To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - neostrada

Rider - Pon 24 Wrz, 2007 20:17

ja mam neta w Dialogu i sobie chwale bo zamułka na łączu zdarza mi sie bardzo rzadko wręcz niespotykane ;]
ciasteczkowy - Wto 25 Wrz, 2007 06:53

ODRADZAM NETIE MORAS ... WSZYSTKO TŁUMACZĄ ŻE TO WINA TPSA A NIE ICH WIEC PO CO KOMU POŚREDNIK.
JA NATYCHMIAST PRZY KOŃCU UMOWY REZYGNUJE...

opar - Wto 25 Wrz, 2007 06:55

x0x :p napisał/a:
Moras napisał/a:
ja wlasnie planuje sie na netie przerzucic bo z neo mam szopki :0o:

oj będziesz długo czekał znajomy przed wakacjami podpisał umowę z netią i do dziś czeka na paczkę od nich z czymś tam, dzwonił parę razy raz mówili że wyślą jak będą mieć modemy później że paczka jest w drodze kurierem, po tygodniu że "wysłali ale musi poczekać do wtorku(5dni) bo paczka jest jeszcze u nich :hahaha: :hahaha: :hahaha: " a ostatnio że pomylili adres i tak czekał ponad 3 miesiące i zdecydował się na neostrade

Ja mam neo i działa good .. ale przerzucam się na netie i w sumie powinienem dostać ten modem itd. ale też mówią, że mam dostać kurierem :) (powinienem mieć w sobote)Narazie mi to wisi bo TP działa, ale jak przestanie :/ a nie moge się podłączyć na netie, bo niby login i hasło nie to...
I jeszcze sie zastanawiam, czy TPSA będzie wołała o modem ... w sumie miałem promocje - modem za 1 zł czy coś ... ale nie mam umowy i nie wiem czy mam im oddac modem czy jest mój :0o:

[ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 07:57 ]
netie - rok za darmo a pozniej 79 zł ... to w TPSA miałem 2 razy wiecej (nie licząc rabatu) a łącza i tak tpsa :)
ale u mnie na rozdzielni mało użytkowników i nic sie nie dzieje bo wiocha :D
wsi spokojna wsi wesoła :mrgreen:

Uczulony` - Wto 25 Wrz, 2007 07:11

BABCIA napisał/a:
Uczulony` napisał/a:
ja mam zwykle neo a nie tak jak baba "cos tam" i nie mam problemow , tez mi sie niedlugo konczy umowa i mysle na co sie przezucic ... jakies propozycje ?

tak ale poco mam instalować cały badziew z płyty wystarczą same stery

ja mam tak samo tylko stery i autoconnecta.

x0x - Wto 25 Wrz, 2007 07:56

opar napisał/a:
I jeszcze sie zastanawiam, czy TPSA będzie wołała o modem ... w sumie miałem promocje - modem za 1 zł czy coś ... ale nie mam umowy i nie wiem czy mam im oddac modem czy jest mój :0o:

za modem zapłaciłeś i jest twój dałeś całe 100 groszy i odebrać nie mogą tobie go
napisz za miesiąc czy jeszcze czekasz na netie :jezyk: :jezyk:

Moras - Wto 25 Wrz, 2007 10:36

@ciastek: po przeczytaniu tych opinii stwierdzilem ze netia w niczym mi nie pomoze. Faktycznie beda zwalac wine na tpsa, bo to na ich linii bylaby montowana usluga :/

