CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Jakie słuchawki?
siatkarz - Pon 03 Wrz, 2007 14:10 mniej moga szkodzic sluchawki zwane glosnikami 2.1 a tak powaznie to kazde sluchawki to zlo bo dzwiek nie ulega rozproszeniu i prosto uderza w uszko przykro mi WEGier - Pon 03 Wrz, 2007 14:53
siatkarz napisał/a:
mniej moga szkodzic sluchawki zwane glosnikami 2.1 a tak powaznie to kazde sluchawki to zlo bo dzwiek nie ulega rozproszeniu i prosto uderza w uszko przykro mi
super
a to mnie dobiło :
Kod:
Witam wszystkich,
polecam w nowym numerze polskiego HiFi Choice artykuł Alana Sircoma "Głośno i dumnie" o NONSENSIE I SZKODLIWOŚCI zbyt głośnego słuchania muzyki w domu
Za zbyt głośno Sircom uważa poziomy 85-105 dB i sugeruje wszystkim przestawienie się na poziomy 65-85 dB - czyli akurat tyle ile zmierzyłem u siebie (wątek w zakładce DIY "max SPL...") i tyle ile wynosza poziomy dźwięku na typowym audytorium przy muzyce nieelektrycznej i tyle ile nie jest szkodliwe dla słuchu (są badania i normy audiologiczne)
Sprawdźcie jak głośno słuchacie!!!
Póki nie jest za późno - ostatnio nawet w prasie kolorowej przetoczyły się alarmujące artykuły o tym, że w [b]ciągu paru lat aparaty słuchowe staną się równie popularne jak okulary/szkła kontaktowe[/b]
domeztoz - Pon 03 Wrz, 2007 22:49 ha! powiem wam cosik wiecej! ponoc z kazda godzina poziom bakterii w uchu wzrasta o 600%
tzn gdy sie ma sluchawki na uszach opar - Wto 04 Wrz, 2007 06:24 moras za tyle kasy to qp mi też słuchawki ... nie mam dużych wymagań - byle było stereo WEGier - Wto 04 Wrz, 2007 07:38
domeztoz napisał/a:
ha! powiem wam cosik wiecej! ponoc z kazda godzina poziom bakterii w uchu wzrasta o 600%
tzn gdy sie ma sluchawki na uszach
ale tylko w "dousznych" bo się zatyka ucho słuchawką - dodatkowo się bardziej niszczy ucho bo słuchawka jest bliżej bębenkaMoras - Czw 06 Wrz, 2007 10:43 na dniach 5hv2 kupuje adaxdk - Czw 06 Wrz, 2007 12:28 rzeczywiscie. wykladasz 50-60zł i masz STEREO Media-tech MT 374.
słuchawki nie do zajezdzenia.
A za reszte kasy mozesz wspomoc bydzie, albo przepic WEGier - Śro 31 Paź, 2007 22:54 archeolog :
mam sobie wybrać prezent ale kurcze nie wiem które lepsze :
nie chcę żadnych icematów ani innych ... tylko creative
pytam się bo może ktoś zna te modele albo zna jakieś forum?Trel - Śro 31 Paź, 2007 23:24 ja tam bym bral Senki HD205 ale jak juz musisz cos z tych 2 to praktycznie duzo sie nie roznia... ale wzialbym chyba fatal1ty, bo mikrofon kondensatorowy z redukcja szumow, czego nie ma w hs900 a i lepiej wygladaja ale i tak bierz senki :p
pzdrdomeztoz - Śro 31 Paź, 2007 23:33 imo ten 'klik' nr 2