CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Nasz serwer Counter-Strike - Bydzia i lagoza
nowik - Wto 20 Mar, 2007 17:08 Nappy nie nasza wina ze Netia daje pupy na swoich routerach ;s Pozatym pozdro... znajdz mi firme ktora za darmo wyposazy nas w lacze 2Mbit/2Mbit... w elektro moglbym to ugadac, nawet juz byly wstepne rozmowy ale jednak nei ma to sensu bo lacze szkolne ciagle jest zamulane przez jakis pupnych uczniow bawiacych sie torrentami i innymi puperelami... poczekamy na 100Mbit to wtedy pogadam, jak narazie w szkole jest nowy serwer wiec nie mam co nawet gadac, z telstenem to ja moge jedynie tyle co pojsc i wyjsc, to jedynie Solid w sumie moze zalatwic bo wie do kogo walic... ale i tak nic nie zrobi bo wina telstenu tutaj jezeli jest to i tak jest niewielkanappy - Wto 20 Mar, 2007 17:11
nowik napisał/a:
Nappy nie nasza wina ze Netia daje pupy na swoich routerach ;s Pozatym pozdro... znajdz mi firme ktora za darmo wyposazy nas w lacze 2Mbit/2Mbit... w elektro moglbym to ugadac, nawet juz byly wstepne rozmowy ale jednak nei ma to sensu bo lacze szkolne ciagle jest zamulane przez jakis *cenzura* uczniow bawiacych sie torrentami i innymi ***cenzura***... poczekamy na 100Mbit to wtedy pogadam, jak narazie w szkole jest nowy serwer wiec nie mam co nawet gadac, z telstenem to ja moge jedynie tyle co pojsc i wyjsc, to jedynie Solid w sumie moze zalatwic bo wie do kogo walic... ale i tak nic nie zrobi bo wina telstenu tutaj jezeli jest to i tak jest niewielka
rotfl, nowik, nie powiesz mi, że w szkole nie ma podstawowego routera (a pewnie jest serwer na linuksie) z podstawową obsługą QoS? Przydzielasz na dany mac priorytet i torrenty Ci gówno zrobią, a sam też aż tak łącza zamulać nie będziesz.
Teraz o łącze naprawde nie jest ciężko, trzeba po prostu się ruszyć gdzieś i to załatwić...nowik - Wto 20 Mar, 2007 17:53 Nappy QoS nie QoS i tak lacze elektornika nei nadaje sie do serwera... chodziu tutaj takze o sprawne/szybkie/czeste przesylanie pakietow, to lacze nie jest do tego, inna sprawa: taki serwer jednak powstac w szkole sredniej nie moze... chodzi tutaj o program giertychowski "zero tolerancji"... wyobraz sobie ze ktos nagle wchodzi na nasz serwer, zbanujemy go, a on sie wkurzy i napisze do TV, radia, gazety, ministra maila z taka informacja i afera na cala polske ze szkola propoaguje przemoc w grach i w ogole jeszcze masa inncyh problemow, lecac dalej z szukaniem dobrego providera w bydzi: awacom jest zajety i jest denny wiec opdada, alfa - pozal sie Boze... zostaje nam chyba jedynie Gawex... ale podobno tez maja denne lacza... pozostaja nam jedynie firmy prywatne... a zeby znalezc kogos takiego to trzeba sie wysilic... to jest tak jakbym powiedzial komus: sluchaj bede nosil koszulke z reklama Twojej firmy za to ze bedziesz mi sponsorowal pepsi ciasteczkowy - Wto 20 Mar, 2007 18:03 Juz raz nam pomogłeś zakładając to forum i dlatego tak zamulało
A oto odpowiedź
Witam,
w przypadku strony cs.bydgoszcz.pl/forum/ mieli panstwo ustawione
w konfiguracji skryptu ustawione wykorzystywanie polaczen stalych do bazy
mysql. Polaczenia te sa limitowane co moglo powodowac wyswietlanie
ponizszych komunikatow. Zmienilismy konfiguracje forum tak aby polaczenia
te nie byly wykorzystywane.
