CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Razer Tarantula
Aqq - Pon 10 Gru, 2007 18:35
Moras napisał/a:
Trel napisał/a:
sprzet wam skilla nie da : d
sorry ale na kulkowej myszce (ktora sie co jakis czas zacina), necie z pupala, kompie co ledwo csa utrzyma skila tez nie wyczarujesz
wg mnie:
dobry net>sprzet>myszka>podkladka(?)>klawa ;> i na tym mozna juz grac i myslec o skilu
no właśnie "just" mowa tutaj o sprzęcie na którym pojdzie 1.6 nie musi to być sprzęt gdzie counter zawsze bedzie mial 100fps ale chociaż te 60 bo tak na prawde liczy się serce i zamiłowanie do tej gry! sam wiem po sobie jak kiedyś grałem w 1.6 na swoim obecnym sprzęcie i to jeszcze na bydzi wiem też jak grał grifit i inni którzy dzisiaj nie grają już tak jak grali kiedyś nie wiem jak oni "skillowcy" ale ja miałem i mam słaby sprzęt co nie wykluczało dobrej gry kiedyś.Dzejms - Pon 10 Gru, 2007 19:30 No dobra, z tym skilem to żart oczywiście. Nie da się polepszyć czegoś co jest już bardzo dobre.
To dzisiaj w MM testowałem ją trochę i powiem, że jak na mój gust za głośno chodzą klawisze i są zbyt luźne (latają na boki). Natomiast podobało mi się ich podświetlenie, co przy moim starczym wzroku pewnie by czasami pomogło w odnajdywaniu odpowiednich klawiszy.
Co do Tarantulki to pewnie jedną na razie kupię do testów bo Akira potrzebuje klawę, w której można naraz wcisnąć więcej klawiszy, a w tej jak piszą można nawet do 10 naraz! Pewnie po świętach (ciii) opiszę wrażenia z potyczki z "pająkiem".siatkarz - Pon 10 Gru, 2007 21:30 z tym wciskaniem klawiszy to jest dobry lol... moj brat ma moja klawiature stara a ja na niej moglem duzo klawiszy wciskac... cos kolo 7... nvm.. ale on jak przycisnie u siebie 3 to juz mu sie glosnik systemowy odzywa... wiec to chyba zalezy od mobo a nie od samej klawiatury straszny lolDzejms - Pon 10 Gru, 2007 23:16 Od mobo w bardzo małym stopniu.nowik - Pon 10 Gru, 2007 23:22 Za prace klawiatury odpowiedzialny jest mikrokontroler 8042, który znajduje sie na plycie glownej oraz mikrokontroler 8049 w samej klawiaturze. I teraz standardowo w klawiaturach 8049 co 50 ms sprawdza stan klawiszy i przesyla kody (Scan Code w sklad ktorego wchodza break Code oraz make Code) do 8042. Wszystkie te transmitowane dane mieszczane sa w buforze pamieci, ktory z reguly jest 32-bitowy. Jezeli zatem naciskamy wiecej klawiszy niz bufor zmiesci, to jego przepelnienie sygnalizowane jest dzwiekiem. Zatem jak widzicie nie klawiatura a plyta glowna jest odpowiedzialna za ilosc klawiszy. Mysle ze w tej klawiaturze zostalo to rozwiazane tak, ze sama klawiatura posiada jakis bufor wlasny i dlatego mozna wcisnac wiecej. siatkarz - Wto 11 Gru, 2007 00:59
DzejmsBlond napisał/a:
Od mobo w bardzo małym stopniu.
no to jesli przy 2 pc dziala roznie tzn ze te bufory na plcie co mowil o nich nowik z plyt sa strasznie nierowne :pWEGier - Wto 11 Gru, 2007 08:56
siatkarz napisał/a:
DzejmsBlond napisał/a:
no to jesli przy 2 pc dziala roznie tzn ze te bufory na plcie co mowil o nich nowik z plyt sa strasznie nierowne :p
nie słuchaj nowika bo on nie wie co mówi .... biedny chłopak z pogwałconym umysłem przez studia ... zaczyna się zmieniać
Aqq - Wto 11 Gru, 2007 10:04
WEGier napisał/a:
siatkarz napisał/a:
DzejmsBlond napisał/a:
no to jesli przy 2 pc dziala roznie tzn ze te bufory na plcie co mowil o nich nowik z plyt sa strasznie nierowne :p
nie słuchaj nowika bo on nie wie co mówi .... biedny chłopak z pogwałconym umysłem przez studia ... zaczyna się zmieniać
a najśmiejszniejsze jest to że dzejms mu na to pozwala Nowik i Ty nie rozumiales tego co pisalem w swoim poscie na temat komputera qBert - Wto 11 Gru, 2007 13:07 taką klawę jak tam ktoś pokazał to ma baba chyba. Poszukajcie na forum... Coś tam miał problemy z nią jak pamiętam.
Co do kulkowych myszy - ta lama medium jeszcze pół roku temu grał na kulce ale się rozpadła i nigdzie już kulki nie dostał Teraz też na jakimś rzęchu gra. W sumie to ciekaw jestem jak by grał na dobrym sprzęcie molti - Wto 11 Gru, 2007 15:21 Tak baba mial problem z Logitechem-g15