mój problem polega na tym że moja kochana neo przestaję się łączyc z netem tzn. autoconect pokazuje że jestem połączony ale niemoge połączyć się z netem nie działa żaden komunikator, net pojawia sie dopiero jak zerwe i połacza się znowy, przeskanowałem kompa na wszyskie możliwe sposoby, ba nawet zrobiłem przez wszystkich polecany format c i nic, oczywiście zasilanie usb tez mam zrobione w menadżerze urządzeń, tp twierdzi że to nie ich wina mówia tylko że cos na łączach grzebią, pomocy
mam to samo .... codziennie kolo 19:40 neo sie wylacza(tzn niby sie swieci ale neta niema ) pare min nie mam sieci a potem dziala jak nalezy i tez ze niby grzebia cos na laczu ....