Jedyne co już kupiłem to kable do głośników. 2.0 na tył i 2.5 na przód.
Potrzebne jeszcze:
- Ampli - Subwoofer
- DVD - TV
- Ampli - TV
O czymś zapomniałem?
Jaki rodzaj złącz najlepszy? W jaką jakość inwestować a jaką olać?
TV będzie z tym zestawem jeszcze przynajmniej 3 lata więc można powiedzieć że zestaw będzie docelowy.orion151 - Pon 27 Paź, 2008 16:22 najlepiej chyba do połączenia DVD z amplitunerem użyć kabla cyfrowego lub optycznego, koszt to około 80-100 zł. i DVD nie podłączasz do Tv tylko da ampli i później ampli do TV napisz jakie złącza ma TV a co do subwoofera to nie wiem bo nie miałem okazji podłączać nigdy do kina domowego.ciasteczkowy - Pon 27 Paź, 2008 17:49
orion151 napisał/a:
najlepiej chyba do połączenia DVD z amplitunerem użyć kabla cyfrowego lub optycznego, koszt to około 80-100 zł. i DVD nie podłączasz do Tv tylko da ampli i później ampli do TV napisz jakie złącza ma TV a co do subwoofera to nie wiem bo nie miałem okazji podłączać nigdy do kina domowego.
Tak ja pisze DVD do Ampi i Ampli do TV a kable to najlepiej component + optical do dzwieku.( zalęzy jakie masz wyjścia i wejścia w ampli , dvd i TV
Suba podłącz grubym kablem wejście jest takie jak czincz tylko pojedyńczy , jedz do MM i tam powiedź że do suba z Ampli potrzebujesz to Ci da czym grubszy tym lepszy
Powiem tak w przy takich kolumnach nie przejmuj się kablami bo nic z tego nie wydusisz więcej niż się da.
Kupuj sredniej jakości , po co przepłacać.
No chyba że chcesz kabel HDMI to wtedy opłaca się wydać wiecej kasy bo obraz lepszy bardziej wyostrzony i kolorowy
Tak po chłopsku wytłumaczyłem v1ncent - Czw 06 Lis, 2008 00:51 Zobacz na to
http://www.linn.co.uk/systems_movie