To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - Wierzyć lub nie...

P-C P-K - Nie 23 Gru, 2007 19:05

Pfff. Jak historie o duchach na koloniach za goowniarza.
N0W!k - Nie 23 Gru, 2007 19:31

NIe wierze w duchy jesli o to chodzi...
ale sa niewytlumaczalne zjawiska...

adaxdk - Nie 23 Gru, 2007 19:56

N0W!k napisał/a:
ale sa niewytlumaczalne zjawiska...

Zgadza się, tylko nikt nigdy nie bierze na uwagę takich rzeczy jak: przypadek zdarzeń, losowe zjawiska nachodzące na siebie.
Człowiek jeżeli nie może czego wytłumaczyć to od razu mówi że są to zjawiska "paranormalne", kosmici bądź wspomniane wyżej duchy.
Wyobraźnia i chore stereotypy rodzą swoje teorie na temat takich zjawisk. Ludzi pragną tego i tworzą właśnie takie fajeki.

WEGier - Pon 24 Gru, 2007 10:16

co do filmu > nie wiem, może prawda może nie.
Co do zjawisk > więrze bo sam przeżyłem jedno takie i nawet teraz jak sobie przypominam to mam gęsią skórkę i łzy w oczach

domeztoz - Pon 24 Gru, 2007 13:09

ej powiedz no weeez no weez...

opowiesci z krypty... by hungarian ;>

psychic - Pon 24 Gru, 2007 14:45

:hahaha: Wegier mialem tez kiedys taka akcje
ale nie powiem wam, bo nie uwierzycie i bedziecie sie smiac ze mnie

P-C P-K - Pon 24 Gru, 2007 15:55

No dobra Wegier nie chce powiedzieć bo sie trochę wstydzi, ale mi sie zwierzał. Ma gęsią skórkę i łzy w oczach jak se przypomina noc poślubną :)
adaxdk - Pon 24 Gru, 2007 16:08

Tak naprawdę zjawiska niewytłumaczalne są w bardzo dużym stopniu zależne od człowieka i od jego psychiki. Idąc ciemnym cmentarzem w ciemna noc i w piątek 13 przy pełni księżyca, człowiek który zacznie myśleć ze przykładowo coś jest za pomnikiem, to w 60% naprawdę jest zdolny do dostrzeżenia tego własinie za tym pomnikiem. Wtedy najmniejszy szelest jest słyszany podwójnie. Tak właśnie działa ludzki mózg, którego nie potrafimy wykorzystać w pełnie jego możliwości.

Ja też miałem parę sytuacji dosyć dziwnych, których w nijaki sposób nie mogłem sobie wytłumaczyć. Ale tak jak wcześniej pisałem, dochodziłem do wniosku, że to wszytko było tylko albo przypadkowym wydarzeniem albo moimi brakami w psychice :crazy:

Aqq - Pon 24 Gru, 2007 17:10

adaxdk napisał/a:
Tak naprawdę zjawiska niewytłumaczalne są w bardzo dużym stopniu zależne od człowieka i od jego psychiki. Idąc ciemnym cmentarzem w ciemna noc i w piątek 13 przy pełni księżyca, człowiek który zacznie myśleć ze przykładowo coś jest za pomnikiem, to w 60% naprawdę jest zdolny do dostrzeżenia tego własinie za tym pomnikiem. Wtedy najmniejszy szelest jest słyszany podwójnie. Tak właśnie działa ludzki mózg, którego nie potrafimy wykorzystać w pełnie jego możliwości.

Ja też miałem parę sytuacji dosyć dziwnych, których w nijaki sposób nie mogłem sobie wytłumaczyć. Ale tak jak wcześniej pisałem, dochodziłem do wniosku, że to wszytko było tylko albo przypadkowym wydarzeniem albo moimi brakami w psychice :crazy:

a czy to nie jest czasami tak, że jakieś tam enzymy się ze sobą mieszają w mózgu i które po połączeniu powodują urzeczywistnienie tego o czym podświadomie myślimy ? naukowcy gdzieś coś takiego badali

p.s załączajcie jeżeli macie ochote paranormalne filmy, artykuły itp. takiego tematu jeszcze nie było więc warto żeby się troche rozwinął./Aqq

Rider - Pon 24 Gru, 2007 17:17

paranormalnym zjawiskiem są powroty do domu z imprez, jak to sie dzieje że sie budze w domu ? :crazy: