To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Nasz serwer Counter-Strike - Bydzia i lagoza

qBert - Wto 20 Mar, 2007 19:44

wydaję mi się że powinniście przestać już sie kłócić bo od tego lagi nie zniknął... Lepiej zacząć działać... nap ma rację że jakiegoś providera nie jest tak strasznie znaleźć... Ja nawet mógłbym załatwić żeby serwer stanął w akademiku PW. Ale Warszawa -> Bydgoszcz. Wiadomo. Jest masa lokalnych providerów. Warto poszukać... Już nie wspomnę że i duzi dostawcy nie mają 'reprezentacji' w csie. Netia ma siedzibę w Warszawie na Poleczki ale może ma jakieś oddziały w bdg. W końcu skoro Aster mógł mieć 2 serwery to czemu nie Netia. Ale z tym to wiadomo, różnie bywa... Generalnie trzeba działać. Kto ma chęć, czas i możliwości do dzieła. Jeśli nap nie chcesz to nie rób tego. Nikt Ci nie każe. Ale wiadomo że są osoby odpowiedzialne za serwer, właściciel i oni wręcz powinni coś robić... A reszta to jak kto chce... Dajcie sobie po pysku na zgodę i nie wracajcie do sporów. Energię i czas lepiej spożytkować na poszukiwania nowego providera...
i.S.b - Wto 20 Mar, 2007 19:47

Tak, ja sam nie potrafie dogadać, tylko Ty szmatti, Ty umiesz każdemu dogadać, każdego zgasić, każdego zbesztać, zeżarłeś aLL rozumy i w ogóle, nie wiem jak Ci ludzie przeżyli do 1989 roku jak Ciebie na świecie nie było ... hmmm, cieżka sprawa, zastanawiałeś się kiedyś nad tym ??
Śmieszy mnie to co napisał Ciastek i tyle, a nikt, a w szczególności napewno nie Ty, śmiać mi się nie zabroni.
SrY za OT, już więcej się nie wypowiadam, za to nappy pewnie (baa, NAPEWNO!) bedzie mnie teraz "gasił, niszczył, dogadywał" i wszystko do kwadratu jak to on potrafi, hehe pozdro 4 ALL, peace :)

nowik - Wto 20 Mar, 2007 20:10

nappy napisał/a:
I nie wypominaj mi forum, bo sami ***cenzura*** robicie przy nim teraz. Skrypt stary, dziurawy ale co tam.

yhy... jak dziurawy to sie wlam ;P powodzenia ;)

nappy napisał/a:
Samo 'naprawienie' (bo wczesniej dzialalo) bota i powiadomien na mail zajelo wam niemal pol roku.

My bota nie popsulismy, a nie wiem czy pisalem czy nie bot nawalal bo Gadu-Gadu zalozylo blokade, czyli limit wiadomosci wysylanych i poprostu bot byl banowany i dopiero po tym POL roku byla mozliwosc rejestracji takowych botow bezprosredniu u GG..., powiadomienia na mail sumie i tak nie byly konieczne wiec za priorytet uznalismy serwer

nappy napisał/a:
Jak sie Wam baza sypnie co mialo miejsce pare razy to teczka albo nowik nie beda siedzieli cala noc jak mialem to okazje robic i naprawiac forum.

Bo sztuką to jest tak zrobic zeby sie nie popsulo i nie trzeba bylo siedziec cala noc ;) poki co nam baza sie ani razu nie wyrabala i dziala wszystko jak natura chciala z naszej strony a ze easyisp czasami nawala to nie nasza wina :)

nappy napisał/a:
Szkoda, ze ronin nie zalatwil tego dc bydzi z netu.

***cenzura***!

btw. dla nas priorytetem jest serwer a nie forum i nei mow ze
nappy napisał/a:
osiada na laurach i mysli, ze teraz juz ludzie sami beda przybiegac

Bo jakos odczasu kiedy my jestesmy jako S@ to na serwerze zaszlo naprawde wiele zmian...

co do tematu, kto jest z bydgoszczy i ma inne lacze niz Telstem, Awacom, Alfa proszony jest o podanie nam tutaj strony firmowej owego providera w celu umowliwienia kontaktu... (zamiast providerow lacz moga byc to tez firmy jezeli takowe znacie co chetnie udostepnia NORMALNE lacze)

qBert napisał/a:
wydaję mi się że powinniście przestać już sie kłócić bo od tego lagi nie zniknął... Lepiej zacząć działać...

