CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - moja siostra chce lapciaka :P
WOJTAS - Śro 24 Gru, 2008 14:51 juz wiem ocb z tym pilotem
pilot ma jej sluzyc jako myszka (przewijanie prezentacji itp.) i nie ma byc zadnego "zbednego" tv tunera
a i jeszcze jedno nie chce go kupowac na allegro....nowik - Czw 25 Gru, 2008 11:55 Nie wiem czy zauważyliście ale Razel napisał wyraźnie:
Cytat:
nie mniej niz 14' nie wiecej niz 15'
A wszystkie modele które podajecie mają matryce 15,4''. Czyli jedyne które wchodzą w rachubę to lapki z matrycą 14'' lub 14,1''.
Cytat:
dysk conajmniej 360GB
Nie ma takich... albo 320GB albo 0,5TB jeżeli ma być coś w tym przedziale.
Cytat:
(chce by byla to dobra karta graficzna)
Sprawa karty TV została rozwiązana, ale po co jej dobra karta graficzna ? Poza tym co ona rozumie pod pojęciem dobra? Bo standardowy Intel jest dobry, ale pograć na nim nie pogra, a myślę że do gier lapka ona nie chce?
Cytat:
Procek jakis znosny (mysle ze dual by byl opowiedni)
Wszystkie nowe lapki mają teraz procki z 2 rdzeniami Chyba że Atom, ale ten to mówiąc szczerze nie wiem, ale chyba też jest 2rdzeniowy ?
Cytat:
czytnik kart (wszystkich)
To od razu mówię, że takiego laptopa nie ma i gwarantuję Ci że nigdy nie będzie... Niech sobie czytnik kart kupi.
Cytat:
do 2500zl (mile widziane tansze )
Laptopa z taką małą matrycą i takimi dodatkami w sklepie nie kupisz za tak małe pieniądze. Trzeba się z tym liczyć...
Cytat:
sliska matryca
Odradzam ;P Jak do prezentacji to nie będzie nic widać
orion151 napisał/a:
a tv-outa to ma chyba każdy laptop
No tak... ale jakiego? HDMI ? S-VIDEO? VGA? Teraz od S-Video się odchodzi i stosuje się HDMI, a jeżeli to ma być podpinane pod projektor to zwykłe VGA wystarczy, a ma to 90% laptopów.
A co do pilota, to HP chyba jest jedyną firmą która wypuszcza na rynek laptopy z pilotem, jednak 14'' nie mają tego w zestawie więc albo zdecyduje się na większy i zrezygnuje z kilku funkcji albo po prostu powiedz jej że ma za duże wymagania i takiego laptopa nie ma Moim zdaniem powinna zrezygnować z pilota i dokupić sobie specjalną np. myszkę czy jakiś wskaźnik do prezentacji, dużo lepsza sprawa bo ten pilot HP raczej się do tego i tak za bardzo nie nadaje foXx - Czw 25 Gru, 2008 12:22 Toshiba tez wypuszcza laptopy z pilotem, Fujitsu Siemens tez wypuszczal(ale czy wypuszcza nadal?)nappy - Czw 25 Gru, 2008 13:32 http://www.agito.pl/noteb....52.338058.html
w sklepach naziemnych (np Saturn Bydgoszcz) do dostania w okolicach 2,5k.
3gb ramu stykna, i tak 32bitowa vista wiecej nie obsluzy (4gb z buforami).
9200MGS 512mb- bez problemu w cos nawet pogra, plus wyjscie hdmi.
hdd 250gb - ciezko spotkac 320 w takich cenach, 500 praktycznie sie nie montuje (np 18'' FS ma 2x320gb - chodzi o cene, awaryjnosc).
***cenzura*** jak bluetooth, kamerka sa wiec bedzie zadowolona. Ogolnie polecam poszukac w samsungach nim ich ceny jeszcze nie polecialy w gore. Fajne lapki za dobre pieniadze, producent od roku na rynku komputerow mobilnych ale wczesniej robil duzo sprzetu dla innych producentow.
ps.
RazeL napisał/a:
chciala sobie kupic MAC-a ale jej to wybilem z glowy... z prostej przyczyny
MAC/Linux > Kobieta (bynajmniej moja siostra) )
rotfl. Raczej Apple > Polska, i to jest jedyny powod dla ktorego nie warto w naszym kraju kupowac czegokolwiek na MacOSX - i jedyny powod dla ktorego sam sobie jeszcze takiego nie sprawilem.