CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Oponki zimówki :D
foXx - Śro 12 Wrz, 2007 12:09 w srodku 0 drewna a samochod jest z 1990r. wiec juz swoje lata madomeztoz - Śro 12 Wrz, 2007 12:11
foXx napisał/a:
w srodku 0 drewna a samochod jest z 1990r. wiec juz swoje lata ma
hehe 'drewniany' to taka przenosnia, chodzilo mi ze staryfoXx - Śro 12 Wrz, 2007 12:12 jak na rok w ktorym go wyprodukowano to byl luksus tryvial - Śro 12 Wrz, 2007 13:12 wybor mdzy GY, Michelinem i Nokianem, powinien sie odbywac wlasciwie mdzy Mich i Gy.
Nokian jest fajny, zima sie swietnie spisuje, ale jak przyjdzie troche chlapy i deszczyku - to sie łyżwy robią
od dwoch sezonow gy ug7 robi straszna furore - nie bez powodu, ma bdb wlasciwosci i na mokrej i na sniegu (na lodzie to jedynie saneczkarstwo mozna uprawiac)
co rozni mich i gy? trwalosc - tutaj jest przewaga na korzysc michelina, cena - na korzysc GY
wybierajac mdzy high endem i high endem nie powinienes miec problemu z uzytkowaniem, chyba ze wada fabryczna ale to inna bajka
pzdrWEGier - Śro 12 Wrz, 2007 14:33 h.e.l., mamy podobne zdanie ale pomimo że wiem że michały są trwalsze to i tak ich nie chcę Napisz mi proszę jeszcze czy warto kupić z "+" (podobno jeszcze lepsza mieszanka) ?
Co do Nokian też właśnie słyszałem że na błocie śniegowym są właśnie "takie sobie", a ten bieżnik co pokazał Foxxx - jest dość "dziwny" ... niby lepszy (od wewnętrznej traktor, od zewnętrznej letnie) .... nie ryzykowałbym.
Poza tym na GY 6 zrobiłem kiedyś trasę Polska - Włochy w marcu albo lutym. Polska - błoto i przymrozek, Czechy podobnie tylko chłodniej ale za to austostrady (180km/h) czarne, Austria TRAGEDIA w Alpach - śnieg, mróz, zawieja i jeszcze więcej śniegu a znowu we włoszech .... 20C i słońce .... opony mi wtedy zaimponowały, dały radę. Dlatego wybieram GY - motam się jedynie między z plusem lub bez.tryvial - Śro 12 Wrz, 2007 14:52 Dokładnie jak mówisz - jedyna różnica mdzy ug7 i ug7+ to skład mieszanki.
Rzeźba bieżnika dokładnie taka sama jak w tych bez plusa. Na Twoim mscu wybrałbym z plusem.
za: nowszy bieżnik, udoskonalony jedynie o skład mieszanki, wiec na pewno polepszy się przyczepność, GY zachowuje wzór bieżnika, co jest wyraźnym sygnałem, że opona będzie jeszcze długo na rynku (brak problemów z dokupieniem w razie przebicia)
przeciw: produkt nowy, niewiele opinii użytkowników
jak zdecydujesz się na zakup daj znać na pw, zasugeruje cene
Bardzo chwali, dobrze się trzymają na mokrym, na śniegu rewelacja tylko są troche głośniejsze przy prędkości 100-130 przy mniejszych prędkościach tego nie czuć. Ale oponki godne polecenia
szczerze polecam te oponki. stary wczesniej miał (w peugeocie 406) jakieś Micheliny dokładnie nie powiej jakie wmiare dobrze sie spisywały do czasu jak nie popadał taki świeży snieg, pod spodem był lekki lodzik. Opony zamieniły się w łyżwy i co zderzak połamany . W tą zimę z Toyo (i volv. v50) było ok, ładnie się jezdziło czy na lekkim lodzie czy na śniegu, bardzo polecam Oponki na polską zimę w sam raz foXx - Śro 12 Wrz, 2007 16:34 No i chyba kupie sobie te GY UG7+, chociaz jak sie patrzy na ta Vke to bardziej odpowiedni bieznik do opon letnich niz zimowych.domeztoz - Śro 12 Wrz, 2007 17:22 daj potem znac ile zaplaciles i czy happy jestes...Sinecod - Śro 12 Wrz, 2007 19:37
domeztoz napisał/a:
daj potem znac ile zaplaciles i czy happy jestes...