To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - List na niemiecki

nowik - Sob 29 Wrz, 2007 19:06

@Trel: po co cytujesz calosc skoro kazdy wie o co chodzi...

A ja mam w tygodniu 5h angola i tylko 1h niemieckiego i jakos nie narzekam :P na niemcu nauczyciel stwierdzil ze i tak sie nic nie nauczymy bo za malo to przerabiamy material powoli tak zeby umiec powiedziec jak sie nazywam nawet o 3 w nocy :D :D:D

Moras - Sob 29 Wrz, 2007 19:08

czeski? lol :rotfl2:

rosyjski mialem w podstawowej > do dzisiaj nic nie panimaju
niemiecki w gimnazjum i liceum > ^
angielski w ^ i gdyby nie to , ze czasami go uzywam to pewnie zaczalbym zapominac co nie co, zreszta juz mam braki :P

Wydaje mi sie, ze gdybym mial spotkac dzisiaj jakiegos niemca na ulicy, to nie bylbym w stanie nawiazac z nim jakiejkolwiek rozmowy. Sama nauka tego jezyka byla koszmarem i stad efekt. Dodam jeszcze, ze najmniej wymagajaca byla nauczycielka od angielskiego ale po prostu chcialem sie go uczyc i mysle, ze w tym tkwi cala sprawa ;)

@Vortex: Skoro po 3 latach , bez stycznosci z niemieckim bez problemu sie z nimi dogadales, to jestem pelen podziwu :E

domeztoz - Sob 29 Wrz, 2007 19:21

ja mialem 10h anglika i nie przeszkadzalo mi to... mialem rosyjski kupe czasu... i tez mi to nie przeszkadzalo... i tak jak q pisal... teraz jak slysze rosyjski dialog to kumam 3/4 ale niemca to nie chcialbym miec nigdy w zyciu!
ritarded l. - Sob 29 Wrz, 2007 19:21

Moras napisał/a:

@Vortex: Skoro po 3 latach , bez stycznosci z niemieckim bez problemu sie z nimi dogadales, to jestem pelen podziwu :E

mialem 4- :p

Rider - Nie 30 Wrz, 2007 10:46

Chcesz sie nauczyć dobrze języka zapraszam do prywatnej szkoły taka jest prawda i nikt mnie nie przekona że tak nie jest ;]
domeztoz - Nie 30 Wrz, 2007 11:00

prawda bo w prywacie sam bulisz kase zeby cie nauczyli i wtedy sie starasz... simple
potek - Czw 04 PaĽ, 2007 15:36

Cytat:
jak by się komu¶ przydało to (podobno jest dobrze)

http://img178.imageshack....anuj0002rr1.jpg

Dzi¶ babka sprawdziła i 5 dostałem wielkie dzięki za pomoc RiderQ