CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Problem z kompem
BABCIA - Pon 01 Paź, 2007 15:20 moim zdaniem nie ale przyjma ci jak im powiesz ze coś np stukaMoras - Pon 01 Paź, 2007 15:36 ja wyrwalem jednego bolca z zasilania, w zasadzie 'przypadkowo' z wtyczka wyszedl i przyjeli . W ostatecznosci mozesz sprobowac - ale bad sectory na nowym dysku to dziwna sprawa
a jaki to dysk?adaxdk - Pon 01 Paź, 2007 16:06
Sinecod napisał/a:
nie partycji ... na innym dysku to wykluczy reszte prawdopodobnych uszkodzen
W sutacji jakiej jest potek, jak nie ma innego dysku mozna sprobowac po najmniejszej lini oporu.
potek napisał/a:
Przyjmą mi dysk jak ma badsectory na gwarancji?
Jeżeli nim nie rzucałes, szarpałes, gałes w piłke to powinni bez żadnego "ale" wziąsci i to zrobic.potek - Pon 01 Paź, 2007 18:23 Dysk to SEAGATE 160GB SATA II
A znajde jakiś program do znajdowania BadSectorów?adaxdk - Pon 01 Paź, 2007 20:21 Musze sie skonsultowac z bratem, on bardziej biegły w tym temacie.
Napisze w pózniejszym czasie ritarded l. - Pon 01 Paź, 2007 20:38 SiSoft Sandra i HDtachsiatkarz - Pon 01 Paź, 2007 23:57 bedac milym uzytkownikiem forum radze sprawdic tasme od dysku moze pomoc prawdopodobnie padlo ci gniazdo od sydku na plycie ata?sata czy jakie tam masz
pozdrawiam pisz na gg jak chcesz wiedziec wiecej potek - Pon 08 Paź, 2007 19:26 oddałem całą skrzynkę do sklepu gdzie kupowałem kompa za 2 tygodnie mam mieć z powrotem
wtedy napisze co poszło
[ Dodano: Pon 05 Lis, 2007 16:23 ]
okazało się ze ram padł, mam nowy ale dalej nie jest ok, jak komp się zgrzeje (po ~20h chodzenia) to się zaczyna wieszać jak go nie używam, może to wina tego ze mam tak jakby komp stoi przy szafce (nie mam jak odsunąć że z jednej strony (gdzie są dziurki by odporowadzały ciepło z procka etc.) i może się grzaći. Zdjąłem obudowe i obanam
[ Dodano: Pon 05 Lis, 2007 17:58 ]
powie mi jak tam temperaturki bo się srednio na tym znam
moze coś się zbytnio grzeje (obudowa zdjęta ;P)qBert - Pon 05 Lis, 2007 18:18 potek na fotosik wrzucaj bo ten imageshack strasznie ssie
58stopni to sporo... Zresztą masz taki mądry program że Ci pokazał że to za dużo. Proponuję zmienić radiator. Ile ten ma obrotów? To 1300? To jakieś nieporozumienie. Mój daje 2,7k obrotów...potek - Pon 05 Lis, 2007 18:26 btw na czym radiator? (na graficznej mam chłodzenie pasywne)