To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Karta graficzna

nappy - Sob 14 Paź, 2006 10:53

Cashreen :wow: :wow: więcej wykrzykników!

Widać, że pojęcie o o/c masz raczej znikome. To, że fsb może podnieść do 200 = wykręci grafe? ;o najz

Cytat:

o/c to jest podstawa kupionego dobrze sie kreconcego sprzeciku

PRAWDA! Tylko pokaż mi u Ciebie dobrze kręcony sprzęt.
Jeśli taki 'owerkloker' jesteś, to prosiłbym o link do orb'a + screen z prime'a i memtesta. Ofkors + CPUZ z >POPRAWNĄ< sumą kontrolną. Wtedy pogadamy jaki ołwerkloker jesteś. Bo to nie sztuka kupić najmocniejszy sprzęt i podnieść zegary o ~10%.

Ja planuje vmoda na GF4Ti4200, defaultowo: 250/513 @ 300/600 śmigał, ale sypał. 290/586 stable. Po vmodzie będę atakował ~350/650 (a i tak widziałem większe o/c na tej karcie, chociaż mam nadzieje cos wycisnąć i powalczyć ]:->

cu @ forum.purepc.pl ;)

Cashreen - Sob 14 Paź, 2006 15:42

nappy napisał/a:
Cashreen :wow: :wow: więcej wykrzykników!

Widać, że pojęcie o o/c masz raczej znikome. To, że fsb może podnieść do 200 = wykręci grafe? ;o najz

Cytat:

o/c to jest podstawa kupionego dobrze sie kreconcego sprzeciku

PRAWDA! Tylko pokaż mi u Ciebie dobrze kręcony sprzęt.
Jeśli taki 'owerkloker' jesteś, to prosiłbym o link do orb'a + screen z prime'a i memtesta. Ofkors + CPUZ z >POPRAWNĄ< sumą kontrolną. Wtedy pogadamy jaki ołwerkloker jesteś. Bo to nie sztuka kupić najmocniejszy sprzęt i podnieść zegary o ~10%.

Ja planuje vmoda na GF4Ti4200, defaultowo: 250/513 @ 300/600 śmigał, ale sypał. 290/586 stable. Po vmodzie będę atakował ~350/650 (a i tak widziałem większe o/c na tej karcie, chociaż mam nadzieje cos wycisnąć i powalczyć ]:->

cu @ forum.purepc.pl ;)

ahaha to jakis masz zasilacz na takie skoki napiecia ?? moze ci sie uda ale szczeze watpie cu http://forum.pclab.pl/ powiec mi po co wiecej wyciskac z dobrego procka niz ~10% ?? jaki jest sens tego ja miałem wczesniej amd 64 x2 ee 3.6 2.0ghz i wycisnołem z niego bez problemu 2.9 czyli bije core duo 2 e6400 :) Teraz mam Intel Core2 Extreme X6800 i nie ma sensu go krecic wyzej niz 3.2 to i tak za duzo !!

nappy - Sob 14 Paź, 2006 16:04

Ale po cholere w ogole kupujesz taki sprzet? Zeby sie tlumaczyc, ze nie ma potrzeby podkrecania, a jednoczesnie mowic, ze jestes o/c maniakiem?

A co do tekstu :

Cashreen napisał/a:

ahaha to jakis masz zasilacz na takie skoki napiecia

To nie wiem zbytnio o co ci chodzi... za napiecie karty odpowiadaja jej wlasne kontrolery, i one stabilizuja zazwyczaj napiecie. Zasilacz oczywiscie tez nie moze byc jakims no-name, ale nie jest az tak wazny jak przy podnoszeniu vcore procka.

Ogolnie jeden z userow PurePc (niegdys Tweak.pl) po vmodzie uzyskal :
350-1.85V/670-3.7V default 250/513
wiec...

Cashreen - Sob 14 Paź, 2006 18:07

nappy napisał/a:
Ale po cholere w ogole kupujesz taki sprzet? Zeby sie tlumaczyc, ze nie ma potrzeby podkrecania, a jednoczesnie mowic, ze jestes o/c maniakiem?

A co do tekstu :

Cashreen napisał/a:

ahaha to jakis masz zasilacz na takie skoki napiecia

To nie wiem zbytnio o co ci chodzi... za napiecie karty odpowiadaja jej wlasne kontrolery, i one stabilizuja zazwyczaj napiecie. Zasilacz oczywiscie tez nie moze byc jakims no-name, ale nie jest az tak wazny jak przy podnoszeniu vcore procka.

Ogolnie jeden z userow PurePc (niegdys Tweak.pl) po vmodzie uzyskal :
350-1.85V/670-3.7V default 250/513
wiec...

Lubie sobie po krecic lecz tylko wtedy gdy jest to potrzebne a narazie nie jest na strym sprzecie wsomniałem wczesniej dosc go podniosłem :) a nie bede sie babrał w gf4 i to podkrecac to wole sobie kupuic cos mocnejszego a jesli nie ma kasy to cos słabszego co sie dobrze kreci np. cos typu 7900gs :) albo procki amd seri ee

qBert - Nie 14 Sty, 2007 11:56

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=156093598

brać? póki co licytuje do 140 a później to nie wiem... Polecacie?