To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Karta graficzna

qBert - Pią 13 Paź, 2006 22:01

wiecie co, dajecie rozne karty, to ja wam powiem jeszcze ze mam taka płyte główną...
.:Solid_Snake:. - Pią 13 Paź, 2006 22:06

Cashreen, twoj nick sie chyba wzioł od Cash :) Bo srasz pieniedzmi jesli wydajesz tyle by miec kilka fpsow wiecej, gdy swiat producentow gier PC ma graczy w glebokim powazaniu i gdy sie kupuje karty, ktore po doslownie kilku miechach dostają czkawki w grach.
To dla mnie nawet nie ma nic wspolnego z bycia graczem, bo za taka kase to ja bym sobie kupil przecietny PC, konsole Next-Gen i porzadny HDTV i mialbym przeglad gier z roznych platform nie ograniczajc sie tylko do jednej. Podziwianie gry dla samej grafy i sprzetu z powodu ilosci fps jest dla mnie osobiscie niezrozumiale. To tak jak wydawac full kasy na to by benchmarka sobie ogladac.
Oczywiscie to Twoja kasa i sobie robisz z nia co chcesz, ale ja mowie za siebie - ja tego ani nie popieram, ani nie rozumiem.

Reasumujac. Dla mnie to jest przerost formy nad treścią :]

Dzejms - Pią 13 Paź, 2006 23:36

.:Solid_Snake:. napisał/a:
Cashreen, twoj nick sie chyba wzioł od Cash :) Bo srasz pieniedzmi jesli wydajesz tyle by miec kilka fpsow wiecej, gdy swiat producentow gier PC ma graczy w glebokim powazaniu i gdy sie kupuje karty, ktore po doslownie kilku miechach dostają czkawki w grach.
To dla mnie nawet nie ma nic wspolnego z bycia graczem, bo za taka kase to ja bym sobie kupil przecietny PC, konsole Next-Gen i porzadny HDTV i mialbym przeglad gier z roznych platform nie ograniczajc sie tylko do jednej. Podziwianie gry dla samej grafy i sprzetu z powodu ilosci fps jest dla mnie osobiscie niezrozumiale. To tak jak wydawac full kasy na to by benchmarka sobie ogladac.
Oczywiscie to Twoja kasa i sobie robisz z nia co chcesz, ale ja mowie za siebie - ja tego ani nie popieram, ani nie rozumiem.

Reasumujac. Dla mnie to jest przerost formy nad treścią :]

A czy 3 komputery w domu to jest też "przerost formy nad treścią" ? Albo Tuning jakiejś toyoty który kosztawał 100 000 zł ? Jak ktoś ma takie hobby to chyba nie? Jak kogoś na to stać, to chyba też nie. Nie wiem czego się czepiacie? Założę się że każdy z Was chciałby mieć taką moc w grafach jak Cashreen, jeśliby tylko było go stać na to. :faja:

qBert - Pią 13 Paź, 2006 23:43

A wracajac do mojej karty, to nie dawajcie mi kart pod PCI Express.
Bo moja plyta ma AGP 4x...

.:Solid_Snake:. - Sob 14 Paź, 2006 00:08

qBert napisał/a:
A wracajac do mojej karty, to nie dawajcie mi kart pod PCI Express.
Bo moja plyta ma AGP 4x...

Ja Ci dalem na AGP

Dzejms - sam mam 3 kompy w domu - jesli sa potrzebne, jesli jest tylu uzytkownikow, ze kazdy potrzebuje to niewidze w tym nic zlego.

I powiem Ci, ze tez dalbym rade kupic sobie za 4-5k same karty graficzne gdybym chcial i sie odpowiedni przylozozyl by zebrac fundusze. Tylko ze wtedy czulbym ze wyrzucilem pieniadze. Dlaczego? Bo kupilbym za 5 tys zl sprzet nadajacy sie tylko do grania, bo do tego sluza takie drogie karty, a dostalbym w zamian tak malo jesli chodzi o ten rodzaj rozrywki, ze bym sie chyba pocioł. Pociolbym sie, bo ja jako gracz mialem doswiadczenie z wieloma systemami do gier, od PC przez konsole, do handheldow i wiem, ze sam PC jest platforma przecietną. Za same karty graficzne kupilbym dwie konsole Next-Gen i jeszcze jednego HandHeld'a - to mi daje dostep do bardzo wielu tytułow, ktore na PC sie nigdy nie ukażą, mozliwosc grania w podrozy itp itd.

