To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - Kawosze

WEGier - Pon 03 Mar, 2008 09:37

v1ncent napisał/a:
Ja od paru lat używam ręcznego młynka i jakoś ciągle mi się chce. Zawsze znajdzie się chwilka na pokręcenie korbą. Ty Węgier jako człek zajęty pewnie patrzysz na to inaczej.

vincent

w biurze mam ekspres z młynkiem ;) a w domu używam mielonej ;) jestem za nerwowy i leniwy na kręcenie :diabelek:

Bo$s - Śro 05 Mar, 2008 12:02

Chciałem polecić coś z Odea Giro bądź Odea Go, (porządny młynek itd.), ale widzę, że trochę inny przedział cenowy..
domeztoz - Wto 11 Mar, 2008 00:19

a np kimbo czy lavaza nadaje sie do tradycyjnego parzenia po zmieleniu?
WEGier - Wto 11 Mar, 2008 08:21

wszystko się nadaje .... tylko jak mówię : nasza polska turecka nie jest najlepsza bo źle ją robimy :)
kup sobie ciśnieniówkę za parę złotych a nie pożałujesz ;)

kiciper - Wto 11 Mar, 2008 10:22

ja polecam segafredo
najlepiej taki ekspres cis mielonko itd.. mala ekspreso mh...

domeztoz - Wto 11 Mar, 2008 12:29

chyba sie za jakas kafetiera rozejze bo starsza cos mruczy jak o ekspresie wspominam... nie zebym naciagal ja na koszty bo to z mojej kielni fundowane... nie wiem ocb.

ps. to od razu daj info jak zrobic po turecku... i jak w ogole taka kafetiera dziala...

potek - Czw 03 Kwi, 2008 20:00

wegier a jaką kawe polecasz? (ofc mieloną ;) )
WEGier - Czw 03 Kwi, 2008 20:05

powiem tak - tutaj decyduję gust dlatego napiszę o tych o których wiem bo piłem
klik
dobra wyrazista, lekko kwaskowata
KLIK2 płynny kwas :/
KLIK3 kwaśna ale dobra
KLIK4 bardzo dobra ale lavazza ogólnie jest coraz gorsza - wszystkie rodzaje > dlatego szukam nowych smaków
następne będe próbował KIMBO

napisz jaką lubisz

potek - Czw 03 Kwi, 2008 20:14

tzn jeszcze nic nie piłem z ekspresu (swojego) bo dopiero stary kupił przywiezie go w sobote , wiec sie wtedy obada jak działa. Piłem wiele razy lavazze w restauracjach i mi smakowała. jeszcze miałem okazje pić illy i wydaje mi się porównywalna z lavazzą

[ Dodano: Sob 05 Kwi, 2008 15:50 ]
so...

stary kupił expres saeco15 bar 1050W, jeden z tańszych modelów. Do tego mam kawe Lavazza Super Crema, kawa wychodzi dobra jak na taki expres. ;)

domeztoz - Sob 26 Lip, 2008 18:48

lavaza? kimbo? szukam czegos mocnego i slotkawego... ostatnio zostalem uraczony davidoff'em... i musialem robic dobra mine do zlej gry... oblesna kawa na maxa... kwasibór jakis. blee.

czekam az mi kafetiera 200ml przyjdzie i szukam kawy do ktorej moglbym sie przyzwyczaic na stale... ale warunek to 'bardziej slodka niz kwasna' i mocna.

btw. mielona :)

btw2. zeby nie byla z zanizona zawartoscia kofeiny bo wlasnie czytam komenty do kimbo gold medal...