CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Skargi i zażalenia - Skarga na siatkarza
qBert - Sob 11 Mar, 2006 20:25 Ja za żalowanie nie wale od razu kicka. Mowie tylko przez psaya albo przez mic ze "bez żalowania mi tutaj" etc. Dopiero za 2 razem taki klient leci... Ale powiem tak: Siatkarz nie złamał zasad adminowskich panujących na serwerze, a znam je dobrze bo niedawno czytałem, poza tym poruszyłem temat tego typu tekstów i ich karania na forum. Wysokość kary bądź upomnienie jest sprawą osobistą każdego admina i to że np. ja bym ci nie dał od razu kick nie znaczy że Siatek nie mogl tego zrobic... Tak wiec skarga niepotrzebna i niedorzeczna... PozdroSzybszy - Sob 11 Mar, 2006 21:18 to nie byl 1 kicksiatkarz - Sob 11 Mar, 2006 22:04
Szybszy napisał/a:
to nie byl 1 kick
czy ty dajesz mi szanse zbym ponabijal sobie posty? byl jeden kick za 'zalowanie' drugi za dyskusje... trzeci wisial w powietrzu
proponuje ~klozet bo wytlumaczylem i skarzacy nie ma racji!
.:Solid_Snake:. - Sob 11 Mar, 2006 22:15 Mogles napisac szybszy "sorry, ale wez nie rzucaj mi flashy co?" albo "patrz gdzie rzucasz flashe", a nie "psychic zal" co ani nie daje mu informacji co zle zrobił, a do tego moze byc roznie odczytane, np. tak ze psychic jest zalowy.
Nikt nie zabrania uzywac slowa zal, sam to nie raz robie, ale w stosunku do WŁASNEJ osoby - to tak przypominam odnosnie tych oskarzen ze ktos bedzie kickowany za zalowanie na samego siebie, które mialy miejsce w tym topicu. Napiszesz do jednego zal i on sobie z tego nikt nie zrobi, ale inny poczuje sie urazony. Bo tu nie było napisane "psychic, to co zrobiles bylo zalowe", co jeszcze było spokojnie do przełkniecia, tylko było "psychic zal". Radze sobie wbic do glowy (i to kazdemu), ze to jak sie ocenia daną wypowiedz, która sie samemu wypowiada, nie rowna sie temu, jak inny ją odbiera. Ludzie nie maja 6'stego zmyslu czytajacego zamiary wypowiedzi, tymbardziej tak wieloznacznych jak "psychic zal" dlatego admini starają się tępiąć takie zwroty.
Co innego, ze siatkarz mogl dac slay'a i warrninga przez tsay, co skutkuje w wiekszosci przypadków i osoba sie zaczyna liczyć ze slowami, a jesli nie to wtedy kickować. Lecz tą sprawe, ze dostales kicka, tez mogles załatwić w normalny sposob, a nie tak:
Kod:
L 03/11/2006 - 00:40:41: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><TERRORIST>" say "ej admin za co kika dostalem ze to ze koles mi rzucil flesza pod nogi i napisalem zal !!???"
L 03/11/2006 - 00:40:49: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><TERRORIST>" say "zal admin"
L 03/11/2006 - 00:41:08: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><TERRORIST>" say "admin brawo"
L 03/11/2006 - 00:41:28: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><TERRORIST>" say "widac niektorzy nie wiedza po co admina maja"
L 03/11/2006 - 00:41:44: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><TERRORIST>" say "a zal to nie okreslenie gracaa tylko to co zrobil adminku..."
L 03/11/2006 - 00:41:56: Kick: "narkoza<7175><STEAM_0:1:7185638><>" was kicked by "Console"
Wiec, jak juz wiesz ze zwrot "zal psychic" został powodem jednej kary, to czemu umyslnie z premedytacja tak samo zwrociles sie do admina piszac "zal admin". Chyba jak raz zostales ukarany, to znaczy zebys sie hamowal z takimi zwrotami, a nie zwracal sie dokladnie w ten sam sposób do @. Dwa, to zwrot "adminku" probujacy poniżyc admina, wiec wg mnie drugi kick był uzasadniony. Pierwszego bym nie dawał, ale jesli juz padł i tak Cie zabolał to napewno sprawy nie załatwia sie na serwie, a jeśli już, to nie w ten sposób.