Także bardzo Ci dziękujemy za kolejna pomoc.nappy - Wto 20 Mar, 2007 18:16
ciasteczkowy napisał/a:
Juz raz nam pomogłeś zakładając to forum i dlatego tak zamulało
A oto odpowiedź
Witam,
w przypadku strony cs.bydgoszcz.pl/forum/ mieli panstwo ustawione
w konfiguracji skryptu ustawione wykorzystywanie polaczen stalych do bazy
mysql. Polaczenia te sa limitowane co moglo powodowac wyswietlanie
ponizszych komunikatow. Zmienilismy konfiguracje forum tak aby polaczenia
te nie byly wykorzystywane.
Także bardzo Ci dziękujemy za kolejna pomoc.
Nie ma sprawy, chociaż ja mam swoja instalke phpbb z własnymi wyeksportowanymi ustawieniami. I wiem czym jest limit polaczen do mysqla, tak wiec ciii Widac tez, ze panowie z easyisp srednio ogarniaja co sie moze stac przez zniesienie limitow polaczen do baz danch, no ale w koncu oni sa pr0 i oni sa the best.
Za to Ty od cholery dla serwera zrobiles, stronke za czasow cs-fusion z ktorej korzystal sulechow pol roku po rozdzieleniu serwerow. Odwagi zabraklo, zeby dac ja tym ktorzy graja teraz na bydzi? No ale jak ktos proponuje wysoka range to od razu sie stawiasz na stanowisku Dobrze wiesz, ze neiwielu jest teraz ludzi na bydzi ktorzy pamietaja czasy sulka cs-f i te jeszcze bardziej odlegle.
I nie wypominaj mi forum, bo sami gowno robicie przy nim teraz. Skrypt stary, dziurawy ale co tam. Samo 'naprawienie' (bo wczesniej dzialalo) bota i powiadomien na mail zajelo wam niemal pol roku. Jak sie Wam baza sypnie co mialo miejsce pare razy to teczka albo nowik nie beda siedzieli cala noc jak mialem to okazje robic i naprawiac forum. Ty i tak wiesz lepiej, dasz mi bana i bedzie po klopocie. Szkoda, ze ronin nie zalatwil tego dc bydzi z netu. Wtedy bys byl pewnie hipersuperadminem na sulku czy innym awacomie (co do tego drugiego, tam przynajmniej sa ciagle zmiany i JMK stara sie rozkrecac, modyfikowac i poprawiac te serwery a nie tak jak Wy osiada na laurach i mysli, ze teraz juz ludzie sami beda przybiegac).ciasteczkowy - Wto 20 Mar, 2007 18:38 Rozumiem Twoją frustrację bo znasz się na wszystkim i nikt nie potrafi Cię zrozumieć.
Ale już taki los zakompleksionych internetowych geniuszy.i.S.b - Wto 20 Mar, 2007 18:43 buhahahahhahhahhahhahahahaahhahahhahahahahha
Ciastek n1 nappy - Wto 20 Mar, 2007 19:13 Dalej ciastek, bo coś słabo Ci idzie A Rysio sam nie potrafi dogadać, to musi się z tekstów innych pośmiać.
Po prostu głupi byłem, że można coś zrobić bezinteresownie. Niestety tacy ludzie jak Ty są, i w dupie maja robote innych.
Zakompleksionych? Nie znasz mnie, więc stfu. Po prostu smuci mnie to, że jeden baran potrafi zniszczyć coś na co wiele ludzi pracowało.potek - Wto 20 Mar, 2007 19:23 to co teraz mamy zapłacić byś pomógł ?nappy - Wto 20 Mar, 2007 19:27 AHAHHAHAHAH to zes dowalił, nie wiesz o co chodzi to się nie wcinaj potek Po prostu jeśli ja potrafie znaleźć innego providera, to Wy w 3 tym bardziej