Zle podajesz przyklad jesli chodzi o tuning toyoty. Jesli to bylby tuning, ktory naprawde by polepszyl osiagi samochodu to ok. IMO dokladanie tyle kasy by miec ilestam fps'ow wiecej co tylko napedza lenistwo pc'towych programistow i nowa gra po kilku miechach znow bedzie miala czkawke to dla mnie jest porownywalne do:
Wydania na tuning wydajnosciowy toyoty dodatkowo 2krotnej wartosci samochodu i osiagniecie około 20km/h wiecej w predkosci maksymalnej, 1 s szybciej do setki i dodatkowo wiedzac ze po przejechaniu powiedzmy 300km silnik i tak eksploduje i bedzie trzeba kupic nowy - tak, wtedy jest to dla mnie przerost formy nad trescia :)

nappy - Sob 14 Paź, 2006 00:24

Solid, mała poprawka :) TAKIE karty nie służą do grania, a do nabijania punkcików w benchmarkach :) Nie zapominaj, że to jest układ GX2 - czyli SLI już jakby 'zintegrowane'. Dwie karty = Quadro (4 GPU).

Jedna taka karta bez problemów radzi sobie z nowymi gierkami, więc druga w sumie nie potrzebna (chyba, że nie mamy kaloryferów w mieszkaniu - i chcemy troszke dogrzać pokój :) )

Blond - no toyota to rzeczywiście niezbyt dobry przykład. Bo jeśli naprawdę potrzebujemy "więcej mocy" to wtedy wkładamy w to kupę forsy i odczujemy ów przyrost. A tutaj w sumie odświerzanie monitora już chyba uniemożliwia większą ilość klatek na sekundę. Więc po cholere przesadzać? :)

Jeśli mu nie szkoda kasy to spoko - ale niech nie nazywa się 'maniakiem sprzętu i wydajności' bo dla mnie jest to po prostu szpan :)

ps. też mam 3 komputery w domu :hahaha:

nie - Sob 14 Paź, 2006 00:45

A co to was interesuje ile on wydal, jego sprawa. Ocenianie ludzi bo wydali wiecej niz wy macie to chyba troche nie fer? Nie napisal po co mu te karty, a wy zaraz, ze do gier sie nie nadaja, moze inni maja inne priorytrety niz gry.
nappy - Sob 14 Paź, 2006 01:38

nie napisał/a:
A co to was interesuje ile on wydal, jego sprawa. Ocenianie ludzi bo wydali wiecej niz wy macie to chyba troche nie fer? Nie napisal po co mu te karty, a wy zaraz, ze do gier sie nie nadaja, moze inni maja inne priorytrety niz gry.

Chyba jednak napisał :)

Cashreen napisał/a:

dla mnie sie licza klatki na s to ma do mnie duze znaczenie w grach nowego typu

:twisted:

Cashreen - Sob 14 Paź, 2006 09:26

nappy napisał/a:
nie napisał/a:

Chyba jednak napisał :)

Cashreen napisał/a:

dla mnie sie licza klatki na s to ma do mnie duze znaczenie w grach nowego typu

:twisted:

W grach nowego typu a nie do gier !! jak kazdy kto ma dobry sprzecik go podkreca !! nappy ty myslisz ze ja mam takie grafy i nie mam ich podkreconych ?? chyba dziecko tak moze myslec :hahaha: człowieku ja mam wszystko podkrecone jak tylko idze na moim zasilaczu i to na co pozwala płytka !! A co do fps-ow to ja tylko testuje nowe gry ile klatek mi poleci a nie gram w nie nałogowo !! zainstaluje , przetestuje , i koniec chyba wiekszosc z was chciała by zeby najnowsza gierka szła na full + dodatki HDR Bloom itp itd . a nie wieszała na LOW !! a co kogo obchodzi ile na kompa ja wydaje tylko napisałem jakie jest porownanie i na co opłaca sie wydac kase !! To ze zaniedługo wyjdzie g80 kazdy wie a moje grafy juz nie sa nowe tazke duzo na nich nie strace i nie był to bład aby je kupowac a jesli wy tak uwazacie to LooZ !! o/c to jest podstawa kupionego dobrze sie kreconcego sprzeciku !!
A co do grafy Qberta Bierz tego 6600 Silent Pipe II !! masz 200 MHZ na płycie cos podziałasz z tym fsb mozesz jeszcze zwiekszyc !! a jaka masz zasiłke w kompie i czy dobrze ci trzyma napiecie teraz ??

qBert - Sob 14 Paź, 2006 10:26

zasilacz firmy 'no name' :/
a czy trzyma napiecie to... nie wiem :p