CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Nasz serwer Counter-Strike - Bydzia i lagoza
tryvial - Czw 19 Mar, 2009 08:01 kurde, coraz czesciej te lagi sa irytujace..nie wiem jak dziala amx czy wyrzuca automatycznie ludzi ktorzy maja pingi powyzej 150 czy jest to brocha admina? czy moze sam ping 150 jest za duzy..
lubie ten serwer i ludzi na nim grajacych ale moze trzeba cos z tymi lagami podzialac
jesli to kwestia starego sprzetu, to moze niech ktos, nie wiem admin techniczny okresli koszt i sprobujmy zrzute jakas zrobic?WOJTAS - Czw 19 Mar, 2009 10:28 bylo to walkowane juz wiele razy i nasi admini nie tylko techniczni sa sceptycznie nastawieni na zmiane lacza i udoskonalenie sprzetu... dlaczego ? tego nie wiedza nawet najstarsi rzymianie/gorale.... (acha bo niby lacze za darmo to nie mozna ponarzekac na jakosc) bezedura ale co tam ;ptryvial - Czw 19 Mar, 2009 11:06 budujące.Moras - Czw 19 Mar, 2009 16:54 1. Tak ping 150ms to duzy ping (grywalnosc raczej slaba z takim czyms)
2. Amx (dokladnie nie pamietam) wywala ludzi z pingiem 150ms+
3. Sprawdz łącze...
Nie bardzo rozumiem co ma sprzet do lacza, tutaj problem raczej po Twojej stronie sie znajduje tryvialtryvial - Czw 19 Mar, 2009 19:08 no tak, po mojej, a wieczorami co rusz ktoś mówi, że mu laguje
a amxem miałem na myśli, czy by może nie zmienić na 100; a pytanie o jego działanie jest zasadne, bo zdarza się, że ktoś przegra i mapę z pingiem ok 200...
Moras napisał/a:
Nie bardzo rozumiem co ma sprzet do lacza
no coś tam ma
mój ping nie jest zachwycający, nie ukrywam, bo przy 6mb mam ~70 ale to już tepsa kejs.
w kazdym razie - jakiś czas temu nie lagowało tak mocno, a wpisy w temacie są tego dowodem Szczubel - Sob 21 Mar, 2009 13:10 a to nie zmienia faktu że bydzia upada MIKAS - Sob 21 Mar, 2009 13:19 [*] szczublos haha. Daj spokoj.Szczubel - Sob 21 Mar, 2009 21:27
MIKAS napisał/a:
Daj spokoj.
taka prawda, i nie przecz że nie
żeby nie był OT bydzia laguje. Co jest? opar - Nie 22 Mar, 2009 10:30 bo Szczubel myśli, że jak on nie gra to bydzia upada
co do pingu - powinieneś mieć luss przy 6 (nie znam się na tym super), ale możliwe, że masz słaby ping z uwagi na ilość "cetrali" (no nie wiem jak to nazwać fachowo) przez które się łączysz z bydzią i automatycznie masz lipe .. - mogłem coś przekręcić, ale kiedyś coś takiego słyszałem w sprawie pingu i odległości od serwera itp itd.
ja mam netie tak jak b1 (wiadomo, że na łączu tp) i stosunkowo blisko mam po kablach ... chyba MIKAS - Nie 22 Mar, 2009 11:06 tez netia i lux, pjontka opar