CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Router z WiFi
Sinecod - Śro 25 Cze, 2008 15:25 Dziekuje wszytskim a w szczegolnosci Dzejmsowi (buziaka ma )
Wybralem sobie taki model :
DrayTek Vigor 2700G
gdyz ma wszystko to co potrzebuje .... jakies uwagi czy cus?
I jeszcze pytanie o co chodzi z QoS ?potek - Śro 25 Cze, 2008 15:40
Kod:
QoS — akronim Quality of Service. Mechanizm umożliwiający gwarantowanie wymaganej szerokości pasma transmisyjnego na potrzeby wybranego zastosowania.
bamc - Śro 25 Cze, 2008 16:50 a po polskiemu to znaczy ze narzucasz priorytety na usługi lub porty i tak np. na http robisz mediuma a na port cs'a high i wtedy jak ktos oglada np. strony w flash to lacze przydziela mu mniejsza szybkosc w efekcie czego w cs'ie nie ma lagow gdyz nie odczowasz tego z uwagi na wyzszy priorytet ale zakrecilem nowik - Nie 29 Cze, 2008 09:57
qBert napisał/a:
Będę się przesiadał w najbliższym czasie z ADSL (neo) na kabel (Chello).
Ja tam bym z NEO na rzecz CHELLO nie rezygnował Neo imho lepsze
qBert napisał/a:
W związku z tym, muszę zmienić router?
Tak musisz z routera ADSL na router z WAN
qBert napisał/a:
Ja już się ostatnio trochę pogubiłem w tym. Jaki rotuer do czego?
ADSL jest to ta mała wtyczka (RJ-11) a ten WAN to jest wtyczka sieciowa (RJ-45). No i teraz wszystko zalezy od dostawcy neta co Ci da do podlaczenia
qBert napisał/a:
Czy to musi być drukarka sieciowa? Czy zwykłą też da radę podłączyć?
Z tego co sie orientuje to wystarczy zwykly router z wejsciem USB i drukarka na USB i tryta ale pewny nie jestem bamc - Nie 29 Cze, 2008 23:06 print server musi posiadac ale takie cos mozna dokupic..koJOt - Pon 30 Cze, 2008 11:39 Ja mam Pentagrama ADSL2+ i smiga az milo, spokojnie przez sciany mam zasieg(siakies 10-15M przez grube sciany).Dzejms - Pon 30 Cze, 2008 21:26 Drayteki to jedne z najbardziej profesjonalnych routerów. My aktualnie mamy Vigora 2910G do Chello. Jako jeden z niewielu ma podział łącza (pasma) na kompy w miarę porządnie zrobiony.bamc - Pon 30 Cze, 2008 21:58 cenowo tez "rzondzi" Dzejms - Wto 01 Lip, 2008 22:10 Vigor 2910G - ta, jakieś 6 stówek. qBert - Sob 06 Gru, 2008 12:10 A więc zwracam się z prośbą o polecenie dobrego routera do Kablówki. Założyłem właśnie UPC 10Mb/s
Moje wymagania:
- IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz
- port USB - Chcę podłączyć drukarkę NIESIECIOWĄ. Da radę?
- zasięg WIFI - mam dom 2 piętrowy router będzie stał na dole, komputery na górze - nie chcę mieć problemów z połączeniem
- im taniej tym lepiej jeśli spełnia ww. założenia.