To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Aktualnie najlepsza mysz do 200 zeta?

v1ncent - Wto 02 Gru, 2008 02:23

ja mam rezera ale myślę żeby zobaczyć co to jest

http://www.lognetmedia.co...12a0b9f5de34d2f

no. 10 - Wto 02 Gru, 2008 07:59

A ja gram na lapku z czymś takim w dwóch palcach http://www.realitynet.pl/...mages/4404b.jpg
WEGier - Wto 02 Gru, 2008 09:01

efekt napisał/a:
qBert napisał/a:
ofc mx518.
Do polecających IE - mówił że nie chce małej myszki, a IE przy MXach jest mała...
Ważne czy ruszasz całą łapą czy tylko nadgarstkiem. Jak nadgarstkiem to nie potrzebna Ci duża mycha... Jak całą ręką to odwrotnie :P

Hmm... chyba powinieneś zobaczyć to:
http://hardware.gotfrag.c...age_13817_f.jpg
Wielkość IE jest porównywalna z tymi logitech-ami, a nawet większa powiedziałbym...
A co do ruchów nadgarstka lub całej reki to i tak zależny od czułości na jakiej grasz i jak masz mychę skonfigurowana...

no właśnie sam się zastanawiałem co ten Qubek wygaduje ... przecież IE 3,0 jest wielka jak pozostałe ....
powiem Ci tak : wcześniej już było kilka tematów o myszkach i właśnie tam się wypowiedziałem na temat IE3,0 zaraz po kupnie - jest wielka, nieogarnięta, niedorobiona mycha z pokrętłem które chodzi i skrzypi jaki ruski czołg a boczne klawisze nie stawiają żadnego oporu, jakby sprężynki były popsute .......ale właśnie to jest w niej piękne i powiem szczerze że nie zmienię jej za chiny - ma w sobie "coś" ...... nie znam 518 ani A4tech ale szczerzę mogę polecić IE3,0 - tylko trzeba się do niej przyzwyczaić

tryvial - Wto 02 Gru, 2008 09:57

ja mam logitech g5 refresh od półtorej roku i jestem bardzo zadowolony,
kosztuje niewiele ponad 200 pln
http://pclab.pl/art28557-18.html

nie mam doświadczeń z innymi myszkami do gier, bo wczesniej nie interesowalem sie tym ;]

WOJTAS - Wto 02 Gru, 2008 13:05

jestem sczesliwym posiadaczem IE 3.0 od ok 2 lat :P

wczesniej mialem a4techa x718F i w porownaniu do IE to sit jakich maUo :P

IE jest wieeeeeeelka jak na myche :) idealnie pasuje do reki. zadziwia prostota i tym jak sie sprawuje (nie tylko w grach) i jest za rozsadna cene :crazy:

rolka ? hmmm denerwuje mnie w niej tylko fakt iz sama sie przekreca czasami (albo o jeden do przodu albo o jeden do tylu) ale to tylko wtedy kiedy czesto jej uzywasz :D w moim przypadku zawsze jej uzywam wiec ma prawo sie lekko zuzywac.

btw. "wengiel" wcale nie jest taka glosna :DDD

boczne przyciski ? moze nie sa jakos super extra wykoane ale sa zrobione w taki sposob zeby byl do nich latwy dostep i nie stawialy zadnego oporu podczas ich wcisniecia...

w porownaniu do tego co zrobil razer to te w ie sa zaczepiste :P

po prawie 2 latach uzytkowania nie zawiodla mnie ANI RAZU !! jest bez awaryjna :P jedyne co mi sie w niej zrobilo to wytarte lekko slady od palca (strzal), delikatnie 2pm i sam srodek myszki (miejsce gdzie w logitechu jest logo) od trzymania jej :P

gralem na L-mx518 i nie zamienilbm swojej IE na nia :P aczkolwiek dodam ze tez jest bardzo dobra (ale cenowo troche lipka)

siatkarz - Wto 02 Gru, 2008 21:58

a ja wam powiem tak :] swego czasu widzialem profesjonalne porownanie wielu myszek ... byly tam wszystkie Logi z serii G, Microszity A4Techy, Razery. smiem twierdzic ze wiekszosc myszek przeszla przez ten test i mx518 bil na leb na szyje reszte myszek... (chodzi o parametry techniczne, czestosc skanowania powiezchni, uklad optyczny itp) jak chcecie to marnujcie pieniadze na inne myszki :P GL
potek - Wto 02 Gru, 2008 22:17

Razer DA:
# Waga: 90 g
* Rozdzielczość: 1800 dpi
* Transmisja danych: 6400 fps (5.8 megapiksela)
* Akceleracja: 15 g
* Szybkość: 114 cm/s
* Czas reakcji: 1 ms

MX518
- 1 800 dpi
-akceleracja 15g
-Przetwarzanie obrazu: 5,8 megapiksela na sekundę

wiec nie wiem gdzie są te bijące na głowę dane....

WOJTAS - Wto 02 Gru, 2008 22:26

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

IE 3.0:

* Rozdzielczość: 900 dpi (na to wogole nie ma co patrzec)
* Transmisja danych: 9000 fps
* Max przyspieszenie: 25 g
* Max predkosc: 1,37 m/s

??

siatkarz - Wto 02 Gru, 2008 22:59

to kup sobie laserowa myszke i mysl ze bezie lepsza od optycznej :) powodzenia... znajde adres to podrzuce ;]
qBert - Śro 03 Gru, 2008 00:28

ok, macie rację, wyraziłem swoje subiektywne odczucie wielkości podczas trzymania jej w ręku :P Może ze względu na wysokość or sth.
Fakt jest taki, że mi jakoś ona nie leżała w dłoni tak dobrze. Ja lubię trzymać rękę "dociśniętą" do myszki a w IE tego nie czułem. Może to tylko moje odczucie.
A fakt jest taki że świat graczy dzieli się na fanów MX518, IE i tych co się nie znają :hahaha: (joke.......trochę :P )
I tak reasumując, to nic nie zastąpi przetestowania myszki, tego jak leży w ręku.

@efekt - a próbowałeś grać całą ręką na małej myszce?