CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Zużycie ramu
Moras - Pon 15 Paź, 2007 12:03 wiele jest takich forow, na ktorych moga pomoc po przedstawieniu loga z hijacka - ale roznie mozna czekac
ja bym zaczal od :
-skanowania/zainstalowania innych programow antywirusowych
-zwiekszenia pamieci wirtualnej (kiedys u mnie pomoglo, ale nie pamietam jak to wygladalo)
-skorzystania z pomocy na innych forach
i zakonczyl na :
-formacie - nie zachowam tej rady dla siebie, bo wg mnie nie jest to
ostateczne rozwiazanie, ale cos co nalezaloby robic przynajmniej raz na pol roku bamc - Pon 15 Paź, 2007 13:51 ja bym CTRL + ALT + DEL i zobacyzł co tyle zjada :dSinecod - Pon 15 Paź, 2007 14:24
Cytat:
ja bym CTRL + ALT + DEL i zobacyzł co tyle zjada :d
-Zero nowych sterów.
-Nie wiem który proces tyle zjada i nie wiem jak to sprawdzić
-Nic nie podłączałem, nie instalowałem i nie zmieniałemSinecod - Wto 16 Paź, 2007 16:30 OMG co za syf .... ja mam z autoranu 1 proces - kaspersky qbert na prawde ci to wszytsko potrzebne xfire ...gg, autoconnect?! ja bym tylko zostawil antivira i tyle -> co najmniej 100mb wiecej bedziesz miec Dzejms - Wto 16 Paź, 2007 16:44 Patrząc na autorun to musisz dołożyć jeszcze 500-tkę ramu albo zrobić tam porządek. Poza tym nie widzę nic nadzwyczajnego oprócz tego, że chyba masz dużo wtyczek w firefoxie zainstalowanych. Poszukaj program Process Explorer dla NT, odpala się bez instalacji.
Aha ! Xpekowi cleanery RAMu tylko przeszkadzają - nie używać ich. Dobre były ale w WinME itp. qBert - Wto 16 Paź, 2007 17:07
DzejmsBlond napisał/a:
Poszukaj program Process Explorer dla NT, odpala się bez instalacji.
tak zrobię, tylko co ten program ma zrobić?
DzejmsBlond napisał/a:
chyba masz dużo wtyczek w firefoxie zainstalowanych
niekoniecznie. Chyba że to jest dużo:
-Adblock PLUS
-DAP
-Flash block
-Talkback
-minimize to tray
DzejmsBlond napisał/a:
Patrząc na autorun to musisz dołożyć jeszcze 500-tkę ramu
taki mam właśnie zamiar. A właściwie to kupie raczej 1GB od razu...
@sine - ja gadu wyłączam teraz jak gram. Ale ogólnie to coś musi być odpalone. xfire lubie, autoconnect bardzo przydatny. I to wsio.psychic - Wto 16 Paź, 2007 17:24 zrob porzadek z tym i bedzie lepiej qBert - Wto 16 Paź, 2007 17:59 No ale z czym?! Wszystko jest potrzebne. Poza tym, wszystko było OK i któregoś dnia poprostu zaczęło mi lagować csa. Zacząłem szukać i doszedłem że to ram taki zawalony jest... Ale w czasie kiedy problem powstał NIC nie dodawałem ani nie instalowałem...Sinecod - Wto 16 Paź, 2007 19:55
qBert napisał/a:
@sine - ja gadu wyłączam teraz jak gram. Ale ogólnie to coś musi być odpalone. xfire lubie, autoconnect bardzo przydatny. I to wsio.
wsio?! chyba zwariowales? a po co ci java/adobe i inne smieci?