To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Nasz serwer Counter-Strike - Bosko

opar - Wto 22 Sty, 2008 14:34

miałem neo 1m i miałem ping 30-50
teraz mam netie 1m i mam ping 50...60... czasem 70 - choć w sumie na łączu tpsa więc powinno być identycznie, ale mi się wydaje, że była chwila kiedy pingi podskoczyły odrobinę na serwerze.... Nie potrafię powiedzieć kiedy i o ile, ale pamiętam jak znany wszystkim Heat inaczej spalony tudzież lol miał ping spadający do 9 .. co teraz jest wręcz niespotykane.
loss i choke - nie doświadczam wzrostu powyżej 0 :P

Moras - Wto 22 Sty, 2008 14:58

pingi juz od jakiegos czasu sa troszke wieksze - ale nieznacznie w stosunku do tych co mialem wczesniej 20-40, ale loss i choke 0
qBert - Sob 26 Sty, 2008 12:28

imho jest coraz gorzej. Ja już mam choke skaczące nawet do prawie 100. Ping także skacze na ponad 100. I co najgorsze, jest nas wielu :chytrus:
WEGier - Sob 26 Sty, 2008 14:34

po złożeniu entej reklamacji w tepsie przyjechała dzisiaj w końcu zewnętrzna firma i co mi koleś powiedział: serwery są zawsze zapchane, przeludnione i ogólnie nie wyrabiają na jesień i na początku roku się sytuacja stabilizuje, lecz w tym roku sytuacja dalej jest ... serwery nie wyrabiają i ogólnie lipa. Podobno najbardziej cierpią posiadacze 6mb. U mnie teraz coś poprawili i pingi niby mają zmaleć a w poniedziałek mają jeszcze sprawdzić wszystko dokładnie bo : serwisy zawsze przyjeżdżają w ciągu dnia jak net hula spoko, więc zaznaczają w raporcie że "bzdura" ale ... wyobraźcie sobie że ktoś pomyślał i mają przyjechać do mnie po 19 :wow: kiedy te problemy się nasilają i mają puścić trace .... także może u mnie się będzie z powrotem bajka :)

PS ale nie twierdzę że TELSTEN może mieć znowu czkawkę ..... <modli sie> oby nie :(

qBert - Sob 26 Sty, 2008 14:59

oby to nie była maszyna też!
Prawda jest taka że to nie jest wina na pewno TYLKO tpsy, no pingowałem kilka serwerów różnych providerów i powiem że jest O NIEBO lepiej.

Tak czy inaczej ja już czekam aż pozbędę się neoszmatławca i przesiadam się na chello. Tam przynajmniej jak coś nie gra to robisz awanturę i jest dobrze. Poza tym sąsiad założył niedawno i zachwala pod niebiosa po zmianie.

-I.G.L.A.X.- - Sob 26 Sty, 2008 15:29

Ja tam nie narzekam na neo , moze mieszkam w strefie "bezlagowej" ?? ^^

Dzis na bydziaqowej mam ~70 , ale na reszcie servow mam juz normalnie ...

Rider - Sob 26 Sty, 2008 16:25

no ja dziś na bydzia ping >120 inne serwy gut ...
adaxdk - Sob 26 Sty, 2008 17:22

WEGier napisał/a:
Podobno najbardziej cierpią posiadacze 6mb

To prawda, dlatego zmieniłem na 2mb ^^ przy 6 miałem .... właściwie to nic nie miałem, było dno totalne :P
Na bydzi tez mam dziwne te choki i lossy nie da sie czasem grac :/ to znaczy da sie grac ale co to za gra ... skacze, pinguje i w ogóle ble. :[

zbiorowy lag

WEGier - Sob 26 Sty, 2008 17:40

nic tylko czekamy aż Teczka dojdzie do siebie i coś nam powie :(
Bo$s - Sob 26 Sty, 2008 21:49

Czy tak powinien wyglądać traceroute?

Dla porównania traceroute do onetu:

PS: Czytałem w paru miejscach, że TP ma przebudowywać w tym roku swoją sieć :x