@opar: mam w domu chyba z 3 modemy, z jednego kiedys korzystalem :P

Moj problem z netem (w domu) jest troche "dziwny". Kilka lat temu, jak sie pojawilo neo wszystko dzialalo pieknie przez jakis czas. Pozniej podzielilem neta na 2 kompy i zaczely sie problemy.. (glownie zrywanie polaczen o roznych porach, ale to jeszcze bylo w miare sporadycznie). Dotrwalem do konca umowy, ale ze nie istnieje inna alternatywa niz neo, to znowu w to samo sie wpakowalem, tym razem zainwestowalem w router (wczesniej stal serw)
i elegancko smigal mi net przez jakis tydzien moze. Jako, ze na routerze mozna podpatrzec to i owo o laczu, to odrazu stwierdzilem ze ~40 zerwanych polaczen w ciagu dnia nie jest przypadkowe.. Tepsa ciagle utrzymuje, ze to nie ich wina ( :0o: ) . Pewnego dnia pojawili sie nawet monterzy i robiac pomiar linii stwierdzili, ze jest tragiczna i cud, ze net w ogole dziala..
Wydawalo mi sie to troche dziwne, skoro wczesniej dzialalo wszystko bez zarzutu.
W chwili obecnej zdarzaja sie przerwy (nawet kilkunastominutowe) w ciagu dnia, a wieczorem od powiedzmy godziny 19 do 23(?) mozna tylko sobie pomarzyc o tym zeby powiedzmy pograc. Najnowsza wersja TPsy jest taka, ze przez te kilka lat w mojej okolicy znacznie wzrosla liczba uzytkownikow neo i kiedy wiekszosc z nich siada na kompy wieczorami ja trace polaczenie z uwagi na zbyt duze obciazenie lacza ( :0o: ). Moge zerwac umowe nie ponoszac kosztow itd. ale wtedy zostaje bez neta.. jakies pomysly? :P

Dostalem od nich propozycje przejscia na opcje 512 (teraz mam 1mb), co powinno usprawnic dzialanie uslugi. Ale nie ma zadnej gwarancji, ze net bedzie dzialal prawidlowo :x

qBert - Wto 25 Wrz, 2007 10:55

przedzwoń jednak do UPC. Ja mieszkam w dzielnicy Warszawy która jest na obrzeżach w domu jednorodzinnym. U mnie też nie było chello wiele lat, bo tutaj muszą co parę domów wzmacniacz walić a tam to cały blok na 1 leci. No ale, doczekałem się że i u mnie zakładają. Czekam do końca umowy i zakładam. Dowiedz się u tych dużych providerów, później ogarnij lokalnych (radiówa raczej, więc też spore ryzyko... albo będzie dobrze albo kaszana...) a na koniec dowiedz się jakie mają oferty w tych Orendżach itp. Jeśli to wszystko lipa, to zostaje Ci tylko neoszmata xD
opar - Wto 25 Wrz, 2007 11:14

Netia to to samo co TPSA, tylko że taniej - jak masz problemy na TPSA to będziesz miał i na Netii. (choć ja nie narzekam)
@ moras: hehe znam sytuację - jak zawitałem na wiochę to mogłem jedynie stare ISDN założyć - technicznie rzecz biorąć. W praktyce - stara centrala i mi nie chcieli założyć :/ dopiero 2 lata temu założyli mi neo :D . ... ale ja tam modem mam :D
@ qBert - nie wiem jak u morasa, ale u mnie chyba nie opłacałoby się chello (czy komuś tam) robić instalacje, żeby poprowadzić net .... bo TV - anteny i satelitki,telefon - TPSA, no energia i woda nie wchodzą w rachubę :lol: i jedyne źródło to TPSA, chyba że jakimś cudem będzie net w gniazdkach elektrycznych:D

qBert - Wto 25 Wrz, 2007 11:17

no nie, to ja tam miałem kablówkę z UPC od zawsze więc to kwestia dołożyć kabel z netem był dla nich...
Sinecod - Wto 25 Wrz, 2007 21:11
Temat postu: Re: neostrada
BABCIA napisał/a:
mój problem polega na tym że moja kochana neo przestaję się łączyc z netem tzn. autoconect pokazuje że jestem połączony ale niemoge połączyć się z netem nie działa żaden komunikator, net pojawia sie dopiero jak zerwe i połacza się znowy, przeskanowałem kompa na wszyskie możliwe sposoby, ba nawet zrobiłem przez wszystkich polecany format c i nic, oczywiście zasilanie usb tez mam zrobione w menadżerze urządzeń, tp twierdzi że to nie ich wina mówia tylko że cos na łączach grzebią, pomocy

mam to samo .... codziennie kolo 19:40 neo sie wylacza(tzn niby sie swieci ale neta niema :P ) pare min nie mam sieci a potem dziala jak nalezy i tez ze niby grzebia cos na laczu ....