A tymi slowami konczymy wasza klotnie i jezeli ktos sie odezwie w tej sprawie ma 2 warny z miejsca i mnie nic nie obchodzi ze chcial cos innego, wypowiadajcie sie w sprawie lagow i ew. pomocy w zlikwidowaniu

nappy - Wto 20 Mar, 2007 20:40

to daj warna rysiowi za wyzwiska ;) ja nie zaczynałem

co do netu -> idź do Alfy, nie wiem czemu Wam ich łącza nie pasują?

Możecie jeszcze spróbować sił w neo cafe na długiej, własciciel pozytywnie nastawiony do konterowców ale z tego co wiem to zawsze lubi mieć wszystko ugadane i bez nagłych 'wyskoków'.

Gawexu nawet nie tykajcie, syf jakich mało.

Tak samo mozna w BZI spróbować (jeszcze to chyba istnieje nie? :D ). A co z BydManem (zaopatruje w net UTP i niektóre placówki państwowe w Bydgoszczy chyba).

Rozwiązań jest mnóstwo, trzeba tylko chcieć.

edit:

nowik napisał/a:
nappy napisał/a:
I nie wypominaj mi forum, bo sami ***cenzura*** robicie przy nim teraz. Skrypt stary, dziurawy ale co tam.

yhy... jak dziurawy to sie wlam ;P powodzenia ;)

nie prowokuj, to jest darmowy skrypt na który można wbić byle jakim exploitem...

nowik - Wto 20 Mar, 2007 20:57

Alfy nie tykam bo Alfe kiedys mielismy w domu i skonczylo sie to nieprzyjemnie bo w ogole sie z umowy nie wywiazywali, czyli to samo co gawex ;)

NeoCafe pewnie ma DSL-a tak samo jak BZI, wiekszosc kafejek tak ma a na DSL-u w kafejce to serwer nie pociagnie...

Co do manow nie wiem... w sumie raczej moim zdaniem oni sie tym nie zajmuja, sami mogliby sobie postawic taki serwer bezproblemu ;/

Wiec ja to czarno widze... dobrze ze chociaz mamy Telsten ;)

nappy - Wto 20 Mar, 2007 21:05

Znam kilkoro ludzi którzy mają, i b. chwalą sobie Alfe. Może już się coś zmieniło, przynajmniej pingi na świat u nich <20 :)

A co do Bydmana - zadzwoń / napisz / pójdź i się dowiedz. Zawsze moze być przecież coś lepszego niż telsten.

qBert - Wto 10 Kwi, 2007 20:27

widzieli już wszyscy? WTF? ~150 pingi i więcej! :wow:
domeztoz - Wto 10 Kwi, 2007 20:38

qBert napisał/a:
Są lagi, loss, choke... Ale nie ma co się nad tym tematem nawet rozwodzić... Telsten wal w (wiecie co :jezyk: ) i dlatego tak jest. B2 off, HLTV off, 2 sloty off. Chyba nic się nie da zrobić...

EDIT: 700 post :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no sam pisales ze nie ma sie co nad tym tematem rozwodzic... ja go raz kiedys odswiezylem i zaraz byla wielka dyskusja ze to serwer dzierżawiony a ze nic juz sie nie da zrobic itp...

qBert - Wto 10 Kwi, 2007 21:11

było kiepsko, to fakt. Ale teraz jest BEZNADZIEJA !! Jesli nic sie nie zmieni to serwer padnie w ciagu miesiaca... Sam nie gram bo mam w nosie takie lagi. A Ci mniej przywiazani do bydzi... Pewno nikt nie gadał z żadnym providerem... :chytrus:
P-C P-K - Wto 10 Kwi, 2007 23:08

Rzeczywiscie nie narzekalem bo nie mialem problemow ale po tym co bylo dzisiaj to... Wiekszosc ludu pingi pod 150. Nieliczni w normie koło 40. Trzeba coś zrobić bo starzy wyjadacze grają ale nowi gracze uciekają czym prędzej jak tylko zobaczą pingi.